Reklama

Reklama

Happy, Happy

Trailer 2

Obsahy(1)

Pro optimistickou Kaju je rodina tou nejdůležitější věcí na světě - a tak o ni pečuje navzdory všem. Je oddaná manželka, která partnerovi promíjí celonoční výpravy s kamarády i nedostatek sexuálního apetitu. Stejně tak je milující matka synovi, u kterého budí jen výsměch. S úsměvem, občas dosti křečovitým, bere život takový jaký je. Až do okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje „dokonalý manželský pár“. Jsou úspěšní, krásní, vzdělaní, a aby toho nebylo málo: adoptovali sirotka z Afriky! To už je na Kaju trochu moc. Chce se jim vyrovnat - musí se s nimi spřátelit. Dokonalost sousedů však po několika setkáních mizí stejně jako idyla nového přátelství obou rodin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Disease 

všechny recenze uživatele

Norové mají tedy nepochybně jiný styl humoru než my, ale pár momentů mě fakt rozesmálo. Jinak taková klasická skandinávská vztahovka. ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Někdo se zamiloval až moc, někdo zase až moc málo, jiný zas trochu nevhodně...atd. Hodně civilní snímek o chtíčích a nechtíčích běžného života. Tady nečekáte pointu... Kde dominuje "možná" nebo "třeba", není co řešit. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Nikdo není dokonalý a nikde není tráva zelenější. Všichni to víme a přesto pořád a pořád potkáváme lidi, kteří se zdají tak dokolalí, že té iluzi rádi znovu uvěříme.... Mám tyhle severské věci docela ráda a tak možná s hodnocením trochu nadržuju. Ale mě se to líbilo, ačkoli je to možná příběh, jakých je kolem tisíc a jaké už byly zpracované stokrát a lépe. Sníh a chlad, láska a vášeň, pravda a lež, jde to všecko hezky dohromady. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká komedie, hezky černě po seversku. A ano, smál jsem se, i když to třeba nebylo k smíchu ale spíš k pláči. Slabší 4 ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Mily a nie prilis narocny film zo severskych filmovych studii. Aj ked si berie na paskal dost otrepanu temu, spracovanie sa neda ani len porovnat s hollywoodskymi filmami. Tesia ma hlavne sympaticke a neopozerane tvare, nove a nestandardne prostredie. Davam do pozornosti vztah dvoch deti vo filme. ()

wirok 

všechny recenze uživatele

Zajímavý malý filmeček. Rozhodně to není komedie. Je v něm možná až moc rovin. Vztahy, nenaplněné ambice, cesta za štěstím atd. Hlavní představitelka má však určité kouzlo, které vás nakonec udělá happy, happy... ()

Pepper_x 

všechny recenze uživatele

Doporučuju všem těm, kteří hledají svého prince na bílém koni nebo se snaží vysvobodit princeznu z nejvyšší hradní věže a věří na nebe vydlážděné diamanty. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani náhodou. Dávno těmto distributorským nálepkám (naštěstí) nepřikládám žádnou váhu. Pro mě jeden z nejzajímavějších vánočních příběhů. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se že se vůbec někomu chce ještě takovéhle filmy točit. Ani mě to nepřišlo šokující, ani trefné. Jedno klišé vedle sebe, morální hnus který se nedá omluvit a moc se ani nedá se o něm vyprávět příběh - rozhodně tedy ne tímhle způsobem. Co se tím vlastně myslelo? Určitě herečka co hrála Kaju byla hodně šikovná, a vůbec bych řekla že herectví nebylo špatné. Ovšem ten příběh? Postavy? Jednotlivé scény? Běhání nahých ve sněhu? Ty dvě děti? Někdy mám pocit že fakt asi nejsem z téhle planety. Smála jsem se když to mělo být krutě vážný, a ze scén na zasmání mi bylo na nic. Nechutný a svým způsobem hrozně ubohý film. Omlouvající nejhnusnější lidský povahy. Čekala jsem navíc, že když je to Norské, bude to alespoň kruté, nečekané, zvrhlé, nebo jakkoli zábavné. Když už chce někdo dělat tohle otřepané téma, má ho dělat alespoň nově. A ne pitomé klišé alá Hřebejk. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že přivítat mě takováhle " Kaja " tak okamžitě točím auto a jedu o dům, nebo raději několik domů dál.Ovšem jejich bloňdatý klouček, co by dítko bylo dost roztomilé :-) .Nevím sice, jestli se problémy vyřeší přestěhováním, možná ano - změna prostředí někdy dělá hodně, ale svěřovat se svým novým sousedům s osobními partnerskými problémy, to není zrovna ideální, jak jinak to pak může skončit, že ? Pro mě dosti zajímavý film, bavil mě po celou dobu. ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Maximálně tak usměvavé, řezat smíchy se ale rozhodně nebudete. Tentokrát jsem docela zklamaná. Od norů bych čekala víc, mají rozhodně lepší filmy, které ale nedobyly naše kina. Myslím si, že ani pěvecké vložky pánského kvarteta nebyly nutné, ale aspoň to trochu oživily, když jsem usínala. Vlastně bych se obešla i bez zpěvu Kaji..... Mám pocit, že bych se asi obešla bez toho filmu úplně. ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Film dost dobrý. Kamera se sněžnými chladnými záběry kontrastuje s divokou rošádou mezi lidmi. Dovedenou do absurdna, chvíli smích, chvíli realita. Ty norské filmy, dost dobrý...Jo a ještě ta skupina zpěváků, to tomu dodalo vtipný rámec. ()

dank011 

všechny recenze uživatele

Další z řady skandinávských perliček, ano, ta zdrobnělina je na na místě, malých, drobných, oku lahodících. Stylisticky pěkné včetně hudebních vstupů čtveřice uhlazených mladíků. Příběh dvou manželských dvojic a jejich podivného propletence, nějak mi ani nevadila jistá přitaženost za vlasy, lehkomyslnost v erotické vášni, no budiž, jde o komedii… Stejně se v těch vztazích všichni nějak podivně motáme, a to nejen těch filmových. ()

beruskaska 

všechny recenze uživatele

Zasněžená hořká romance, trochu komedie, trochu drama - každopádně mě to hodně bavilo, i když se dopředu dá předvídat děj. Přesto si snímek zaslouží pozornost. Jemně a po seversku rozmotává v(d)ěčné téma mezilidských a partnerských vztahů, které komplikují hlavním postavám život. Z původní vize idylky na samotě se stává psychlogická past. Jen mě překvapilo, že děti zde hrají spíše okrajovou roli, ale prohlubující se propast dokresluje dětský svět viděný rodiči a naopak bravurně. Hereckému obsazení není co vytknout, skvělá je i hudební složka čtveřice vokalistů... ()

zazka 

všechny recenze uživatele

Keď si mylne myslíte, že tí najšťastnejší sú skutočne šťastní...Skôr dráma ako komédia...Plusy: herci, severská príroda, hudba...Mínusy: po "prevalení" nevery trochu neživé, zbytočne dlhé, okrajovo zasiahnutá téma kultúrneho prispôsobovania sa mi tiež zdala zbytočná...Napriek tomu niektoré obrazy až príliš dobre, stručne natočené (napr. to, že je Eirik gay vie každý duchaplný divák už od začiatku, od prvého spoločného večera manželských párov, stačili na to asi 2 režisérkine klapky :))...Trochu ma ale štve, ako film škatuľkuje na prvý pohľad klasických dlhoročných manželov - naivná žienka domáca/sebavedomá nezávislá žena a nenásytný alfa samec/nepriznaný gay. Nikto šťastný a vyrovnaný? Vážne? Na toto sa mám tešiť po rokoch manželského života? :) ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tak to vůbec. Typicky vztahový film ohraničen kupou sněhu někde na severu v televizní kvalitě. Jeden, dva zvraty a sympatičtí herci (krom pěkné Maibritt Saerens). Čekal jsem více, naštěstí viděno doma. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Drama/Romantický/Komedie - vskutku príznačné. Okrem toho, že sa to navzájom vylučuje, romantiku by som darmo aj týždeň s lampou hľadala. A nič. I keď, na severe majú asi na romantické komédie iné kritériá. Bolo to..hmm...rozpačité. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Komédia ale inak vyzerá... Toto bolo len patetické jedenapolhodinové rozprávanie o dvoch pároch a ich dvoch synoch: šialená, rádoby šťastná, ale sexuálne frustrovaná manželka; podvedený manžel, ktorý sám zrazu podvádza; jeho žena, kvôli ktorej sa na tú samotu presťahovali, lebo chrápala s iným chlapom; a nakoniec manžel-homosexuál, ktorý to o sebe roky tají a tiež sa snaží zviesť druhého manžela... Bolo by jednoduchšie, keby miesto tých šarád zorganizujú poriadnu domácu swingers party a čas, ktorý vo filme zvýši, zaplnia radšej nejakými gagmi. Alebo riešeniu tej rasistickej pasáže s ich deťmi. Keď sa dospelí idú zabiť za farbu pleti, no nech. Ale decká majú ešte šancu dostať rozum. Takže tomu malému by som za tie reči o otrokovi dala asi riadnu výchovnú poza uši. Well, keďže neveru neuznávam, takže tento film mi absolútne nič nepovedal a nedal. Nebyť tých fajnových snehových závejov a tých odveci štyroch chlapíkov, čo tam občas niečo zaspievali, tak dám asi len dve hviezdy. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé postavy mají celkem zásadní problémy (sami se sebou či se svým protějškem) a tak se není čemu divit, že z toho postupem času vznikne slušný vztahový propletenec. To je taky nápad hrát v této sestavě hru 'jak znáš svého partnera'. Ač má film český překlad takový jaký má, tak o 100% happyendu nejsem, jen tak z poloviny. Ona totiž celkově vzato to totiž zas taková komedie není, maximálně tak hořká. Btw. opět na mě ve vlaku notebookem do uličky vyskočil film, kde se najde relativně dost sexuálních scén, rozhodně žádný hardcore, ale úplně jsem to nečekal. Ještě že jsem měl zatáhnutou záclonu .. [60%] ()

Reklama

Reklama