Reklama

Reklama

Drogy a.s.

(seriál)
  • USA Drugs, Inc.
TV spot

VOD (1)

Série(8) / Epizody(81)

Obsahy(1)

V tomto seriálu Vám odhalíme příběhy a lidi, kteří stojí v řetězci zásobování nejznámějšími zakázanými drogami světa. Poznejte kolumbijské pěstitele koky, afghánské překupníky heroinu z řad Talibánu či kokainové dealery v Londýně. Podívejte se, jak se na Jamaice pěstuje marihuana nebo v Missouri vaří metamfetamin. A seznamte se s texaskými protidrogovými agenty. Zdokumentovali jsme životy, které se navždy změnily působením výroby, pašování, prodeje, užívání i stíhání kokainu, heroinu, metamfetaminu a marihuany. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený dokument o problému, o kterém víme, ale nebavíme se o něm. Pro-šňupaný, pro-fetovaný dokument s výpověďmi závislaků, dealerů i protigrogových jednotek. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál vznikl pod hlavičkou National Geographic. Slavná značka vzbuzuje dojem serióznosti a důvěry, od prvních záběrů je ale jasné, že rozhodujícím kritériem při výrobě byla sledovanost. Drogy a.s. počítají s uvedením na obrazovkách komerčních televizí. Je to efektní, ale povrchní dokumentaristika s nádechem senzace. Můžete a nemusíte věřit tomu, že muž se šátkem přes obličej je významný drogový dealer. Otevřenost, s jakou o svém podnikání hovoří postavy z kriminálního prostředí s vědomím, že za své činy mohou vyfasovat mnohaleté tresty, je rozhodně pozoruhodná. Celkový dojem: 40 %. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Čtyřdílný dokument o světově nejznámějších a nejužívanějších drogách. Dozvíme se zde o celé dlouhé cestě od výroby, přes dopravu pomocí drogových kartelů a pašeráků, až po uliční dealování v nekonečném odbytišti Euro - Amerického trhu. Určitý prostor je věnován i práci policie a dopadům na některé konkrétní uživatele. Snímek se snaží především objektivně mapovat situaci, nehledá žádná východiska a nedává výchovné apely. Zkrátka, pokud se chcete o drogách dozvědět něco víc, a to jinou cestou než praktickou aplikací, tento dokument nemusí být špatná volba. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že takéto dokumenty ukazujú ako to v živote ozaj chodí, ale mohlo by to byť menej s balastom a ísť viac do hĺbky a bolo by to ukážkové. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť ako si to si to ľudia pichajú, šňupú či húlia priamo pred kamerou? Chcete počuť otrasné príbehy, čo sú chudobní závisláci schopní spraviť pre pár dolárov a niekoľkým minútam raušu? Drogy a.s.! National Geograpric si zobral na svoje plecia veľké sústo, a to sprostredkovať cestu ako sa herák, koks, ganja či perník dostanú až do ulíc. Seriál veľmi pekne ukazuje, že celý obchod s drogami sú veľké presýpacie hodiny kde na jeho najširších koncoch stojí lúza: pestovatelia, ktorí sadia a žnú rastliny za pár dolárov. Na druhej samotní užívatelia. A v strede? Veľký bosovia, ktorý točia obrovské miliardy a vďaka tomu sú z nich takmer celebrity ak samozrejme ešte nemajú svoju guľku v čele. Je zábavné počúvať, ako sa heroínový priekupník stavia do do role ľudomila, lebo predáva čistý tovar a nie šmrcnutý jedom na krysy. Je tiež zábavné počúvať sfajčeného Jamajčana ako húli v mene božom. Rozhovory a príbehy z každej strany príbehu nálady robia zo seriálu asi najnestrannejší dokument z tejto oblasti aký som kedy videl. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl s heroinem a musím ocenit, že zde byl zachycen opravdu kompletní řetězec lidí, kteří přichází s touto látkou do kontaktu. Výrobci, pašeráci, dealeři, samotní uživatelé a dokonce pohled lidí na druhé straně zákona jako jsou celníci či policisté. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Díler kupuje drogy od pašeráka a peniaze mu pošle na účet - nie, jeho účet s tisíckami dolárov fáákt nikto neskontroluje. Díler má svojho bodyguarda a po odchode z miestnosti mu povie, že sa uvidia o týždeň - dovtedy má asi nejakého iného. Pornoherečka vkuse hovorí o tom, že nechce aby niekto vedel o jej závislosti a pritom húli nonstop pred kamerou a hovorí o tom, aká je závislá na kameru. No jasne... Veľa vecí je podľa mňa len nahratých pre účely "zaujímavého" dokumentu... ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Skvělé, nepojaté jen jednostranně, ale obsahujíc pohled ze všech článků řetězu-od pěstitelů, přes dealery, až po policisty. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Videl som každý jeden diel. Môžem zatiaľ povedať že som nevidel a možno ani niet lepšieho dokumentu o drogách ako práve Drugs INC. Pretože nič nepríkrášľujú, ukazujú pravdu takú aká presne aj je, negatíva, pozitíva, všetko sedí ako s prepáčením riť na šerbeľ. Ukázanie od tých najväčších rýb v tomto byznyse až po tie najmenšie (uživatelia) je tak isto perfektné a nevidel som to ešte v žiadnom inom dokumente s podobnou tématikou. Proste práca odvedená na jedničku, national geographic ňou už aj dlhodobo je. 88% ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Jeden z naj dokumentov k tejto problematike v širokom okolí. Reálny obraz ako to na odvrátenej strane svetla chodí, bez servítky, pekne natvrdo. Neviem, či je to tým, že som tak ponorený do sveta drog sám a táto oblasť ma nikdy neprestane baviť alebo je to skutočne objektívne hodnotenie. ()

muti 

všechny recenze uživatele

End to End process, fakty, detaily, výpovede z oboch strán zákona. Nezaujaty pohľad do sveta zakázaných látok. Všetko čo by človek od takéhoto seriálu čakal ()

Reklama

Reklama