Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Recenze (115)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn velmi poutavě a má neskutečně silný emotivní linky (všechno kolem Jesuse), taky ta žánrová promíchanost je skvělá, co film však sráží jsou absurdní scény, všechny většinou kolem bisexuálního hokejisty. Alicia sice má hlavní roli, ale zase tolik si jí člověk neužije, protože část filmu je tam "mladší" verze a tu druhou část se dělí s jinými postavami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korunovační klenoty jsou super zvláštní film. Dá se v něm totiž najít snad jakýkoliv filmový žánr, co existuje. To je někdy k neužitku, ale v tomhle případě je to naopak docela fajn. Nejlepší na tom všem je, že natočeno je to opravdu poctivě a každou další scénou jsou vidět kvality filmu. Herci hrají skvěle, prostředí nemá chybu, jenom ten příběh chvíli trvá, než si sedne. No a jakmile si sedne, tak už se neodlepí. Po půlhodině film uteče jak vítr a hned je tu konec. Samozřejmě je to Sever, takže tu nemůžou chybět běžný krutosti všední reality. I tady se s nimi člověk setká, ale jelikož je film daleko za hranicí severské absurdnosti, která je mimochodem už dost tak velká, dá se to vcelku dobře zvládnout. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Příběhy jsou tu pořád. Poslouchej a uslyšíš je." Já jsem nejen poslouchala, ale já se i dívala na pomalu plynoucí příběh, kde se prolínaly scény uvěřitelné s neuvěřitelnými. Bylo to nejen drama, ale rozhodně i fantasy, což mě vůbec nevadilo, právě naopak to přispělo k příjemné atmosféře celého snímku. Alicii Vikander znám už z jejích jiných filmů a ani tady mě nezklamala v roli krásné Fragancie. Když přimhouříte oči nad Peterssonem, který mně trochu připomínal Ivánka z Mrazíka (toho mohli opravdu vynechat, ale ke konci jsem si na něj už zvykla) a možná i nad některými jinými bleškami a necháte se unést příběhem jako takovým, tak nebudete určitě zklamaní. Poetické, smutné, zkrátka tak trochu žánrový mix, ale já hodnotila hlavně na základě svých pocitů z celého filmu. "Pamatuju si ty kouzelné noci. Všechny zákony přírody přestaly fungovat. Neexistovaly dálky. Stačilo natáhnout ruku a mohla jsi sebrat hvězdu z oblohy a dát si jí do kapsy." ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Já nevím, ale myslím, že se to blíží.“ - „Co? Co je to za hloupé řeči?“ - „Neštěstí... myslím, že se blíží.“ - „Nedělej si s tím hlavu. Pokud nám neštěstí zaklepe na dveře, nepustíme ho dál.“ Jenže někdy neštěstí na dveře nezaklepe, prostě vstoupí…Od úvodu to vypadá zdánlivě jasně a divák možná přemýšlí nad tím, zda nejsou 2 hodiny na objasnění motivace až příliš. Ovšem tvůrci si pro publikum připravili nejen pár falešných vodítek, ale hlavně velmi nosný a zajímavý příběh. Nejdřív se sice může zdát, že tu hlavní hvězda snímku Alicia Vikander nebude mít tolik prostoru, ale to se ještě v první hodině změní a herečka toho využívá, jak se jen dá. Navíc je tu částečně i hokejové prostředí, které mě osobně potěšilo (až na tu tupou „líbačku“, ehm). Vcelku nerušící fantazijní výjevy spolu s nádhernou hudbou i kouzlením kameramana a osvětlovače mají na svědomí poměrně poutavou atmosféru, kterou naruší až určitá okolnost dějového twistu a pak už vyloženě hollywoodský (rozuměj přestřelený) konec. Jinak ovšem spokojenost a slušné 4* směr Švédsko. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělý film se silným příběhem podaným tak trochu ve stylu Amélie z Montmartru nebo Velké ryby. Absurdita a nadsázka vyvažují syrovost a surovost toho, co se během dvou hodin stane, a atmosféru je těžké popsat podobně jako dokonalé herecké výkony a pečlivý scénář plný metafor, který tak pěkně, až magicky plyne až ke krásnému konci. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení u mých oblíbených, drama, doporučení z diskuze, země původu Švédsko. Nic mě nevarovalo. Kdyby alespoň uvedli do žánru mystery, mohla jsem zavětřit nějakou nekalost. Ale tohle se tvářilo jako naprosto normální film! Režisérku a scénáristku v jedné osobě pověsit do průvanu, nechat za trest stokrát opsat scénář nebo jí nechat dívat se na vlastní výtvor pětkrát po sobě!! Tady už jen chybělo, aby se na konci zavířilo v hlubině, vyvanula se voda zdola a z vody by vycupital usmívající se bratříček s mandlovýma očima (pokud možno suchý) a v ručičce by si vesele chrastil klíčemi do kroku! Tohle je jasná ztráta času. A varování, že už ani Švédsko není zárukou kvality. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď na film nahliadam cez magický klúč a filmovú reč akou príbeh rozpráva, zanecháva nevšedný dojem, kde hľadanie cesty človeka k človeku je vykreslené cez atmosferické a estetické prvky a poetické myšlienky. Príbeh môže pôsobiť depresívne alebo emotívne, divák si vyberie. Film ako celok je však kompaktný vďaka príbehu, umelecký vďaka originálnym výrazovým prostriedkom a komický kvôli Peterssonovi-Jonssonovi. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pomalu každej si tu na něj stěžuje, ale u mě to Pettersson-Jonsson vyhrál na celé čáře. Předpokládám, že až padne zmínka o tomhle filmu, bude to on, na koho si v první řadě vzpomenu. Jinak se jedná o film, který, ač je chvilkama zdlouhavější a tudíž i nudný, obsahuje spoustu zajímavých okamžiků, které si určitě ještě nějakou dobu uchovám v paměti. Ale i tak jsem u filmu prožívala pocit jakéhosi deja vu, kdy se mi zdálo, že i tu sebeoriginálnější scénu už jsem v nějaké podobě viděla jinde a jak říkám, sem tam se to i trochu vleklo, tudíž nemohu výš. A znovu už si to asi nepustím.60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Prý nejlepší hokejista světa a dělá tam krasobruslařku. Chtěl bych to vidět, ale budiž. No a to líbání na ledě jsem nepochopil ještě víc. Zajímavé drama, ale ne na tolik, abych mohl dát lepší hodnocení... 4/10 = 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom zvláštna dráma s fantasy prvkami. Úvod ma síce veľmi nepresvedčil, že pôjde o niečo výnimočné a pútavé, ale potom to prišlo... ani neviem ako som do toho spadol, film ma celého pohltil, pričom som vôbec neriešil otázky typu čo je reálne a čo nereálne. Svojim účinkom, pocitovým a emotívnym vplyvom na diváka táto forma rozprávania príbehu nešťastnej dievčiny všetko ostatné zatlačila do úzadia, obsah sa tak dostane k divákovi len ako taký šepot, ktorý som niekedy dokonca vnímal len v stave neurčitej polohypnózy. Záver bol síce ako zo sladkej bonboniéry, ale zase mi to do celkovej pointy krásne zapadlo. Jeden z filmov, kde sa stačí nechať sa voľne unášať príbehom, všetko ostatné sa už o príjemný a pozitívny pocit postará. 85/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebýt té téměř závěrečné scény v nemocnici, která slizoidně problikávala sentimentem, mohl to být skvělý film. Tradičně výborná švédská kamera s až dětsky naivním pohledem na svět, dramatické momenty prošpikované černým humorem, mluvené slovo jen, když bylo potřeba mluvit, vše ostatní dokázala režisérka správně vylíčit obrazem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené ( pivo by som si teraz jedno strelil ), hlavne tie prechody z reality do snovej fantázie. Tiež sa mi páčilo spojenie súčasnosti a minulosti na autách, oblekoch a tak, ale za tie jeho piruetky by som mu strelil také zaucho, že by sa vo vzduchu zatočil posledný krát ! A tiež mám taký pocit, že v tom kostole ju muselo drbnúť pri každej zmienke o Jesusovi! Ale ako dráma to funguje fantasticky. Pri pomyslení, že môžem skončiť kedykoľvek na ulici,ma skoro jeblo u monitoru! V každom prípade, od čias Stardustu som nevidel lepšiu fantasy! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Aliciu Vikander a Billa Skarsgarda v ich predhviezdych časoch a ešte dokonca spolu, lepšiu možnosť ako Korunovačné klenoty nemáte. A je to príjemné pozeranie, avšak s patričnou dávkou tragických udalostí. Až je prekvapivé, nakoľko "bitter feel good" môže pôsobiť film s toľkými mŕtvymi a trápením. Bohužiaľ niektoré dramaturgické rozhodnutia pôsobia rozpačito. Oba vyšetrované zločiny sú síce opradené tajomnou mystikou, avšak ako sa všetko odohralo, na to príde divák sám aj bez dlhého premýšľania. Subjektívny čas filmu je rozhodne dlhší než dve hodiny, ale ak vás pobyt v tomto prostredí a medzi týmito postavami bude baviť, môžete to považovať za klad. 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď Petersson-Jonsson skákal piruety, ja som zavrela oči ... a zostal mi len jeden magický film plný fantázie s výborným príbehom, nádhernou hudbou, skvelými hercami a famóznou Vikander. Takže ja tentokrát nešetrím hviezdami a dávam plný počet. Nádhera. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Fantastický kousek ze Švédska. Kronjuvelerna je místy neuvěřitelně depresivní, pak se usmíváte, v další scéně se zasníte a nakonec vás totalně nasere špatný závěr, ale ten jsem tvůrcum hodně rychle odpustil. Trošku vážněji mohli tvůrci brát záběry z ledové plochy. Přece jen dělat piruety jako krasobruslař nebylo zrovna na místě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Švédská všehochuť odehrávající se ve zvláštním bezčasí. Vzhledem k stopáži bylo možné propracovat mnoho postav, v čemž spatřuji největší slabinu filmu. Vyhodit okolí postavy pana ředitele, prostříhat některé snové (až kýčové) pasáže a bylo by to moc dobré. Vizuálně působivé, a nebýt obvyklé zimy v kině (chystám rozhořčený mail vedení Artu, aby se konečně naučili používat vzduchotechniku) a problémů se spuštěním filmu, byl by to docela zážitek. Severský filmový podzim 2012, Art, Brno. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny a pomalší film so silnejším koncom. Čudné Švédsko s rozprávkovou, inokedy až zastaralou atmosférou, ale inak v modernom svete. Film je drámou aj detektívkou a zároveň nie jednoznačne ani jedným z toho. Film zároveň obsahuje zbytočné vsuvky aj nezmyselné scény, a preto má dve hodiny. Hej a Alicia Vikander tu dokázala, že v jazere sa netreba kúpať v košeli, čím spustila svoju kariéru hereckých kúskov bez šiat. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako jeden z príbehov, ktorý rozprávala Fragancii a jej bratovi Jesúsovi ich matka pred spaním. Poetický príbeh s baladickým nádychom. Čakala som všeličo len nie príbeh, ktorý som dostala. Jednoduchý, ale umelecky zaujímavo stvárnený...Prvý kľúč odomyká šťastie, druhý kľúč radosť, tretí odomyká lásku a posledný štvrtý kľúč ...odomkol cestu k môjmu srdcu a k piatim hviezdičkám pre tento film (aj keď by som sa v pohode zaobišla bez Pettersona Jonssona v závere :-) ). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Severská poetika v plnej miere a kráse. Film, v ktorom je všetko - od drámy, cez estetické a umelecké obrazy mixnuté s poetikou a artovým strihom, sú v tom komediálne prvky až paródia, pár scén je atmosferických ako z nejakého noir filmu, do toho magický realizmus alebo rozprávka. Hranica medzi VŠETKÝM a NIČÍM je niekedy veľmi tenká, v tomto prípade ma severská filmová symbolika oslovila a dostala. ()

Reklama

Reklama