Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný nezávislý snímek, tentokráte z britských ostrovů, v němž se prolíná břitký britský humor a tesklivé pasáže slzopudného charakteru. ~ Tento příběh o Jamesi, jenž trpí rakovinou v pokročilém stádiu, a jeho třech kamarádech, je vlastně typickou road movie. Přátelé vezmou Jamesův vozík, strom, který by rádi zasadili, dělobuchy a morfium, a jedou do Jamesovy oblíbené pobřežní oblasti, kde mezi útesy znovu nalézají radost ze života, ale zároveň obnažují svá nitra a polemizují se svými nepovedenými životy a životními postoji. V životě zkrátka nevychází vše tak, jak si člověk vysní. ~ Některé záběry zachycují momentální citové rozpoložení (např. Jamsovo při scéně na pláži, kterak je střih na převalující se kalnou vlnu), z jiných je rozpoznatelný symbolismus (časté zobrazování ptáků, divocí koně). ~ Film je povedeným křížencem černého humoru a vážného tématu předčasného umírání, o tom, jak člověk žije bezúčelné konzumní životy a mrhá časem, který mu byl darován. ~ ~ Nejde o to, jaké ti život rozdá karty, ale o to, s kterými se nebojíš hrát. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Wow! Britský čierny humor v spojení s takou vážnou témou, akou je rakovina a umieranie, tak to som teda čumel... Keď som začal film pozerať, tak som netušil o čo ide, ale postupne som si to neuveriteľne užíval a ani očakávaný "sad-end" mi prišiel ako krásne vyústenie tohoto vtipného "road movie" :o). (Dokonca aj do záverečnej scény sa tvorcom podarilo umiestniť veľmi vhodný vtip!). ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Third star je nezávislým příběhem, který se snaží možná až poněkud příliš okatě sázet na osvědčené žánrové postupy a formovat naraci příběhu přes zažité klišé. I přes tento fakt však nabízí oddychový road trip skupiny kamarádů, který na diváka působí nejen slušnou atmosférou a zpracováním, ale i všedností kombinovaných témat. Po vizuální stránce nabízí lehčí průměr co zpracování, obohacený o občasné abstraktněji laděné záběry, které dokreslují náladu hlavního protagonisty a slouží jako akcelerátor divákova vnímání jeho nemoci. V souhrnu tak i přes absenci závažnější originality a účast několika hluchých míst, nabízí zlatý střed, který umocňuje všudypřítomná atmosféra posledního výletu a hlavně slušný závěr. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych vymazal z podtitulku komedie, během filmu jsem se nezasmál snad ani jednou, jelikož se jedná o velmi razantně naservírované drama o umírajícím kamarádovi, kterého ostatní tři doprovází na jeho poslední cestě. Herecky rozhodně velmi dobře odvedené ovšem co se týče tzv. road movie, výpravy a celého děje, tak ničím zásadním nepřekvapí, nevybočí, velmi pozvolný, bez napětí, krom úplného docela logicky vygradovaného závěru. Na podobné téma jsou rozhodně silnější filmy, i když faktem zůstává, že takové kamarády jaké měl James dnes člověk hledá velmi těžko. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Drak Šmak se rozhodl zemřít. Přemluvil partu kamarádů, katalogových fešáků, aby se vydali na výlet na překrásné až panenské místo Barafundle Bay. Hoši se ohákli do značkových hardů (i bílých :D), nastartovali vozík a vydali se na cestu. Cestu plnou vzájemných konfliktů, které dospěli svému vyřešení, odhalování starších lží a polopravd a čekání na správný moment kdy říct "jebu ti ségru". Oceán šplouchal, divocí koně se proháněli krajinou, slunce vycházelo i zapadalo, morfium teklo proudem, i na ohňostroj došlo a v závěru se jakože fakt hodně vydíralo. Filmek přesně dle mého gusta :D Výzva 2017 za kterou "srdečně" děkuji mé oblíbené eLeR. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama