Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný nezávislý snímek, tentokráte z britských ostrovů, v němž se prolíná břitký britský humor a tesklivé pasáže slzopudného charakteru. ~ Tento příběh o Jamesi, jenž trpí rakovinou v pokročilém stádiu, a jeho třech kamarádech, je vlastně typickou road movie. Přátelé vezmou Jamesův vozík, strom, který by rádi zasadili, dělobuchy a morfium, a jedou do Jamesovy oblíbené pobřežní oblasti, kde mezi útesy znovu nalézají radost ze života, ale zároveň obnažují svá nitra a polemizují se svými nepovedenými životy a životními postoji. V životě zkrátka nevychází vše tak, jak si člověk vysní. ~ Některé záběry zachycují momentální citové rozpoložení (např. Jamsovo při scéně na pláži, kterak je střih na převalující se kalnou vlnu), z jiných je rozpoznatelný symbolismus (časté zobrazování ptáků, divocí koně). ~ Film je povedeným křížencem černého humoru a vážného tématu předčasného umírání, o tom, jak člověk žije bezúčelné konzumní životy a mrhá časem, který mu byl darován. ~ ~ Nejde o to, jaké ti život rozdá karty, ale o to, s kterými se nebojíš hrát. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Hodně diskutabilní film. Musím říct, že mě teda dost zklamal. Alfa omega skvělá, konec pochopitelný, ale tolik pitomostí, co se jim povedlo vyvést, to je hrozný (postavám). Snad u každého úkonu jsem musela hodně zvažovat, věřohodnost toho činu. Uznávám, že to tak muselo být, ale chvílemi to bylo minimálně dost zvláštní. Taky ta tuna hádek se mi nezdá moc pravděpodobná. Nebo naopak naprosto. Prostě těžko hodnotit. To, co to ve mně nechalo, asi fakt nevyjádřím. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Štyria kamaráti a štyri rôzne varianty zmierovania sa so smrťou... Tento snímok si ma získaval veľmi nenápadne a postupne. Zo začiatku nič moc, ale ku koncu som už v duchu tlieskal. Je tu plno pekných myšlienok, pričom sa mi páčilo, že mal každý z kamarátov svoj vlastný názor na túto smutnú tému. Čo bude po smrti? To nikto nevie. Ale určite nejdeme do horšieho, či už večná nirvána (neexistencia) alebo ďalšie dobrodružstvo vo forme nového života, všetko jedno... len sa netreba báť a treba si užívať života pokiaľ sa dá. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Ayush 

všechny recenze uživatele

Pro mě v poslední době jeden z nejsilnějších filmů. Benedict se krásně zhostil své role a celkové obsazení mi přijde velmi sympatické. V průběhu filmu jsem ani na okamžik neodběhla myšlenkami jinam, byla jsem úplně vtažená do děje. K tomu všemu ještě výborná volba hudby. Byl to pro mě velmi emotivní zážitek, film působí naprosto realisticky a člověk nemůže než sympatizovat s hlavní postavou. Není co víc dodat, nejlépe strávených 92 minut v poslední době. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

And, if you should happen to remember, it´s the anniversary of my birth. Remember that you were loved by me. And that you made my life a happy one......Neobyčajná cesta štyroch priateľov, z ktorej sa však vrátia už iba traja. Príbeh o zmierovaní sa so smrťou v štyroch rôznych prevedeniach. Príbeh bilancujúci, analyzujúci, miestami vtipný inokedy smutný, ale v prvom rade ľudský. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama