Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V létě roku 1959 je policií zatčen gambler Béla Kreuzer a je umístěn do vazby. Důvodem jeho zatčení však není některý z jeho finančních kousků, ale jeho domnělá účast v Maďarské revoluci v roce 1956. Během vyšetřování se Béla retrospektivně vrací ve své paměti zpět k životním rozhodnutím, které jeho život nasměřovaly právě k osudovému okamžiku. Během pátrání ve své minulosti tak zjišťuje, že důvěra se často nevyplácí, a že i ten nejspolehlivější a nejbližší člověk může snadno přejít na druhou stranu. Příběh lásky, zrady a změn charakteru vyvolaných politickými ideologiemi. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Recenze (2)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Kolorádó kid je poměrně zajímavý snímek i pro neznalce maďarské kinematografie. Je to hlavně dáno mísením žánrových aspektů a otevřenou motivací západní kulturou, doplněnou o kombinaci prvků z odlišných žánrů jako Film-noir či western. Přes z počátku poměrně obtížnou uchopitelnost vyprávěcí formy, snímek po divácké aklimatizaci nabízí v celku důstojnou atmosféru, které nahrává fakt inspirace skutečnými událostmi. Tedy i přes účast několika slabších míst se jedná o zdařilý snímek který si schopně pohrává s historickými událostmi a rozkrývá příběh jednoho z politických vězňů komunistického režimu. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[EFF 2012, Sydney] Sic rozháraná a miestami hluchá, ale každopádne z hľadiska kombinovania žánrov vydarená záležitosť ktorá v sebe miesi kaurismäkiho "postnoirovú" nonšalantnosť s ironicky prikrášleným realizmom. Béla Kreuzer je sympoš/štramák jak sa patrí, nepriaznivé situácie zvláda s bravúrou a spätné rozpovedanie jeho neľahkého osudu stojí fakt zato. Netreba však priveľa prezrádzať pretože práve ono postupné odkrývanie narafičených tajomstiev môže pre niekoho znamenať iba dočasné, ale istotne najmenej nenudiace spestrenie, ktoré (aspoň u mňa) vychádzalo z nadobudnutej priazne k hl. hrdinovi. "Kolorádó Kid" je pohodovo ukočírovaný filmeček o nepohodových veciach režimu bývalého-zopsutého, kedy-rovnako ako teraz-dôvera, láska, kamarátstvo patrili medzi to najžiarivejšie a zároveň i najlabilnejšie. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama