Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento mysteriozní horor (vydaný také pod názvem Dark Fields) tvoří tři nelineární příběhy ze života tří generací obyvatel malé osadnické komunity, která se vypořádává s pradávnou kletbou, kterou na osadu seslal šaman tamního indiánského kmene jako trest za vraždu svých dětí. Kletba má za následek ničivé sucho a záhadnou nemoc, kterou trpí všichni obyvatelé vesnice a dědí se i do dalších pokolení. Za přerušení kletby a příslib léčivého deště žádají indiáni jednou do roka oběti – tři děti z řad vesničanů. Každá generace s touto kletbou bojuje po svém. Uspěje některá? (Šakalík)

(více)

Recenze (11)

Fr 

všechny recenze uživatele

TI, KTEŘÍ SE NEDOKÁŽÍ POUČIT ZE SVÉ MINULOSTI, JSOU PŘEDURČENI K JEJÍMU OPAKOVÁNÍ..... /// Tenhle příběh tří generací, které se budou bát deště, nevypadal dlouho vůbec špatně! Líbila se mi atmosféra, výtvarná stránka i provedení. Střídání 3 časových rovin prokletých míst, kde děti mají (očividně) strach a sledování řady nevysvětlitelných příhod mě baví. Možná proto mi celkem dlouho nevadili levné triky, podivný casting a otřesný herecký výkony. Když však na scénu přichází mr. Saul a jeho sračkoidní kreace, ubývá mysteriózna, přibývá ,,fujtajblů“ a já si připadám jako v další časové rovině, která však patří do jinýho filmu a vrhá špatné světlo nejen na vyvolávače deště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žil jsem v Persenvelance v letech 1866, 1956, - vlastně tam žiju dodnes. 2.) Jsem číšník a potřebuji vědět, jak vypadá ,,vyprahlej“ člověk. 3.) Máme doma sucho a starej cilindr (POZOR! Nezaměnit s buřinkou, aby jste náhodou ze strachu nesejmuli pana Tau!). 4.) Už jsem doma děti naučil ,,jak se na lopatu sedá“ a teď budeme probírat ,,topení ve vaně“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

To zase byla sračka. Tři období, tři příběhy, tři generace a vše pomotané do jednoho filmu. To by se i dalo přežít, jenže to by nesměl vraždit kouzelnický klobouk. Já už jen čekal kdy vyskočí Bob a Bobek. Jediné napětí bylo ve chvíli, kdy dívka otvírala okno a zlomila si nehet. Navíc amaterké herecké výkony a opět v čele David Carradine. Jak už jsem psal minule, David Carradine před smrtí hrál v samých sračkách (např. Dinocroc vs. Supergator ), takže se ani nemůžeme divit, že si ve skříni omotával pindíka a dával provaz kolem krku. To by totiž po takových rolích udělal každý. THE RAIN - ODPAD JAKO HROM! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhej dobe som natrafil na excelentný kúsok, asi otvorím šampanské. Jedná sa o horor rozdelený na tri časti, ktoré sa vzájomne prelínajú. Niekomu takýto štýl nemusí sedieť, ale mňa to upútalo. Sledujeme osudy troch rodín (presnejšie troch generácií). Všetky tieto rodiny spája kliatba súvisiaca so záhadným klobúkom, ktorý kedysi dávno vykopali na poliach. Odvtedy na celé mesto doľahlo sucho a hladomor, a jediným možným riešením bolo každý rok obetovať tri deti z "vyvolenej" rodiny. Komu sa podarí túto kliatbu zastaviť? Je to síce nízkorozpočtový horor, ale súčasne patrí k tomu najoriginálnejšiemu, čo som videl za posledné roky, a to myslím úplne vážne. Strašne dobrá atmosféra, silný a zaujímavý príbeh, solídne herecké výkony (najmä detských hercov, z ktorých ma nikto neotravoval). Akurát jeden zo záporákov vyzeral ako Voldemort z Harryho Pottera, tak neviem, či to mám brať ako plus alebo mínus. OK, som veľmi spokojný, priam nadšený. Nejaké chybičky by sa možno našli, ale je to konečne horor, ktorý som zmákol na jeden šup a neodbehoval som každú chvíľu na net, čiže s hodnotením neváham. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nu, něco tak divně nelogického, bez schopnosti vytvořit aspoň nějakou atmosféru, jsem dlouho neviděl. Tady nefunguje nic. Legenda, mýtus, mysteriózno, scénář, herecké výkony, režie, pokus o surrealistické pojetí. V určité chvíli už to dokonce začne být směšné - indiánský šaman a triky s kloboukem tomu vévodí. Ostatně ani mumie si nezadá. A hlavně nikde není vysvětleno, odkud poprvé a proč se vzal klobouk. ()

Radka_86 odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu jsem si říkala : Tak fajn, David Carradine a tři propojené dějové linie, to by přece nemuselo být špatné, naopak vcelku zajímavé a těšila jsem se co bude následovat. Bohužel co se z toho pak vyklubalo za paskvil bez hlavy a paty to nemá obdoby. Divné, nepochopitelné, k smrti nudící.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dlouho me zadny horor tak nenudil. Neni to jen dlouhou stopazi, ale i snaha natocit zajimavy film s neotrelym motivem deste. Bohuzel - nezdarilo se. Myslim, ze to uplne vystihuje ta divcina s dlouhyma hnedyma vlasama, ktera se smeje, kdyz chlapec ryje do zeme (kvuli eventualnim spoleirum vynechavam detaily). To, jak pohrda natacecim procesem je proste to, o cem tenhle film - nic, jen smich. pak zruda se zapilovanyma zubama (Proc???!!!!) a par kapek deste. Staci to na dobry film? Ne. Nestaci to ani na prumerny film. Ach jo. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový, svěží vítr do řad hororových počinů to měl být. Prd! Zvláštní to je, ale úplně jinak, než tvůrci zamýšleli. Nelogické, nesmyslné, odporně zahrané (Davide už fakt nehrej a užívej si....) a o konci a "pointě" ani nemluvě. Pro toho, co nikdy pořádný horor neviděl a pro "podivíny" určitě pecka, pro mě podprůměr. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha generacemi byla na městečko Perseverance seslána kletba, a od té body musí být obětovány děti místních obyvatel, aby byl na město seslán spásný déšť, který zachrání pole, úrody i vlastní obyvatele před seschnutím. Generace po generaci se snaží kletbě uniknout, ale kletba je zatím stále silnější ... Vcelku originální horůrek, který však sráží ke dnu několik věcí. Za prvé - ten poblblý klobouk - fakt jsem nepochopil jaký má význam, a proč nemohlo být město zakleto jen tak, bez klobouku (bos). Že by to mělo něco do činění s panem Tau (jak píše Fr?). Herecké výkony hrozné a hroznější, a vévodí jim pan Saul, holohlavý zabiják se smrtícím úsměvem (ach jo). Naopak se mi docela líbil styl natočení, tři časové roviny a jejich prolínání se vcelku povedlo (= minimálně se v tom Douglas Schulze nezamotal, a to je třeba brát jako pozitivum). ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím se vším, co napsal Ricci, kterému tímto děkuji za titulky. :-) Teda s jednou výjimkou, a to jsou ty herecké výkony. Především v té novodobé části jsou postavy dost nevýrazné (Cari, Kyle, jejich matka), herci působí velmi toporně, místy dokonce až komicky, a vůbec ty pasáže ze současnosti mi ke konci už lezly na nervy. Bohužel jsou ale nejdelší, takže mi vlastně zkazily celý film. Zpočátku se mi tenhle hororový kousek opravdu líbil, atmosféra je skutečně parádní a je to napínavé, čemuž velmi pomáhá povedená hudba. Jenomže postupem času v ruku v ruce s tím, jak se divákovi odkrývá celá kostra příběhu, to začne poněkud drhnout, na čemž hlavní vinu nese opět ta nešťastná současnost. Třeba ten plešatý strejda s upilovanými zuby, který prolézal kalužema – co to proboha jako bylo?!? Celkově mám z tohoto filmu prostě takové smíšené pocity, protože na jedné straně to je velmi originální záležitost, která se jen tak nevidí, na straně druhé působí nějak nedotaženě a místy dost přeplácaně. Ale i snaha se cení. ()

vlado90 

všechny recenze uživatele

Tento horor som ani nedokazal dopozerat. Mohlo to byt dobre ale pokazili to tým že sa tie príbehy prelínali aspon jednu hviezdicku davam za hudbu, ale nedoporucujem to. ()

lamice27 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jiného. Nebylo to vyloženě odpadový ale docela se to blížilo. Hlavní děj docela jde ale zpracování už nebylo tak zdařilé. Nejlepší byla asi druhá linie filmu,kde se dala i docela vykřesat pěkná atmosféra ale jako celek tenhle film nefunguje vůbec nijak. Posledních dvacet minut filmu kde se mají lidi bát působily vyloženě k smíchu. ()

Reklama

Reklama