Reklama

Reklama

Nespoutaný Django

  • USA Django Unchained (více)
Trailer 2
USA, 2012, 165 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, David Steen (více)
(další profese)

Píše se rok 1858 a v Americe právě probíhá občanská válka. Texasem vedou bratři Ace a Dicky Speckovi pěšky skupinu spoutaných černých otroků a mezi nimi je i hlavní hrdina otrok Django. Ten má šanci získat díky nájemnému lovci lidí dr. Schultzovi svobodu, pokud se mu povede dopadnout vraždící bratry Brittlovi. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 235)

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Práve som mal tú česť vidieť naozaj veľmi dobrý, zábavný a dosť krvavý film, nič viac, nič menej. Niektoré scény nezabudnuteľné (Ku-Klux-Klan, prestrelka v tom dome či perfektný záver, ....), niektoré nudné, no inak parádna "filmárčina" so všetkým, čo dobrý film má obsahovať. ()

lienocenka 

všechny recenze uživatele

To ako bola poňatá problematika otroctva ma fascinovalo. Dej bol vyšperkovaný perfektnými dialógmi medzi Djangom a dr. Schultzom, ktorý si k sebe našli cestu. Aj napriek sebeckému dôvodu obohatenia (keďže bol lovec ľudí) dr. Schultz si vezme Djanga pod svoje ochranné krídla a veľmi mu tým pomôže. Film mal jednoznačne niečo do seba... Napríklad film ako 12 rokov otrokom sa podľa mňa s týmto nedá porovnať. Je mi jasné že otázka otroctva a černochov je stále citlivá téma, ale film by mal byť aj o niečom inom ako len o pointe. ()

Helllboy 

všechny recenze uživatele

Tarantino jakoby vyrůstal na jiných westernech než já. A to úplně. Celý film stojí na hlavním hrdinovi měnícím se z naivního žáčka v nejdrsnějšího ostrostřelce na Západě. Emotivní rovina zde popravdě moc nešlape, v závěru to vypadá, že se Tarantinovi nechtělo přestat točit, a tak jeden konec střídá druhý a setkání s DiCapriem odsunulo film definitivně z westernové roviny. Celé to je ve své podstatě šíleně originální a vlastně se na to hodně dobře kouká. ()

shagisson 

všechny recenze uživatele

To D je neznělé, motha fucka! Jinak zazněla mistrovská symfonie pod taktovkou úžasného Waltze - "..prostě nešlo odolat.." :-D Díky Quentine! JES! ()

Stalker85 

všechny recenze uživatele

Tarantina nemusim...ale Django mě moc mile překvapil...Jelikož znám i původního Djaga tak jsem od tohohle moc nečekal..ale opravdu velké a milé překvapení...je to myslim si že hodně solidní film,sice trochu dlouhej,ale jinak pohodička,taková fajn westernová oddychovka a kupodivu se u toho člověk i celkem nasměje :) taky je hezká vložka s Franco Nerem,taková narážka na původního Djanga :) No,jak jsem už psal,moc milý překvapení..takže doporučuju shlídnout :) určitě to za to stojí :) ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdiť, že pokiaĺ by bol tento film natočený v období filmov : Vtedy na Západe a Sedem statočných , tak dnes by sme sa na Djanga pozerali, ako na western, ktorý šlape na päty uvedeným dvom legendám...85 % ()

Zuca10 

všechny recenze uživatele

Další film od Tarantina, kde podle mě jako jediný líčí pravdivou podobu otroctví Americe. Především chci vyzdvyhnout herecké výkony Waltze a DiCapria. Ve filmu se mi dále líbí zvukové provedení, které veškeré scénky dokonale vystihuje. Proto další obrosvký palec nahoru! ()

DEAR303 

všechny recenze uživatele

už od gauneru bylo cejtit ten westernovej nádech ... a dočkal jsem se !! .. muj oblíbený režisér a nejlepší žánr ... Django je naprostá paráda Christoph Waltz mě dostal už v panchartech a tady je naprosto excelentní znovu .. trochu nadsazky .. skvělý fóry bezvadní akce .. quentin vyletí do vzduchu a k tomu ta hudba <3 prostě *****/***** ()

Suninho 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino a jeho další slušně povedený kousek. Zajímavé dialogy, parádní sountrack, výborné charakteristické postavy, především dr. Schultz v podání Christophera Waltze a spousta krve, na co jsme u Quentina již zvyklí. Bohužel i přesto všechno film je na můj vkus zbytečně dlouhý, druhá hodina se spíše vlekla a nezachránil to ani Leo. Nicméně si zaslouží minimálně 4 hvězdy. ()

buryman 

všechny recenze uživatele

2 hvězdy za Christopha Waltze,2 za Leonarda DiCapria, Zaplat´ pán bůh za ně.Asi jsem od Tarantina čekal víc ten konec byl dost slabej .A Foxx v hlavní roli mně teda vubec nepřesvědčil. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem k tomu přistupoval velmi opatrně (přece jen westerny nejsou můj šálek čaje a Quentin je přece je úchyl :D ) ale nakonec jsem rád, že jsem si to nenechal ujít. Neskutečnej nářez s perfektním obsazením (hlavně Christoph Waltz a Leonardo Dicaprio). Takhle nějak si představuju pomstu. Hlavně, že cool guys don't look at the explosion :D ()

dcg odpad!

všechny recenze uživatele

Tarantino především vůbec není dobrý režísér, vykradl všechny patterns užívané špičkovými japonskými režiséry, přečtěte si něco o japonském filmu od Rudolfa Schimery. Japonští režiséři podle mě patří mezi asbolutní světovou špičku. Z amíků mám rád Clint Eastwooda, Martina Scorseseho, Jima Jarmusche. Ale ten Tarantino? Nestojí absolutně za nic. Je to člověk, který není hrdý na to, že je běloch. V celém svém díle, nejenom že neustále velebí všechny negry ale uráží bílou rasu, vysmívá se jí. Negromil, zrádce svojí vlastní rasy. Jamie Foxxx, který řekl na premiéře: I kill all the white people here a běloši mu tleskali, to je výsměch téhle doby. 50. roky na vás. Eastwooda, konzervatismus. Tenhle film je hnus, hnus, hnus. Ihned po tom jsem si musel pustit písničku: America for white, Africa for black, send those apes back to the trees, ship those niggers back. Já jsem bílej modrookej, světlovlasej běloch. Kelt, Germán, Slovan. A ve 13ti letech jsem také propadl hip hopu a chtěl se přeoperovat na černocha, ale pak jsem se vzchopil a hájím hodnoty, které mi matka příroda přisoudila. A pokud se tenhle film líbí bělochům, vede to jen k zániku bílé rasy a neustálému zvýhodňování negrů ve všech oblastech. Tarantina vedle Foxxe upálit na kříži. A propos viděl jsem to ve FULL HD v origo znění komplet od A od Z. Jako každý film, který hodnotím, jinak bych si ani nedovolil hodnotit. Prošel jsem si svou negrofilní fází, gta san andreas, hip hop, rick ross, N.W.A, snoop dogg, crips, bloods a jsem velmi rád, že jsem to v pubertě opustil a dal se na Johnnyho Cashe a tak. A propos staré černochy zbožňuji. Chuck Berry, B.B. King nechť je mu země lehká, Morgan Freeman. To jsou lidé, kteří něco dokázali a vůči nim bych nikdy nebyl rasistický a neužil výrazu negr. Ale ti mladí, to je odpad, to je nemoc. A tohle není film, který by obdivoval "staré černochy" Jazzové, bluesové, rock n rollové génie, jež ctím a uznávám a vážím si jich. Obdivuje "mladé negry" z nich6 bliju, zvracím a nenávidím je. Hnus, hnus, hnus. Ještě před 50ti lety nemohli ani do autobusu a teď si dovolí tohle. Jen tak bezdůvodně zastřelí neozbrojené ženy, muže a děti. Upálit, ukřižova, zasranýcho zkurvenýho negra Foxxe. Nenávidím ho. ten jeho xicht. Fuj. Fuj. Fuj. ()

gerdi14 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy tomu plácnu. V polovině filmu se mi to začínalo přejídat..DiCaprio byl famozní, ale pravě tahle část se mi už tolik nelíbila. A po zajmutí Djanga to byl průser..už jen to jak se z toho dostal mě vyloženě nasralo..hodně přiblblá berlička. Ale což..3hodky utekly jak voda a těším se na další film. ()

Gechitka 

všechny recenze uživatele

Tak tuto je film, který mě fakt dostal. Řekla bych, že je ještě lepší než série Kill Bill. Nechybí humor, romance ani brutální krvavé scény. Já osobně nemám co vytknout. ()

godal 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit,když pohladíte svou milou na pištěláčku a ona nic?Prsty hrají jako vždy,každá struna uměla vydat správný tón.Ale ono nic.Pár chvějivých reakcí to nezachrání.Ale je to Quentin,dávám za 4.Ať se zasměje,až přijede za mamkou... ()

cica 

všechny recenze uživatele

Western nemusím, ale zasa western od Tarantina je iná káva. Asi som neobjektívna, ale ten film je skvelý - Ku-klux-klan, zlý DiCaprio, zimomriavkotvorný Samuel L. Jackson a výborný Waltz. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

Tarantino potřebuje hit

Tarantino potřebuje hit

30.07.2019

Devátý snímek režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu započal svoji americkou jízdu za dolary. Za úvodní víkend z toho bylo 40,4 miliónů dolarů, Tarantinův rekord, film ale bude potřebovat… (více)

Tarantino znovu ulovil DiCapria

Tarantino znovu ulovil DiCapria

13.01.2018

Devátý film Quentina Tarantina nás zavede do roku 1969. Květinové hnutí bude pomalu končit, Amerikou otřese řádění Mansonova gangu, při němž zahyne herečka Sharon Tate, a jeden stárnoucí televizní… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama