Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

freddy 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Očekávání byla velká. Velmi velká. Po začátku filmu jsem si říkal, co je to za kravinu. V polovině filmu už jsem do toho byl zakoukaný. A na konci filmu jsem musel uznat, že tohle je geniální film s velice zajímavým a nevšedním námětem. Už jen ta animace byla velice zvláštní. Písničky byly velice zajímavé a po dějové stránce to byla naprostá pecka. Troufám si tedy tvrdit, že jsem viděl velmi nevšední a svým způsobem geniální film, který má co nabídnout a který je také docela odvážný. Ukradnout Santa Clause (zde ve filmu nazývaného v českém překladu jako Satan Kalous - velmi geniální překlad, pokaždé, když tam toto jméno zaznělo, tak jsem se musel smát) a dělat Vánoce po svém je dost zajímavý a šílený nápad sám o sobě, ale v tomto filmu je to nic proti tomu, v jakém světě se to celé odehrává a jak atypické jsou hlavní postavy celého filmu. Ještě teď, nějaké dvě hodiny po skončení filmu, nevycházím z úžasu nad tím, co jsem právě viděl. Kdo nevidí, neuvěří. Naprosto perfektní film, který mne prostě dokázal dostat do kolen. Jsem příznivcem klasických vánočních filmů a nesnáším jejich prznění, ale před tímto filmem mi nezbývá než se sklonit, poděkovat za fantastický filmový i hudební zážitek, a bez mrknutí oka udělit pět hvězdiček, protože tenhle film si to opravdu zaslouží. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - One-man-show skladatele Dannyho Elfmana. Muzikálů tohoto typu jsem si nikdy moc nevážil, a ačkoli jsem Elfmanův fanda, ani tato nekrofilní záležitost mi k srdci nepřirostla. Tři hvězdy jsou za originální, zajímavý nápad, za explozi fantazie, a za barevnou hudbu, která roztomile osciluje mezi Saint-Saensem a Čajkovským. Nightmare Before Christmas je Úsměvný Úchylný Umrlčí Úlet.Úůůůů… ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mám moc v oblibě Burtonův styl a jeho osobité pojetí každého filmu. Hodně lidí už má jeho atmosféru a nádech jeho snímku okoukán a čím dál více je nudí a chtějí změny, to já ne! Já bych mohl jeho filmy sledovat nepřetržitě ;-) Mrtvou Nevěstu Tima Burtona už jsem viděl asi před dvěma roky, zato Ukradené Vánoce až nyní. Animace nádherná, zlé bytosti skvělé, stejně jako protikladné „vánoční městečko“ výborně namluvené, spousta originálních detailů a nápadů, temné ponuré barvy. Hustá atmosféra s hororových nádechem je bezchybná, umocňuje prožitek s filmu stejně dobře jako výrazná, s citem sladěná hudba. Jak já vždy na muzikály nadával a nyní mám přesně opačné zážitky, po Sweeney Toddovi a přežití Muzikálu ze střední, mě nadchla i tato hudební pohádka. Naše tuzemské televize by mohly tutu vánoční povídku vysílat pravidelně o svátcích. 9/10* ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnuti musim zmenit hodnotenie zo 4* na 5*. Okrem uzasne graficky spracovanych scen (na ktore sa da pozerat do nekonecna a stale v nich nachadzat nieco nove), som si az na druhykrat uvedomil vynikajucu hudbu. Dalsie zo skvelych, ponurych Burtonovych diel. Najkrajsia, najmorbidnejsia a najvtipnejsia vianocno-halloweenska rozpravka. [ Napriek tomu, ze je Sally handrova babika vypchata listim, vyzera celkom hot ;-) ] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Síce som tento kostričkový Burtonov film videl pred Nevestou, no nemôžem povedať, žeby ma niečím až tak oslovil. Muzikály nemám vôbec v láske, navyše ani po komediálnej stránke to nebolo to pravé orechové. Jediné, čim ma film zaujal bol príjemný príbeh, svižný, milý a samotné dokonalé spracovanie. 75%. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)
  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama