Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A teď Vám milé děti povím pohádku o Satanovi Kalousovi, který jmenuje se Jack Skellington. Je to král Halloweenu, ale pokud budete zlobit maminku, ukradne nám Vánoce a společně se sobími kostíky Vám nadělí dárečky, které Vás sežerou. ***** ano tak toto budu vyprávět jednou svým dětem a pouštět na dobrou noc, když budou zlobit.. a až vyrostou budou Jacka milovat jako nyní já.. nejenže se na něho a zbytek obyvatelstva v městě Halloween nedá zlobit, oblíbíte si je, budete je stále chtít vidět, ale hlavně slyšet.. je to kouzelný příběh, který si zaslouží ohyzdně mi zdobit poličku :) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré halloweenové mestečko s temnými postavičkami je aj po rokoch príjemnou zábavou. Ako to už v produkcii Tima Burtona býva, konvencie a normalita idú tak trochu bokom. Tento animovaný filmík má určite svojský nápad, ktorý baví od začiatku do konca, muzikálne vystúpenia sú svieže a dodávajú celému feelingu určitú vážnosť a dôstojnosť. Mohlo sa trochu popracovať na tom, aby hlavné postavičky boli viac výraznejšie, inak úplná spokojnosť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

stalo se to za dávných časů, mnohem dříve, než se zdá. na místě ukrytém v našich snech. příběh se stal v království prázdnin.... kluci a holky, kdy jste se naposledy báli? tento snímek jsem musel zhlédnout 2x krátce po sobě, protože: a) jsem chtěl, b) abych ,,vstřebal" všechny dojmy. jednoduché dialogy, vše podstatné je řečeno písní. chytlavé melodie a texty (..protože není blbeček, vystrojí vánoční stromeček..., uneseme kalouse, zmlátíme ho tyčí..). kostlivec jack má vizi, že vánoce budou plné smíchu a radosti. já byl vesel a rád. jen mě maličko zklamala prostřední pasáž muzikálu, která neudržela tempo se začátkem a koncem. a taky mě mrzí, že to není česky, protože o to (zatím) musejí zůstat ochuzeni mé děti. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co fungovalo u Mrtvé nevěsty, zde bylo spíše prvoplánové, nezábavné a nijaké. Originální zápletka to jistě byla, ale byl to právě fikční svět Henry Selicka a Tima Burtona, který mi přišel nejvíce ledabylý a nedomyšlený. Ještě ke všemu celý děj zdržovaly nezáživné písničky, které mě ani v tom nejmenším nedokázaly oslovit. Nakonec jsem si to užil aspoň díky tomu prapůvodnímu nápadu a pěkně stylizované animaci. Chyběl tomu propracovaný svět, který mi naopak nabídly Příšerky s.ro., a lepší tah na branku, který mě strhl až v mladší verzi Mrtvé nevěsty. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Oproti klasické loutkové animaci, čítající 14 políček kinofilmu za sekundu, je zde použito 24 políček, které jsou typické pro hraný film. (Trainspotter)
  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Studio Disney se postavilo k tématu filmu odměřeně a film předalo dceřinému studiu Touchstone Pictures. Film nedoprovázel ani adekvátní merchandising a v den premiéry byl nasazen jen do čtyř set kin, i když obvyklý počet byl cca dva tisíce. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama