Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (793)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překrásné animované dítko Tima Burtona, které s přibývajícími roky nic neztrácí. Originální a VELMI černý humor v duchu pohádek pro nebojácné děti, doplněný skvělými písničkami i hudbou Dannyho Elfmana (tenhle OST se mi překvapivě líp poslouchá samostatně), a co vůbec lze napsat jiného než ti, kdož tak učinili přede mnou. Dávám 90% a dodávám, že Corpse Bride je mi přece jen trošku milejší...to bude asi tím Heleniným hlasem;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni animovanej muzikal. V porovnani s novejsi Mrtvou nevestou je tu sice animace horsi, ale vubec to nevadi, protoze skvele dotvari atmosferu. Navic tu je desna skala ruznejch vyborne navrzenejch strasidel, vtipnej dej, kterej vystaci presne na tech 70 minut a naprosto dokonala hudba. Danny Elfman se tady fakt vytah, jak melodie, tak texty jsou perfektni. Tohle mi prijde jeste lepsi nez Mrtva nevesta, takze jasnejch 5*. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Priznavam, ze jsem diky oslavnym recenzim a zminkam o "kultu" cekal jeste o neco vice, ale kdyz jsem se konecne k tomuto dilku dostal, neda se rici, ze bych byl zklamany. Genialni hudba Dannyho Elfmana, krasne loutkove zpracovani a pekne pisnicky mi zprijemnily Stedry vecer. Ovsem chvilemi se mi i pres kratkou stopaz zdalo, ze se pribeh trochu zbytecne natahuje. Nicmene rad se na Nocni muru pred Vanoci podivam znovu a pote uz tu posledni hvezdicku pridam - jiz ted jsem byl na vazkach, protoze sceny, kdy se Jack po vsech utrapach jal rozdavat darky a tim "obstastnit" male deti byly naprosto kulervouci :-D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Či je jar, leto alebo jeseň vždy si rád pozrem nejaký film o Vianociach. Samozrejme, že v zime to má najväčšie kúzlo. Mám však pre vianočné príbehy slabosť a preto si ich doprajem i počas roka. Niektoré z nich si dá sa povedať pravidelne pripomínam. Včera večer som si znova pustil americký animovaný snímok "Predvianočná nočná múra" (The Nightmare Before Christmas) z roku 1993. Film z produkcie Walt Disney Pictures, na ktorom sa podieľal môj obľúbený režisér Tim Burton, ma opäť potešil. Bizarný, temný, morbidný muzikál o ukradnutých Vianociach bol super. V strašidelnom meste Halloween chceli usporiadat veselé Vianoce. Bola to parádna emo jazda. **** ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

I keď skutočne oceňujem značnú kreativitu a snahu tvorcovov, je pre mňa takmer nemožné prekročiť hranicu troch hviezd. Za prvé, muzikálové skladby v animovaných filmoch sú jedna veľká otrapa (výnimka potvrdzujúca pravidlo - Tangled). Za druhé, príbeh je neuveriteľne prostý, čo by síce ani nevadilo, ale.. neviem z akého dôvodu by som sa mal vlastne ospravedlňovať. Jednoducho mi to nesadlo! Keby Selick zameral svoje pracovité ručičky na dejovú stránku a odpísal spevácke prejavy postáv (okrem prvej scény, tá je skvelá), mohlo by z Ukradených Vánoc vzniknúť něco dle mého gusta. __ Viac kecov, menej spevu, prosím. __ P.S. po 5tich rokoch zvyšujem na štyri hviezdy, pretože som zistil, že sa mi mnohé skladby z Nightmare Before Christmas veľmi páčili a po projekcii som ich doma niekoľko dní počúval. Človek asi dospieva časom ľudsky aj filmovo a zmena názoru (i na film) je predsa vyhradená.. :) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Studio Disney, které film produkovalo, se zaleklo "kontroverzního" vánočního námětu a při svém mizerném uvedení do distribuce se tedy film nedočkal velkého ohlasu. (Trainspotter)
  • Inspirací pro film se údajně Timu Burtonovi stala návštěva obchodního domu, kde v tu dobu nahrazovali halloweenskou dekoraci vánoční výzdobou. (Trainspotter)
  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama