Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Príbeh sa točí okolo stredoškoláka menom Niwa Makoto. Žije so svojou tetou, pretože jeho rodičia sú na služobnej ceste. Tu sa stretne so svojou tajomnou, rovnako starou sesternicou Touwa Erio. Erio bola nezvestná pol roka a nakoniec ju našli na mori. Nepamätá si nič o tom, čo sa stalo počas tejto doby, ale má pocit, že všetko majú na svedomí mimozemšťania. (Carol Pifková)

(více)

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ať žije život! Songokussj i HakuSaku mají recht, je v tom kus magie, když postavy umí roztomile třeštit a trdlovat. Být "mimozemšťankou" v peřině, do rozpaků přivádějící sexprovokatérskou tetou, za potraviny se převlékající spolužačkou atd. Ač se to bláznění zdá být k nevydržení, hlavní hrdina to s jakýms takýms přehledem zvládá a po vzoru Airu či Kanonu postrkuje aspoň jednu dívku směrem k realitě, ale nikoliv nudnosti. Vlastně je trochu hlavním postavám těchto seriálů podobný. Dobře tomu tak, že ho dění nevleče za sebou, ale sám umí konat a vtipně glosovat. Rozpustilost seriálu se zrcadlí i v těkavém střihu, který nás co chvíli v rytmu veselé a zároveň minimalistické hudby přenáší při rozhovorech nejen od pohledu k protipohledu, ale i k detailům, velkým celkům, americkým plánům, podhledům i nadhledům a pak se obraz klidně překlopí... Jakoby bláznění postav ovládlo i "kameramana". Výtečný je ending i opening. Jen tomu poskakování od třetího dílu nějak chybí směřování a časem se jeho styl opakuje a opakuje... a koho zajímají všichni čerti, když umí s lidmi šít jen jedním stehem? Přece silné *** za prvních 7 dílů. Jedno z lepších anime sezóny, atmosféra permanentních letních prázdnin. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Pohodička pohoda. Pozitívny aj keď nejasný záver. Ending druhej časti pohodlne obstojí ako samostatný krátky film. Niežeby prvý ending bol zlý.. A od tretej časti sú prvé tri sekundy endingu vyslovene hypnotizujúce :-). Toto nie je ani jeden z nich :-). Taký remix jednotky a dvojky, ale zato celá pesnička. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ ma to vôbec nebaví. A i keď Erio a tá cyklistka, ktorej neviem meno sú veľmi zlaté neviem tomu prísť na chuť. Samozrejme, že šancu tomu ešte dám. Seriál som teda dopozerala do konca a musím sa priznať, že som to dopozerala už len z pricncípu, že to mám rozpozerané a dúfala som, že sa to ešte dáko zvrtne. No nezvrtlo sa to ani po prvej polke seriálu a vedela som, že ma to teda neprekvapí už vôbec. Cyklistka, teraz som si aj zapamätala meno, Ryuuko bola pre mňa najlepšia postava. Asi jediná, ktorá ma oslovila a páčila sa mi. Erio bola rozkošná, mala super dabing ale nepresvedčila ma. Úprimne napísané, skôr ma to nebavilo ako bavilo i keď sem tam som sa aj zasmiala. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slušné slice of life anime, které asi nejvíce připomene Bakemonogatari. Nejsilnější stránkou jsou, jak tomu u anime od Shaftu bývá zvykem, dialogy. V případě Denpy konkrétně komentáře hlavního hrdiny který je mezi ostatními velmi výstředními charaktery jedinou normální postavou. Bohužel potenciál není úplně využit a dobré momenty jsou proloženy objemnou vatou průměru. Chtělo by to trochu méně moe a více děje, ale současný trend průmyslu velí přesný opak. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Krásna bláznivka, čo bola pol roka nezvestná a teraz behá zabalená do madraca a prehlasuje, že ju uniesli mimozemšťania... To znie zaujímavo. Všetky predstaviteľky krašieho pohlavia sú tu veľmi roztomilé a s tak precukrovanými ksichtíkmi až to proste funguje... Dúfal som však, že ma aspoň v závere prekvapia nejakým vysoko originálnym koncom - nestalo sa, v podstate to bolo väčšinou iba o zbieraní "bodov puberty". Každopádne však veľmi zábavné... Erio určite patrí do rebríčku top cute anime postavičiek - minimálne môjho... ()

Galerie (341)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň k záverečným titulkom s názvom "Ruru" je od Etsuko Yakushimaru. (Carol Pifková)
  • Erio dabovala v tom čase 25-ročná Asuka Oogame, ktorá naspievala aj opening s názvom "Os-Uchuujin“. (Carol Pifková)
  • Seriál má i špeciálny trinásty diel s názvom "Denpa Onna to Seishun Otoko Special". (Carol Pifková)

Reklama

Reklama