Reklama

Reklama

Ao no Exorcist

(seriál)
  • Japonsko 青の祓魔師[エクソシスト] (více)
Trailer 2
Japonsko, (2011–2024), 19 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kazue Kató (komiks)

Hrají:

Akeno Watanabe, Nao Tójama, Sumire Morohoši, Kazuja Nakai, Megumi Hajašibara, Kotori Koiwai, Nobuhiko Okamoto, Džun Fukujama, Tecuja Kakihara, Júki Kadži (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(49)

Rozhodnut vzdát se dráhy Satanova nelegitimního syna vstupuje Rin na Akademii pravého kříže, aby se po vzoru svého učitele stal exorcistou. (Netflix)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (35)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Okumurovi jsou pěkní bráchové. Jeden má pěknou bouchačku, druhý ocas, meč a modré plameny. Potom mají pěkné oči. Prostě je to všechno hezky nakreslené. Hudba je také povedená. Příběh, no, zaujal, nezaujal. Já bych chtěla přeskočit k něčemu "vážnějšímu". Co dělají ve škole, jak trénují, jak si vytvářejí pouta mě moc nebralo. Ani nově příchozí postavy. Chci víc opravdového boje. Není, nebude. Ne ve 25 dílech. Manga je prý lepší. Tohle má výhodu jen v barvičkách. Víc čtěte. Existují lepší šóneny a ne, Bleach nemyslím. :-D Slabé 3* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám seriál skončil a jak bych shrnul jeho počin uchvátit a potěšit diváka? V rychlosti zkráceno ~ "Ale jo, jde to". Okumura Rikuo, Okumura Rin. Dva bratři narozeni ženě, kterou posedl démon. A ne ledajaký. Rovnou satan. Jeden z nich objeví své skryté síly za pomocí meče a po chvíli se objeví v Exorcistické škole, kde učí jeho bratr Rikuo. A začíná klasická zápletka - školní život / superpowers / ovládání nově nabyté síly / potíže v kolektivu / uznání kolektivu / zlý učitel / hodný učitel / externí nebezpečí / cliffhanger / zdokonalení ovládání sil / marný boj / spojení sil (v přátelství / v krvi je síla) / zničení. Scénář, který nepovažuji ani jako spoiler, jak je známý a ohraný. Ale na druhou stranu! Musím říci, že jsem se bavil :-) Do první poloviny / 3/4 to bylo velmi kvalitní. Až ke konci teprve přehnané. Vtipy jsou tam velmi dobré (krom konce), příběh a situace též (krom konce) a celkově to na mě působilo velmi živě, svěže a nedokázal jsem odhadnout, co se bude v zápětí dít :-) (krom konce...). Proto horší 4*, neboli 70% ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to celé, celkově ploché, nic se neděje a postrádá to nějaké prvky podobných anime. Chyběla mi tam ta silná ženská postava, ať už ta, do které by byl hrdina zamilovaný nebo alespoň ta, která by mu byla oporou, ty dvě studentky, plus učitelka byly hodně nešťastně zvolené. Jinak příběh nějak začne, první díly vypadají nějak slibně, ale pak se to utlumí v hodně kecání o ničem a pár bojůvek, kde ukazují to klišé přátelství, důvěry atd. vůbec to negraduje a konec je k uzoufání, až si říkám, proč tomu dávám dvě hvězdy, asi díky tomu, že to nebylo až tak hrozné, abych to nedokoukal. 35% (btw. menší spoiler: alespoň jsem doufal, že půjdou do toho druhého světa, aby zabili toho Satana [něco jako Bleach], ale ani to se nestalo). ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Ao no Exorcist mohl klidně býti komorním dramatem s vymítačským tématem, příběhem kněze, který by si procházel vymítání od samého začátku a zkusí diváka přesvědčit buď o smyslu nebo naopak o nesmyslnosti samotného aktu vymítání démonů z těla nebohých smrtelníků, tedy aspoň já si to přál.To, že se Japonci vydali naprosto jinou cestou mě docela překvapilo a začali ve mě po prvních dvou třech dílech trochu převládat smíšené pocity, jednoduše proto, že jsem chtěl dostat něco jiného, než mi bylo ve skutečnosti předkládáno.Nakonec ale Modrý exorcista není žádná tragédie, bohužel se ale také nejedná o žádný kdovíjak solidní seriál.Bohužel.Prostor by k tomu byl, jenže by se muselo upustit od zbytečně rádoby efektivních scén, kdy to má hlavně hezky vypadat, než to mít pořádný smysl jako takový.Také by prospěly propracovanější charaktery hlavních postav, trochu víc napětí by také neuškodilo.Příběh o synovi satana, který místo toho, aby nastoupil dráhu regulerního démona, bude proti zástupcům svého druhu naopak bojovat, není úplně špatný, ale, aby se dal označit za kvalitní musel by upustit nebo splňovat výše vypsané aspekty.Ao no Exorcist je velmi rozporuplný seriál, který má sice spoustu chyb, ale věřím, že si fandy mezi otaku určitě najde (napovídá tomu také místní hodnocení 81%).Ikdyž nejsem s tímhle dílkem kdovíjak spokojený, pořád se jedná v rámci letošních novinek o to lepší co zatím vyšlo - lepší 3*. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch anime, kdy se střídají zábavné díly s nudnými. Buď je to chvíli naprostá paráda a nebo prozměnu hrozná nuda a chcete mít díl už za sebou. Bezesporu nabízí Ao no Exorcist kupu zajímavých postav a obzvlášť zvláštní svět, ve kterém je neustále co objevovat. Navíc jsem vděčná, že se jedná především o vtipný seriál, než nějaký extra hrající na city, kdy na obrazovce každou chvilku problikávají srdceryvné obrazy a všelijaké motivační řečičky. ()

Galerie (854)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Mephista Phelese je Samael. Pochází od archanděla v talmudské tradici, který spadl z nebe a je nazýván andělem smrti. (IronicY)
  • O první ze dvou úvodních písní „Core Pride“ se postarala kapela UVERworld. Ta druhá „In My World“ je od skupiny Rookiez is Punk'd. (CarnTheNunya)
  • O první závěrečnou píseň „Take off“ se postarala kapela 2PM. Tu druhou „Wired Life“ nazpívala zpěvačka a herečka Meisa Kuroki. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama