Reklama

Reklama

Ao no Exorcist

(seriál)
  • Japonsko 青の祓魔師[エクソシスト] (více)
Trailer 2
Japonsko, (2011–2024), 24 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kazue Kató (komiks)

Hrají:

Nobuhiko Okamoto, Džun Fukujama, Akeno Watanabe, Nao Tójama, Sumire Morohoši, Kazuja Nakai, Megumi Hajašibara, Kotori Koiwai, Tecuja Kakihara, Júki Kadži (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Rozhodnut vzdát se dráhy Satanova nelegitimního syna vstupuje Rin na Akademii pravého kříže, aby se po vzoru svého učitele stal exorcistou. (Netflix)

Videa (38)

Trailer 2

Recenze (35)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech to vypadá celkem dobře, akční podívaná pro náctileté kluky... Jsem zvědavá, co bude dál, nevím, na jak dlouho to plánujou, snad si to udrží tempo. Doufám, že nezačnou filozofovat... Stalo se, co jsem čekala, se čtvrtým dílem to sklouzlo o další píď hloub do bahna trapnosti. Na jednu stranu si říkám, že by to mohla být dobrá oddychovka, na druhou stranu si říkám, že je tu spousta mnoohem kvalitnějších seriálů, na které se můžu dívat. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch anime, kdy se střídají zábavné díly s nudnými. Buď je to chvíli naprostá paráda a nebo prozměnu hrozná nuda a chcete mít díl už za sebou. Bezesporu nabízí Ao no Exorcist kupu zajímavých postav a obzvlášť zvláštní svět, ve kterém je neustále co objevovat. Navíc jsem vděčná, že se jedná především o vtipný seriál, než nějaký extra hrající na city, kdy na obrazovce každou chvilku problikávají srdceryvné obrazy a všelijaké motivační řečičky. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Generický šónen, ktorý čerpá z viacerých známejších titulov, z ktorých najvýraznejšie je cítiť Naruto a prvý Fullmetal Alchemist. Podobnosť Naruta a Exorcistu spočíva v zápletke o outsiderovi, v ktorom sú zapečatené zlé sily, ktoré sa v priebehu seriálu bude snažiť ovládnuť, aby ukázal, že je vlastne dobrák a hrdina. Fullmetal Alchemist má okrem občasnej temnej atmosféry a brother complexu s Exorcistou spoločné najmä to, že sa jeho príbeh po určitej časti taktiež odlúči od nedokončenej mangy a skôr než vzornou adaptáciou sa stane remakom, ktorý sa z 40% skladá z fillerov. A samozrejme tu sú aj ostatné šablónovité vecičky, ako napríklad sila priateľstvá, fanservis, zrada, a tak ďalej, a tak ďalej. Ale na druhej strane je Modrý Exorcista stále svojský a obsahuje viacero originálnych prvkov. Kvôli slušnej animácii, skvelej hudbe, sympatickým postavám a pútavému príbehu som ho celý zhltol za dva dni a mimoriadne sa bavil. Vo výsledku sa tak prekvapivo jedná o jeden z lepších šónenov, ktorý určite neurazí. Určite niekedy siahnem po pokračovaní, ktoré sa už vernejšie venuje predlohe. Slušné tri. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen čtyři epizody, ale už si připadám stejně, jako bych se přejedl spousty sladkýho a nechtěl pak najednou žádný jídlo ani cítit. U mě se to stává docela často, ale když se mi něco podobnýho stane u anime, je to celkem blbý. Grafika je sice fajn, hlavní hrdina má pěkné zuby, akce je zajímavá a vůbec se na to po vizuální stránce hezky kouká, jenže k čemu to je, když mám při sledování každého políčka pocit, že "tohle jsem přece už někde viděl" a mnohdy i v daleko lepším podání? Jednou tam vidím Soul Eatera (toho ponejvíce), podruhé zase Naruta, potřetí Fullmetal Alchemist... a více. No, nemám z toho zatím dobrý pocit. Šanci tomu určitě ještě někdy dám, ale zatím uděluji jen slabé 3* aspoň za velice slušnou stylizaci, i když se zase musím přiznat, že mi občas i tou stylizací dost připomínal třeba o řád lepší Bakemonogatari. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Ao no Exorcist mohl klidně býti komorním dramatem s vymítačským tématem, příběhem kněze, který by si procházel vymítání od samého začátku a zkusí diváka přesvědčit buď o smyslu nebo naopak o nesmyslnosti samotného aktu vymítání démonů z těla nebohých smrtelníků, tedy aspoň já si to přál.To, že se Japonci vydali naprosto jinou cestou mě docela překvapilo a začali ve mě po prvních dvou třech dílech trochu převládat smíšené pocity, jednoduše proto, že jsem chtěl dostat něco jiného, než mi bylo ve skutečnosti předkládáno.Nakonec ale Modrý exorcista není žádná tragédie, bohužel se ale také nejedná o žádný kdovíjak solidní seriál.Bohužel.Prostor by k tomu byl, jenže by se muselo upustit od zbytečně rádoby efektivních scén, kdy to má hlavně hezky vypadat, než to mít pořádný smysl jako takový.Také by prospěly propracovanější charaktery hlavních postav, trochu víc napětí by také neuškodilo.Příběh o synovi satana, který místo toho, aby nastoupil dráhu regulerního démona, bude proti zástupcům svého druhu naopak bojovat, není úplně špatný, ale, aby se dal označit za kvalitní musel by upustit nebo splňovat výše vypsané aspekty.Ao no Exorcist je velmi rozporuplný seriál, který má sice spoustu chyb, ale věřím, že si fandy mezi otaku určitě najde (napovídá tomu také místní hodnocení 81%).Ikdyž nejsem s tímhle dílkem kdovíjak spokojený, pořád se jedná v rámci letošních novinek o to lepší co zatím vyšlo - lepší 3*. ()

Galerie (858)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Mephista Phelese je Samael. Pochází od archanděla v talmudské tradici, který spadl z nebe a je nazýván andělem smrti. (IronicY)
  • O první závěrečnou píseň „Take off“ se postarala kapela 2PM. Tu druhou „Wired Life“ nazpívala zpěvačka a herečka Meisa Kuroki. (CarnTheNunya)
  • O první ze dvou úvodních písní „Core Pride“ se postarala kapela UVERworld. Ta druhá „In My World“ je od skupiny Rookiez is Punk'd. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama