Reklama

Reklama

Ao no Exorcist

(seriál)
  • Japonsko 青の祓魔師[エクソシスト] (více)
Trailer 1
Japonsko, (2011–2024), 24 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kazue Kató (komiks)

Hrají:

Nobuhiko Okamoto, Džun Fukujama, Akeno Watanabe, Nao Tójama, Sumire Morohoši, Kazuja Nakai, Megumi Hajašibara, Kotori Koiwai, Tecuja Kakihara, Júki Kadži (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Rozhodnut vzdát se dráhy Satanova nelegitimního syna vstupuje Rin na Akademii pravého kříže, aby se po vzoru svého učitele stal exorcistou. (Netflix)

Recenze (35)

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Toto bude zrejme najťažšie hodnotenie, ale poďme pekne poporiadku. Keď som čítala obsah, myslela som si že zase vykradli proste Naruta... ved démon? a hl. postava je tiež akosi podobná Narutovi v tom ich... žeby rebelantstve? Bo ich sny šplhali vysoko, chceli ochrániť priateľov.. Možno... ale... ale Rin má proste neuveriteľné čaro a to proste nejde nezamilovať si ho (v mojom prípade nezamilovať sa doňho :D :*), akosi človeka ohúri... newiem vysvetliť prečo, no je to tak. A aj ten humor! och ten humor! Jednoducho aj v tom mali príšerné rozdiely než v narutovi no práve v tom to bolo také úžasné. Ale musím povedať že aj myšlienka je geniálna! Satanov syn! :D Animácia bola perfektná! Aspoň pri postave Rina som to brala za dokonalosť samu... ostatné som až tak nebrala... no a tu je ten kameň úrazu. Ostatné postavy. Náš Yukio, druhá hlavná postava ma skôr štvala a to poriadne. Skúste si domyslieť prečo. Alebo taká Shiemi!Najskôr som sa radovala že tu bude nejaká zápletka ale... ale dopekla to neexistuje anime bez nejakého trojuholníka? V tomto prípade RinxShiemixYukio, proste ona stále Yuki-chan, Yuki-chan, nechcem byť prehnane násilnícka no mala som chuť jej vylepiť. :) Proste sa mi Zatial zdá rovnaká ako Sakura a také postavy (okrem Hin, tú zbožňujem) mám chuť rozkrájať a zakopať. :D Mephisto! Náš Mephisto bola ale tiež dosť úchvatná postava! Nedokázala som uhádnuť na akej je strane, proste skvelá postava! A aj Kuro (Rinova "mačka" :D) bol super! :DDD Taký.... roztomilý? :D No neviem čo prinesie ďalšia séria, ak bude, ale toto je hodnotenie k prvej :D (I love Rin :D) :DDDDDD Ale povedala by som že je to seriál asi na tie slabšie 4* ;) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem očekával nějakou ponurou undergroundovou atmoféru s určitou vážností, ale nakonec se z toho vyklubala středoškolská klukovina. Alespoň od konce jsem čekal navrácení k něčemu vážnějšímu, ale většina prvků je tu spíše groteskních - pekelná brána, Mefisto, démoni atd. Na jednu stranu musím uznat, že ono prostředí exorstické školy bylo celkem zajímavé - ty jednotlivé znalosti, ale zbytek už ani ne. Tohle anime prostě člověk nemůže brát vážně, což bych řekl, že si s tímhle "temným" prostředím celkem protiřečí. Animace (tím samozřejmě myslím bez těch designových vad) a hudební stránka je dobrá, alespoň to se mi tam opravdu líbilo. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tady bych se asi ztotoznil s komentarem Zizy... zas tomu chybi koule stajne jako v Wolfs Rain, ale tam je aspon originalni pribeh. V Blue Exorcist se setkavame sice vcelku dobrym, ale prilis vsednim pribehem. Ale tam myslenka dvou bratru se mi fakt libila :) ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Mně se anime velmi líbilo, hluchých dílů je minimum, anime má spád hned od začátku, napětí / boj s démony se střídá s humorem, vztahy a přísunem nových informací o exorcismu. Vztahová část teda figuruje jen na začátku (vytváření přátelství namísto původní nevraživosti v rámci skupinky exorcistů-učňů), což je trochu škoda, protože ve střední a pozdní části by anime klidně mohlo být okořeněno nějakou tou romancí, alespoň by byla i jiná témata k rozhovoru než jen týkající se obav o druhé. Co mě zaujalo asi nejvíc, je pojetí exorcismu jako rozvinutého oboru lidské činnosti, který má své disciplíny a kterému je třeba se dobře naučit a jeho metody natrénovat. Někde od poloviny, jak začíná síla Rina strmě růst, mi však začalo vadit, že (fakt, za který byl kritizován i v samotném anime), bojuje především silou a trénink a další znalosti využívá poměrě málo. Anime by bylo určitě plnější, kdyby v sobě mělo ---třeba--- i více zakomponované prvky vojenské strategie a taktiky, což by ostatním umožnilo s Rinem držet krok déle ... i Rin sám by se mohl dostat na vyšší level (např. zvládnout několik démonů zaráz v přesilovce a ne vždy jen 1 na 1), kdyby měl delší čas (=více dílů anime) na svůj rozvoj (např. jedna lektorka při boji pozoruje, že Rin dělá spoustu zbytečných pohybů a slibuje, že ho bude učit pořádně ovládat meč -- to diváka namlsá a pak je zklamán, že na realizaci těchto slibů a plánů nedojde!!). Konečně třetím nevyužitým potenciálem po absenci romantického prvku a rozvíjení Rinových bojových dovedností je nějaký přesah. V anime je překvapivý nápad, který se týká symbiózy démonů a lidí... čemuž odpovídá i to, jak se Rin snaží řešit věci přednostně smírem než bojem (ale nebojte se, bojů je i tak dostatek ...). Paralely s xenofobii, rasismem a ekologií by do anime šly velmi hezky zakomponovat ...KDYBY anime nemělo jen 25 dílů, ale tak alespoň 50. Podle komentáře to tedy vypadá, že bych měl dát tři hvězdičky, ale ve skutečnosti, mé kritické poznámky jsou spíše odrazem mé rozmlsanosti - anime je skutečně dobré i tak a zaslouží si čtyři za dobrou a netypickou zápletku, velmi sympatické postavy a výborné boje a nadpřirozené schopnosti. Anime je výborné jako odpočinkovka na jednorázové zhlédnutí během jednoho, max dvou dnů. 75% ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Skvělý byl první díl a posledních pět, což je málo na 25 dílů. Kvalita stoupala a klesala, jak na horské dráze. Nuda, pár minutek akce a pak zase sáhodlouhá nuda ze školního prostředí. Jediné, co můžu opravdu pochválit je animace, ta je opravdu pěkná, plus dobré efekty a druhý OP je chytlavý. A samozřejmě Rin a jeho špičatý ouška ^^ ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ao no exorcist bylo oddéchové anime, v jednu chvíli jsem byl docela smutnej, že je to rychle shrnuto do 25 dílů, dalo by se to perfektně natáhnout. Vše za pět hvězd, až na ending, prostě to jenom utnuli. Jsem zvědavěj na to pokračování. Jelikož se drží mangy, tak by mohlo bejt enjoyable. ()

Kata.Smoliko 

všechny recenze uživatele

Modrý exorcista není můj šálek čaje mezi anime, ale i přes to jsem se podívala. Nyní patří mezi má nejoblíbenější. Soundtrack se nikdy neoposlouchá, akce je dobrá, zasmát se taky zasmějete. Koncept dvou démonických bratrů mi přijde fajn, i když si někdo může myslet, že to je japonský mainstream. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Nevím no, mně se to líbilo. Sice tohle anime nemělo prakticky vůbec skoro nic, co bych už neviděl v jiném anime, nebo nějaké zvlášť originální postavy, ale i přes to, se mi to dost líbilo. Děj je jednoduchý a plynulý, s dosti backstory aby jsme věděli proč se děje to a to. (možná si někdo říká proč tohle zmiňuji, jenomže věřte tomu nebo ne, v dosti anime backstory chybí a člověk neví proč se co děje a je pak zmatený). Z počátku mi tam docela chyběly souboje, ale to mi nakonec vynahradil konec. Postavy jak jsem zmiňoval ničím zvlášť nenadchnou a možná kromě Mephista tam není nikdo svou povahou speciální, ale postavy jako celkově jsou v pohodě a nebyl tam nikdo koho bych nemusel. Hlavní postava Rin je typický tvrdohlavý teenager který se řídí hlavně emocemi a má velký "sense for justice", ale zase na druhou stranu se s jeho bratrem Yukiem který je zase úplný opak svého bratra (inteligentní, rozvážný, neřídí se úplně tolik emocemi) pěkně doplňují. Souboje byly dobré, ale nejvíc se mi líbil konečný souboj, který může působit jako cliché, ale mně se to líbilo i tak. !!!SPOILER!!! Obzvlášť se mi líbil souboj kde se Rin a Yukio spojili dohromady a vytvořili toho modrého okřídleného orla. To se mi moc libílo a doufám že něco podobného uvidím i ve druhé sérii. :) !!!KONEC SPOILERU!!! . Celkově docela dost dobré anime se kterým jsem neměl ani problém shlédnout třeba 5-6 epizod po sobě. Těším se na druhou sérii :) 4 hvězdy (8/10) EDIT: Zjistil jsem že druhá série je jenom pokračování podle mangy, který se odehrává cca po 17. epizodě první série. Normálně bych se na to asi podíval, ale já se moc těšil na pokračování, takže se na "druhou" sérii dívat nebudu. ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se anime nedrží komixové předlohy s o něco vážnější a temnější zápletkou. Pořád se dějí blbárny ve škole v čele s vykutáleným Mefistem, každopádně později se už umírá a sranda jde stranou. Od půlky seriálu se mi zdálo, že to animační tým přestalo bavit a stalo se "prostě to nějak ukončíme". Smůla, soundtrack super, animace vizuálně příjemná. ()

Danny914 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost! Vzhledem k tomu, že jsem od kámoše dostal doporučení se kouknout někdy na nějaké to anime, tak mi doporučil tohle. Sice to bylo teprv 2. anime co jsem měl tu čest sledovat, ale vydržel jsem celých 25 epizod a nelituju toho. Celkem mě naštvala jedna věc na konci, ale jaká to říkat nebudu. To už byl asi osud... Hlavní hrdina byl pro mě sympaťákem od samého začátku a líbilo se mi jeho pochopení k slabším. Jak píše wikia: ...má ochrannou a podporující osobnost. Je pravda, že jsem se aj často zasmál, ale někdy jsem na televizi nadával jak špaček šměrem k postavám, které měli opravdu hroznou a zrádskou osobnost, ale bez nich by to asi ani nešlo. Potěšila taky jedna prsatá postava a když si dokonce v jedním dílé trochu popila, tak se bylo na co dívat... :D Ne, opravdu to stojí za to. Já byl naprosto spokojený a nezbývá mi nic jinčího, něz dát 5* !!! ()

Flatron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri pozeraní Modrého exorcistu som mal pocit, že sa hrá na niečo(cool), čo vlastne vôbec nie je. Slabučký a predvídateľný dej, nezaujímavé postavy, občas aspoň poteší akcia a za jediný klad považujem akurát tak kresbu. 1* ()

Lukas222 odpad!

všechny recenze uživatele

Videné 2,5 dielu, viac som nevydržal. Všetky súbojovky, kde sa v prvom rade kričí (Eren stále vedie) a až v druhom myslí (prípadne vôbec nemyslí) idú mimo mňa. Hlavný hrdina by si zaslúžil vyhnať svoju démonickú časť a potom nechať tú ľudskú dobre preplesknúť, možno by potom bolo na čo aj pozerať. ()

10z10Recenze 

všechny recenze uživatele

Achjo a to to ze začátku mělo takovej potenciál. Hned první epizoda mě vtáhla do děje a užíval sem si to, jak postavy, tak příběh, jenže někde na půli cesty se stala chyba. Epizody začali být z nějakého důvodu jen opakující se fillery, což při anime, které má 25 epizod, absolutně nedává smysl a ze všeho se tak najednou stalo školní anime, kde se jako bonus, zabijí démoni. Hlavní hrdina, Rin, je příběh sám o sobě, ze začátku jsem jeho motivace a chování chápal, jenže nemůžete mít otravného a uřvaného protagonistu, od začátku do konce, bez jakéhokoliv charakterového developmentu. Chemie mezi postavami tu nějaká je, ale hodně tu chybí nějaká side linka, třeba právě love interest s hlavním hrdinou, jinak nemůžu říct, že by jakýkoliv z charakterů měl nějakou hloubku a pravděpodobně si za pár dní, už nebudu pamatovat, ani jejich jména. Blue Exorcist měl potenciál, ten svět jako celek měl potenciál, jenže se autoři místo toho rozhodli, vyplnit epizody bezvýznamnými fillery, kde dali prostor postavám, které nikoho nezajímají, jenže tím úplně zabili tempo celého anime a nezachránilo to, ani to špatné finále. Nevím jestli měl seriál špatnou sledovanost, protože sem podle otevřeného konce očekával, že bude něco víc, ale asi je dobře, že to zařízli a neztráceli s tímhle cosi, zbytečně čas. 40% ()

Reklama

Reklama