Reklama

Reklama

Deadman Wonderland

(seriál)
  • Japonsko デッドマン・ワンダーランド (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Student Ganta Igarashi byl odsouzen k trestu smrti za zločin, který nespáchal a byl poslán do nejnovějšího vězení Deadman Wonderland, vybudovaného na místě Tokya, které bylo zdemolováno zemětřesením (kvůli této události Ganta jako jeden z mála přeživších také přišel o většinu vzpomínek z dětství) a sloužícího jako zábavný park, kde každý návštěvník může sledovat každodenní snahu vězňů o přežití v mnohých hrách. Ganta po čase zjišťuje, že patří do skupiny vězňů, kteří dokáží takřka neomezenými způsoby manipulovat se svou krví a kvůli této schopnosti se z donucení stává gladiátorem v brutálních soubojích turnaje Carnival Corpse, jehož anonymní diváci platí za podívanou obrovské sumy peněz. Snaží se probojovat si svou cestu k záhadnému 'muži v červeném', který je právě tím, kdo může za ono křivé obvinění hlavního hrdiny. Podaří se mu projít sérií brutálních soubojů s o dost zkušenějšími vězni, očistit své jméno a odhalit jeho identitu? (Spike23)

(více)

Recenze (38)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přijde jako takový mladší bráška Elfen Liedu. Dosáhl jen o něco menší popularity a stejně jako on těží z vyšinutosti postav, vraždomatického alter ega hlavní, tajemné, jinak dětinské hrdinky a neustálého prolévání krve a slz. Snaha nechat vytéct na obrazovku obou kapalin co největší množství dosahuje takové úpornosti, až to chvílemi cvičí bránicí, obzváště v situaci, kdy jistá Mengeleová vlhne při provádění oftalmektomie. Tvůrci však zřejmě usilovali o to, abych byl zhrozen a šokován tou nelidskou bestií. +++++ Mezi krví přichází minutová traumata, která formují na léta osobnosti, aby se tyto v okamžiku náhlého prozření vlivem záblesku Gantova dobra mohly opět přepnout do svých opravdových, láskyplných já. Lidské duše v Deadman Wonderland jsou prostě klopné obvody, tu bistabilní, jindy monostabilní, ondy astabilní. Patetická sebeobětování, hysterická oplákavání mrtvých, umírajících i zraněných, psychopatické úsměvy záporáků... Všechno se to kolem mě valí, tu příliš rychle, tu příliš hlasitě a okatě, vždy tupě a prvoplánově. Vzalo mě to tak moc, že jsem nezvládl poslední díl. To se mi stává zřídka minout pouze jeden a i to cosi vypovídá - o seriálu, i o mně, přiznávám. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Oslava tělesných tekutin, místy zábavná. Subjektiv to napsal přesně, akorát já ten poslední díl přežil... Otevřenější konec si snad ani nejde představit, tak snad bude druhá série vyrovnanější. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli jsme pro vás udělat normální seinen anime. A krásné. Propracovaná psychologie postav, zajímavě zpracovaná vize Japonska v morálním úpadku a potom nějaká ta kulervoucí akce. Jenomže my jsme řekli ne. Deadman Wonderland je ukázkovým příkladem anime, jehož námět sám o sobě potenciál měl, ale tvůrci jej promrhali na plné čáře a uchopili vše za špatný konec. Hlavní problém vidím v tom, že navzdory dospělejšímu námětu je seriál cílen na pubertální publikum, což s sebou přináší řadu nešvarů, které mi pravidelně při sledování takových anime zvedají žluč. V prvé řadě je to rezignace tvůrců na jakoukoli snahu o propracovaní vize světa budoucnosti. Nic nedává smysl, včetně chování postav a jejich vývoje. Kladné a záporné postavy jsou zde jasně dané, a to už od pohledu, neboť psychopatické výlevy a co nejstupidnější ksichtění přece všichni pořádní záporáci dělají, no ne? Když už je představena tragická minulost postavy, je rychle odbyta na dvouminutovém prostoru, a charakter postav je v podstatě omezen na následující čtyři projevy: roztomilost, nevinnost, krutost, oddanost. Poměr, v jakém je smícháte dohromady, je úplně nepodstatný, protože ve výsledku jsou všechny postavy jednorozměrné a zcela stupidní. Nikoho nezaráží, jak si mohou vězni v přísně střeženém podzemním vězení pěstovat květiny, jak se mohou v podstatě pohybovat, kde chtějí, otevřeně si vést rebelii, mít i vlastní bar (??!!), jak se k nim dostávají jahody a jiné jídlo a jak mohou žít evidentně velmi podobný život jako venku na svobodě, kde jim nic nechybí. Tempo děje je ukrutně rychlé, postavy v příběhu náhodně mizí a zase se objevují, ale na hlavního hrdinu všichni a všechno počká. Hrozí mu smrt? V klidu, stačí počkat a někdo ho přijde zachránit. Vedení věznice se baví tím, že připravuje vězně o orgány a končetiny pro prohraném souboji? Nu, před příchodem hlavního hrdiny evidentně nikoli, to mají všichni všechno. Chystáme se provést revoltu proti vedení věznice? Pak je přece nejlepší počkat až na tu chvíli, kdy k nám přijde i hlavní hrdina, to je jasné. Náhody střídají náhody a mou hlavu zoufalství a nuda. Jednu hvězdu dávám víceméně jen z toho důvodu, že odpad mám vyhrazen pro anime, která se nedala dodívat do konce, a pak za výborný ending. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma seriál celkom zaujal. Krvavé animáky mám rada. Po čase ma však DW prestal baviť, mala som dlhšiu pauzu ale dnes som sa rozhodla ho konečne dopozerať. Avšak teraz si skôr myslím, že to vôbec nebolo potrebné. Od 8. dielu som sa neskutočne nudila. Mala som pocit, že pritom zaspím. Pokiaľ sa tam neobjavila Shiro uvedomila som si, že titulky takmer vôbec nevnímam a už sa len tak bezducho pozerám. Navyše riadne ma zaskočila cenzúra odtrhnutých končatín. Premúdrelé scény typu "Bla bla bla bla ja ťa porazím, bla bla bla musím dať zo seba maximum, musím sa obetovať, bla bla ja mám priateľov, ktorí stoja pri mne...". Išlo mi to časom neskutočne na nervy, navyše ten nechutný Igarashi Ganta ma tiež riadne sral, už len keď sa objavil. Koniec suchý ako rožok hodný toho aby z neho bola strúhanka. 2* kvôli Shiro. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Vlajkonoš letošní první poloviny nové Anime sezóny není jen jejím nejlepším zástupcem ale také jedním z nejlepších seriálů co jsem dosud viděl.A vzhledem k tomu, že nové seriály jsou většinou spíš průměrné (nebo i horší), působí Deadman jako takový malý zázrak.Pozitiv je tolik, že ani nevím kde začít.Tak třeba příběh - promakané drama, s dotaženou pointou každého dílu, dabing je velmi dobrý, kresba skvělá, souboje cool a stylové, do toho místy velmi brutální scény + občas nějaká ta hezká slečna.Deadman Wonderland je dámy a pánové pecka těžkého kalibru, která je vymazlená po všech stranách a dotažená až téměř k dokonalosti.Tak a ted všichni zpět do Wonderlandu, za chvíli začíná Karneval mrtvých, kosti budou praskat, krev cákat na všechny strany, do toho pár uvědomělých a drsňáckých hlášek a pak budem vymýšlet jak utečem z tohohle pekelnýho místa.Abych tedy svůj oslavný koment ukončil, řeknu jen poslední větu...Jestliže jste ještě za brány Deadmenu Wonderlandu nenakoukli doporučuji to udělat co nejdřív, protože takhle vyjímečný seriál tu dlouho nebyl..Čístých 5* ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebyť neuzavretého konca, nebyť uplakaného hlavného hrdinu, nebyť mnohých nedostatočne rozvinutých postáv, klišé a nedomyslených dier v scenári, by toto anime mohlo byť naozaj dobré. Animácia je celkom obstojná, soundtrack veľmi dobrý, nápad a súboje tiež, takže tu bol potenciál aspoň v nadpriemerný seriál, ktorý by bol naviac mixom Elfen Lied, Mirai Nikki, Naruta, Death Note apod. Bohužiaľ sa niečo niekde pokazilo, všetko sa postupne tvorcom rozpadlo z rúk a vo výsledku tak nemôžem inak, než to ohodnotiť dvoma hviezdami. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

|| Příběh: || Sedící si pohodlně v hodině jako každý den, promlouvajíce k ostatním najednou zpozoruje vznášejícího se červeného Batmana ve 3. patře školy. Blackout. Probuzení na lůžku a názorné zatknutí pro vraždu 24 spolužáků včetně učitelky. Poslán do speciální vězení na doživotí, kde objeví svůj potenciál ovládat krev a setká se s charismatickou a nevinnou dívčinou v přiléhavém bílém oblečku. To je náš Ganta. Od prvního dílu - logický spasitel. || Jak to poté působí? || Po naprosto úžasném začátku, nadějném druhém dílu a ucházejícímu třetímu, přicházejí díly další ~ povětšinou o ničem. Dovolil bych si citovat One Piece: Jeho síla patří k nejnebezpečnějším na celém světě. Koho potká, z toho si udělá přátele. Luffy. . Zdá se, že má Ganta podobnou moc jako Luffy. Ne však svým charismatem, ale díky scénáři... Protože zdravej člověk by tohoto neuvěřitelného - neschopného - ubuleného - histerického - ukřičeného - slabého na místě pleskl a zbil do krve. Co ho vhodit do vězení, kde jsou samí sérioví vrazi? No jasně, všichni si ho oblíbí a bezmezně ho milují. On však jen dál bulí a 11 dílů v kuse nadává, že je neschopný a nedokáže nikoho zachránit. Což má pravdu. Až do konce... Děj skončí ve 12 díle -tak rychle-, že je jasné předpokládané pokračování... || Zápory: || Byly už řečeny. Ganta. Skupina naprosto milujících se vězňů, krvelačných bestií, s nulovým intelektem. Ganta. Dozorci, kteří jen vždy přihlížejí smrti svých kolegů bez toho, aby cokoli udělali. Ganta. Roztomilá Nyuu, která má tak 8 let psychicky, 18 let postavou a 38 let bojovýma zkušenostma. Avšak ta psychika seriál neskutečně sráží. Protože je neopodstatněná. Ganta. Ano ten. Ten ubulený, ubrečený, ... škoda, že ho zrovna daboval člověk, který měl na starosti Edwarda Elrika. Možná by to bulení znělo líp od někoho jiného. Ale pokud má hlavní postava, která chce všechny zachránit vždy půl episody slzy v očích, neuvěřitelně negativní postoj ke všemu (a nejmenuje se Itoshiki Nozomu) a pořád si jen stěžuje... Ne... || Klady: || Ten bez jednoho oka. Ta s prsama. Ta druhá s prsama. Ten s notebookem. Správce lunaparku. "Hry" na začátku série. ZAČÁTEK série... 30% ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přišel jako kopírka. Od každýho anime trošku. Mirai Nikki, Naruto, Bleach, Elfen Lied... Ale kdybych to bral takhle u každýho anime, tak by bylo všechno hned horší. Hodnotim tak jak jsem se bavil. První a druhej díl byly peckový, pak už se to jen zhoršovalo.. Zajímalo mě, jak to zakončí a musim říct, že hrozně. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré anime čo si vytvorí svoj vlastný svet a tam sa vlastne pohybuje náš nový hlavný hrdina. Toto anime si berie príklad z rôznych iných (príklady nájdete v komentároch iných užívateľov) a snaží sa nájsť ten správy mix toho čo by mohlo baviť a zaujať ľudí. Posadí hlavného hrdinu do nového sveta a ten sa tam musí rýchlo poobzerať, lebo inak zomrie čo je ako na navodenie atmosféry dostačujúce. Ako to vždy býva hlavný hrdina nie je slaboch, aj keď tomu všetko nasvedčuje, že by mal byť a prerod na NE slabocha bohužiaľ trvá veľmi krátko, lebo sa to musí stihnúť do dvanástich dielov. Pre ľudí čo videlo stovky anime toto nebude ten najlepší počin, zatiaľ čo tí čo nevideli nejaké "masterpiece" najlepšie anime si myslím, že pochutnajú na tomto anime určite. Čo je fajn tento svet, kde je hlavný hrdina uväznený je krutý a tak on sa musí zlepšovať naozaj rýchlo a tak isto nie je núdza o krv. Opening je naozaj veľmi kvalitný a možno by Deadman Wonderlandu svedčala väčšia porcia dielov. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Moje rada zní: Nedívejte se na to. Klidně ale uposlechněte rad jiných. Obzvlášť pokud máte rádi ufňukané hlavní hrdiny, tragické minulosti nezajímavých vedlejších postav (na díl o té jediné zajímavé jsem se ještě nepodívala) a hlavní záporáky bez viditelných známek nějaké výraznější inteligence nebo vůbec čehokoli jiného, než psychické poruchy, která je zde nejspíš nakažlivá - nejpravděpodobněji přenosná krví. Jelikož se (téměř) na všem dá najít něco „pozitivního“, vyzdvihla bych zdejší atrakce, způsob, jak si vězňové sami ovlivňují podobu trestu. Kdyby se tvůrci drželi jen toho, a ten jakýs takýs růst našeho totálně good-for-nothing-hrdiny by se odehrával skrz tyto nelítostné, kruté a nezvratitelné události, snad bych ke konci těch dvanácti dílů nemusela tak trpět. Takhle je to pro mě totální nuda vyvolávající nutkání mlátit hlavou do stolu. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hodně dalších anime se jedná o skvělou myšlenku s lehce horším zpracováním. První díly člověka nabudí a nadchnou, ale postupně jejich kvalita klesá. Zajímavé postavy u kterých by člověk stál o to, aby měly trochu více prostoru, ho zde samozřejmě nemají. Bohužel i celé anime končí tak, že vlastně ani pořádně nekončí. Pokud chce divák vědět, jak všechno dopadne, nezbývá nic jiného, než se zaměřit na mangu. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám parádní začátek. Zažil jsem mnoho anime, které se nehorázně táhly, než se tam konečně něco začalo dít. Zde to ale ani trochu nehrozí, čekal jsem klasický úvod ve třídě, kde se seznámíme s looserem hlavním hrdinou a partou jeho kamarádů a nepřátelských spolužáků, ale jen co mi to docvaklo, všichni studenti byli na hadry a jen stěží by se ve třídě dalo hledat místo, které by nebylo zacákané krví. Poté přišla vlna nesmyslů o trestu smrti, organizaci Wonderlandu, psychice postav a dalších totálních nelogičnostech, ale nějakým způsobem jsem se u toho dokázal zabavit a přečkat pár dílu s rychlým rozjezdem, než se to celé dostalo do starých známých kolejí klasického a v poslední době už často opomíjeného typu bojového turnajového anime . Celá myšlenka s hlavní rolí krve v bojích je nesmírně originální a se slušnou animací je na souboje radost se koukat. Jediné, z čeho mám zatím strach, je možnost malého počtu dílu, díky čemu by DW mohlo hodně ztratit, ale pokud to tak nebude, po dlouhé době se snad i dočkám něčeho, u čeho jsem v anime začínal a co by se svým potenciálem mohlo nasadit laťku pořádně vysoko. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Po 8 kouscích velká paráda. Není moc anime, které mají tak prudký spád jako Deadman Wonderland (pokud bereme v potaz, že mají velký potenciál a bude více dílů). Ganta je sice opět newbie, kterej neumí nic, ale co by to bylo za animečko, kdyby hlavni hrdina hned uměl všechno a sekal by to jedna báseň. Filozofická zakomplexovanost Gantova vnitřního myšlení asi není moc už na obdiv. Plesklo mě to jako první, ale když jsem tak vzpomínal tak to používaj v každým druhým seriálu... takže za 8 dílů jasných 5*. edit po 11 díle: degradace z 5 na 3*... Ganta je opět obyčejny mladý idiot kterej nic neumí a najednou v jednom díle se naučí všechno... s velkým potencionálem na 13 dílů z toho udělali klasickou frašku... Předpokládám že po 13 díle půjde na 2*. EDIT po posledním díle: neskutečná faleš todle. Rozjezd jak blázen a ke konci je to takovej propadák.. a oni se ještě rozhodnou pro minimálně jednu řadu.. todle je za trest spíše... rozhodně na to koukat už nebudu protože jedna řada chudáka ganty, prsaté bílé největší potvory a pár idiotských deadmanů je dost hrůza potom. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Snad druhé nebo třetí anime, které jsem viděl a nejspíš i proto jsem ho trochu pozapoměl ohodnotit. No, ona vize budoucnosti špatná není, nápad s krví mi přijde i celkem zajímavý, ale dal by se více využít, malou, šílenou albínku skutečně miluju ale doprdele vlčí mor, co ten hlavní hrdina?? To je vážně trend posledních let takový, že hlavní postava musí být chodící kupa sraček? (Zdravím Mirai Nikki!) Nebýt okolních postav, tak by ještě dřepěl na začátku a plakal nad nespravedlností světa, nebo by pravděpodobněji už dávno hnil v pangejtu. Nemůžu si pomoct, jestli bude pokračování, rozhodně se podívám, ale rozhodně ne kvuli němu. P.S. Datlova ukolébavka je moje nejoblíbenější japonská písnička. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Seriál založený na tom, že každá druhá postava je psychopatický masový vrah a krev a vnitřnosti jsou nejlepší dokarace do bytu? WTF? Odehrávat se to v nějaké válečné vřavě nebo postapokaliptickém umírajícém světě, tak se to dá ještě chápat, ale umístit takové postavy a chování do našeho světa ( ikdyž oddělené v jakémsi pseudovězení) je naprosto neuvěřitelný blábol. Navíc, když hlavní hrdina je naprostý idiot, který se nejprve diví, do jakéže se to dostal psychopatické šílenosti (a že dostal) a za pár chvil už brečí nad tím, že není schopen bez mrknutí oko naporcovat několik lidí. WOW. 30% ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek mangy jsem byl z animované verze relativně zklamán. Nejenom kvůli faktu, že vyšel jen jeden season, ale kvůli obvyklému vybočování od původní předlohy. Chápu, manga té doby ještě nebyla hotová, tudíž nebylo podle čeho postupovat. Tento systém narychlo splácnutých adaptací je však dle mého názoru hrobem pro spoustu anime, jež mají potenciál, ale bohužel nikdy nedostanou příležitost jej využít. I přes výše zmíněné mohu shlédnutí Deadman Wonderland doporučit, minimálně už kvůli tomu, aby vás to navnadilo na čtení mangy. ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Tohle anime se mi válelo na disku celkem dlouho a říkám si, jak jsem ho tam mohl nechat v koutě, tak dlouho čekat. Od první minuty to vypadá na další klasiku odehrávající se na střední škole. Studenti, co prožívají klasické problémy dospívání, vztahy, blablabla ... né tahle ohraná písnička se tentokrát nekoná, o čemž nás tvůrci přesvědší hned po několika minutách. Temnota, utrpení, zoufalství, nespravedlnost, krev, úukost a občas trocha dávky humoru, abyste se v tom hnusu neutopily. Jedno z nejlepších anime poslední doby s krásnou animací, hudbou a spoustou skvělých charakterů. Pro příznivce temně laděných scifi ve stylu Ergo Proxy nebo třeba krváků jako např. Elfen Lied, jasná volba! I will be your deadmaaaaaan!!! ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Slabé 4*. Animace je na dobré úrovni a vše dodržuje pravidla 12dílných sérií. Rychlý spád a cooolovost vás nenechá vydechnout. Bohužel co dokážete odpustit scénáristům u sérií s 200 díly, tak zde se stávat nemůže. Jedná se o velice příjemnou jednohubku a rozhodně to lepší za rok 2010. ()

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Sice zajímavý nápad, ale s každým dalším dílem to spíš upadá... Souboje netojí za nic. Co mě trochu, zaráží tak celá serie není nijak ukončena a zastaví se to jakoby v půlce. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vôbec zlé. Aspoň to by som rád napísal. Bohužiaľ nemôžem. I keď pominiem hneď z úvodu, že anime má koniec-nekoniec, nasmeruje ma to k jadru problému. Totiž anime je štýlovo, prostredím a vlastne celkovou stavbou založené na princípe tých dlhých nekonečných sérií, ale snaží sa tváriť, že s nimi nemá nič spoločné. A tak hustí a hustí a hustí ale vaty sa pritom nedokáže zbaviť. Dobre pomiňme túto vatu a nadbytočné postavy (pre neucelený príbeh určite), ktoré sú svojím spôsobom tak isto vatou. No máme tu spôsob vyprávania, nie je to najhoršie, ale predsa len sa s tým dalo niečo porobiť. K postávam sa moc vyjadrovať netreba, aj keď hlavný hrdina je ten typ čo vás bude cely čas srať, svojím kňučaním... Dobre pomiňme toto všetko. Čo nám zostane. Len nadupaný soundtrack, ktorý je až priam škoda k tejto kôpke nešťastia. A predsa, nájde sa tu ešte jedna vec, ktorá kazí dojem (azda i zrak) a vlastne ťahá anime dole. Áno je to tá neblahá cenzúra, ktorá nie a nie nám zakývať ani z necenzurovanej verzie a tak sa pekne černie a černie. No nakoniec mám zmiešané pocity. Nepatrí to k tým najhorším a miestami ma to aj celkovo zaujalo, ale inak.... Asi 6 bodov. ()

Reklama

Reklama