Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 017)

j.bena 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem si uvědomila že se na film dívám a u toho přemýšlím co si udělat k večeři, po další půl hodině jsem už film vypnula...Nuuuuuuudaaaaaa... Jen mě nesedí to hodnocení....Asi mám nějaký filmový zkrat... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jako všechny Wesovic filmy je i tohle rozverná groteska s dramatem v pozadí (hezký dvojsmysl). A tím nemyslím jen to, že vrcholný souboj intoš joung žida revolucionáře spolu s intoš dvanáctiletou  sufražetfeminou  versus banda bigotních pseudokřesťanských pánů mušek se odehraje samozřejmě kde jinde než v okolí fort Libanon! A taky  romance, kterou jsem nutně potřeboval zkouknout, bych si náladu vylepšil. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bizardní filmová anomálie. Pozitivní, úsměvná s krásnými dialogy. Jako vždy od Andersona. Tentokrát možná trošku rychlé, nerozvinuté a opět podobné předchozím filmům, ale čert to vem. Jednou za tři roky je to akorát a bavím se výborně. -"Why do you consider me your enemy? -"Because your girlfriend stabbed me in the back with lefty scissors." -"She's my wife now." ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Ach jo. To je zase taková menší bublina. Ne že by se to nehodilo na úterní odpoledne na ČT. Roztomilý Norton, dobré herecké výkony malého osazenstva a je z toho téměř Kouzelná školka po americku. No vážně, dětský den jako vyšitý. Na komedii je to však málo vtipné a na pohádku příliš uštěpačné. 60% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson, jak ho známe a milujeme, tentokráte s militantními skauty, znepokojivým teenage erotickým románkem a obsazením, kterému nejde říct ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pomalu ale jistě se z Andersona,který mě úspěšně míjel stává Anderson na jehož filmy se budu těšit.Moonrise Kingdom objektivně není na plný počet,který nakonec po rozmyšlení dávám,ale je fakt,že některé scény (podpořené výbornou hudbou) mají opravdu ikonický nádech a divák jen zírá.Na tenhle kousek sem se těšil,ale raději neměl přehnaná očekávání a sem rád,že je Wes tentokrát předčil...85% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je v pořádku toužit po čtrnáctiletý dívce? Ano, pokud je vám v tu chvíli taky čtrnáct a ve skutečnosti toužíte po sobě samém v mladším a úplně odlišném vydání. Wes Anderson znovu vytahuje neexistující pojem autopedofilie a taky mučí diváky (a sebe) nostalgií odkazující k době, která nikdy neproběhla. Svým způsobem je génius. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, s velmi dobrým humorem. Ironicky točený film, líbila se mi vtipná vyzrálost dětských hrdinů, který vedla do zajímavých situací. Není to žádný trhák, ale velmi kvalitně natočený snímek, který si zaslouží pozornost! ...=80%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa pobavil, ako už dlho nie! Popravde, nikdy som neveril, že uvidíme Bruca Willisa a Edwarda Nortona v takýchto nezvyčajných rolách. Na prvý pohľad som sa obával, že to bude len ďalší klišé film o skautíkoch, ale zdanie našťastie klamalo. Vynikajúce scénky, aj tie dialógy a celkovo správanie detí - to všetko na podklade rozkošnej detskej lásky medzi dvojicou, ktorá má jednu vec spoločnú - nikto im nerozumie. Avšak obaja v sebe nachádzajú podporu a pochopenie, to všetko sprevádzané absolútne vydareným scenárom. No a treba určite vyzdvihnúť herecké výkony dvojice detských hercov: Sam & Suzy (Jared Gilman & Kara Hayward). Inak, absolútne nechápem ako niekto môže dať na tento film hodnotenie odpad... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá, malá a láskou zároveň veľká komédia. O tom ako milovať (byť zaľúbený do toho druhého) sa dá v každom veku. (dúfam, že vek kedy mladíci a mladé dámy sa oddávajú pokušeniam teľa sa nebude znižovať). Výborné výkony predviedli herci vo vedľajších úlohách a vyzdvihol by som aj mladých hercov hlavne dvoch v hlavných úlohách. Ťažko uveriť, že takýto schopný a ľúbezný film vznikol v USA. Oplatí sa rozhodne vidieť. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Docela originální příběh, dost narážek na válečné filmy, kvalitní obsazení, ale stejně to nebylo ono. Vtipných momentů minimum, tempo pozvolné, slabší český dabing mladých herců a ve druhé polovině jsem začal ztrácet koncentraci. Takže tak. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo z tvůrců si touto roztomilou hříčkou udělal radost. Příjemný film o dětech, pro dospělé, v rozverném tempu, se sympatickými herci v dětských rolích a téměř snovém obsazení v hlavních rolích dospělých. Bruce Willis umí zahrát i naprosto šedivou venkovskou myš a je potěšitelné, že v tomto filmu nebyl on tou hlavní postavou, aniž by film trpěl. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem si film oblíbit jako většina lidí kolem mě, ale nemůžu, fakt ne. Buď jsem vyrostla z přehnané stylizace tlačící zbytečně na pilu, nebo prostě nemám Andersonovský humor ráda, dokonce i Desplatova hudba mě vytáčela, bylo jí nějak moc. Kdyby nebylo hvězdného obsazení, nedám snad ani ty dvě hvězdy, takhle jsem si mohla čas krátit sledováním Nortona, Willise a chvilku i té Tildy, která prostě z charakterů železné lady těží. Ve výsledku mi ale bylo dost ukradené, jestli hraje tuba nebo harfa, jestli je někdo skaut, jestli má ostrov šestnáct metrů nebo dvacet - prostě ten "příběh" byl... brrr. Já už vím: poetika starého ohraného plyšového medvídka, kterému někdo vybral vnitřnosti. Tak nějak to na mě působilo, prázdně, hrozně snaživě, ale ve výsledku: spousta pěkně naaranžované vaty. A tak zatímco se lidi smáli a tleskali, já jsem počítala minuty. Ale usmála jsem se u scény se stanem, a to se přece jen počítá. ()

nick003 

všechny recenze uživatele

První film od Wese Andersona, který sem viděl. Nevěděl se moc co čekat. Celej film je absurdní, ale zároveň úsměvný a Kara Hayward má rozhodně něco do sebe. Pro mě na pomezí 3-4* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson má zvláštní a ojedinělí pohled na svět a na filmy celkově a většinou vůbec nevím, co si o jeho filmech mám myslet a tenhle snímek není výjimkou. Obsazení je skvělé, jsem ráda, že herci jako Bill Murray nebo Jason Schwartzman jsou Wesovi opravdu věrní, ale problém mi dělalo se do příběhu vcítit a prožívat ho s hlavními postavami. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, jako absurdní historku to beru, místy je to příjemně úsměvně včetně několika drobností skrytých v obraze (skauti v Campu Ivanhoe mají na čepicích a vestách číslo 55, které ale taky vypadá jako SS), má to naprosto perfektní kameru a mnoho skvělých a promyšlených, díky které mě ten film dokázal nějak zaujmout a ani ten příběh není k zahození - v rámci absurdní historky. To ale neznamená, že tu ten film budu strašně opěvovat jako "milou podívanou", "pohlazení po duši" a Andersona korunovat na Boha a nejlepšího režiséra na světě. Uznávám, je to originální, jako zatím každý Andersonův film, co jsem viděl, ale já pořád čekám na něco víc. Že mě to víc zaujme. Že mě to víc okouzlí. Že mi to něco víc dá. Že to pro mě nebude jenom originální podívaná, ale film, který si oblíbím (nebo dokonce zamiluji) a rád si ho pustím víckrát. K tomu u Moonrise Kingdom nedošlo. Ale aspoň je to o dost lepší, než přeceněný pan Lišák. Slabé 3* ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že po všech předchozích počinech W. A. budu mít příliš velké očekávání, ale autorova preciznost zapříčinila, že něco takového prostě u jeho filmů asi neexistuje. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama