Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 015)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Plně se ztotožňuji s názorem Civala a přidám trochu kritiky kvůli konci, ten mi přišel přitažený za vlasy, asi nejsem úplný fajnšmekr artovek nebo co. 90 % ()

TomikZlesa odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám že jediný verbal u filmu asi nespal a vnímal, rozhodně ne špatný film, jen se na to nedalo koukat a už vubec ne dokoukat :). Omlouvám se všem kterým se film líbil. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Já byl teda ve 12 letech taky ve skautu, ale jedinou příhodu co mám je, jak jsme šli chytat ryby bez rybářskýho lístku a chytl nás porybný..byl z toho akorát hroznej průser. Tohle je ale jinačí situace. Skvěle odvyprávěná "outsider" komedie. Dospělí jako děti, děti jako..ehm..děti. :) A Bruce se ani jako smutnej policajt kdesi v prdelákově nakonec nevyhne tomu to všechno zachránit. A asi nejvtipnější odkaz na Shawshank, kterej jsem kdy viděl. :) Už jsem se bál, že Wes potom co sbalil učitelku ztratil humor, ale naštěstí se mu vrátil. A to ve velkém stylu! :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po dokonalém Grandhotelu Budapešť jsem se rozhodl dát Andersonovi ještě jednu šanci a na doporučení se podíval na tenhle film. No, byla to v podstatě stejná paráda, akorát o malý kousíček horší. Na plné hodnocení to ale i tak stačí a myslím si, že i v budoucnu se budu na další příspěvky do kinematografie těšit. 90% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o film se skauty, navíc se skvělým příběhem, nemůžu hodnotit jinak, než jsem hodnotil. Navíc herecké obsazení v tomto nízkonákladovém filmu bylo příjemným překvapením. Až mě překvapilo, že se v takovém podniku někteří herci objevili, ale proč ne, od toho tu jsou, aby nás neustále překvapovali. Samozřejmě příběh se také povedl. K tomu nemám co dodat, jen mi trochu vadí, když se osoba vypravěče přímo prolíná s filmem, ale tady to nějak extra nevadilo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se u Moonrise Kingdom nemůže stát, že by jste nepoznali rukopis jednoho z nejhravějších a nejoriginálnějších režisérů této doby. Ano Wese Andersona. Bohužel ta originality občas klesne na určitou hranici a někdy je to prostě až příliš divné. Zábavné a hravé stejně jako Život pod vodou, navíc má alespoň trošku lepší nápad. Bohužel kvalit Fantastického pana Lišáka nedosahuje. Zábavné, hravé a se spoustou hereckých hvězd. Bohužel místy hodně divné, tak jako bývá u Wese Andersona obvyklé. Někomu se tento styl líbí hold více a někomu zase méně. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Naprostý protiklad tuctových hollywodských blockbusterů. Svěží vítr, absurdní situace, poťouchlá hudba, 60. léta .... prostě tohle je jiná rovina. Žánrově těžko zařaditelná vlaštovka říkající, že stále lze vymýšlet dobré filmy s neotřelým pojetím. Hodnocení 85%, vřele doporučuji shlédnout. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud už jste viděli od Wes Andersona např. Život pod vodou, budete v dost velké výhodě oproti nebožákům, kteří si koupili popcorn a vyrazili na komedii s Bruce Willisem. O něm totiž tento film není. Ve skutečnosti totiž tento film na známých/slavných jménech vůbec nestojí a to co ho dělá výjímečným, je především scénář, režie, kamera a úžasné výkony dětských herců. Dialogy jsou jen lehounce za hranicí absurdity, obrazy působí svěže a celkový dojem je tak podivně...neamerický a současně neevropský...myšleno ztvárněním a pohledem na svět. V Až vyjde měsíc nenajdete nic povrchního, nic patetického, nepodbízí se to, není to jako doopravdy; je to pravda, viděná jinak...takové jako knihy a hrdinové F. Kafky. Mám takové filmy rád. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Anderson je mistr obrazu a kamery, ovšem zdejší příběh byl pro mě až moc naivní, nezajímavý a poněkud nudný. Naneštěstí mi také byly nesympatické hlavní dvě dětské postavy, což je docela důležitý faktor pro sledování tohoto filmu. Ovšem, vedlejší postavy neměly většinou chybu. Takže řemeslně a herecky nadprůměr, děj trochu uhozený. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Asi si to lépe vychutnám až po několikáté, jako s ostatními Andersonovi filmy. Jelikož Royal Tenenbaums jsem viděl nespočetně a Life Aquatic with Steve Zissou jen o několikrát méně, tak tohle je po první projekci také neskutečná pecka, ale nestihl jsem si v přívalu hudby a barev vychutnat všechno, ale už teď vím, že se k tomuto filmu budu také stále vracet. Rozhodně Ed Norton s cigaretou a Murray kácející strom. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Prostě nádhera .. ještě teď si masíruju úsměv z tváře. Půl roku jsem se na Moonrise Kingdom těšil jako děcko a veškerá má wellmi neskromná očekávání byla překonána s přehledem a s obrovskou rezervou. Jak to ten chlap dělá?? Lišák jeden .. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Andersonova zdánlivě líbivá variace na lásku Romea a Julie (jim bylo tehdy stejně let jako hrdinům filmu) v sobě skrývá mnoho hořkosti a beznaděje. Jak Willis, tak Norton, a i vyhořelý manželský pár Murray - McDormand si určitě v minulosti zažili něco podobného jako ústřední pár, který chce být co nejrychleji dospělý, zatímco ti dospělí by nejraději byli dětmi (skautský vedoucí je vlastně taková hra na malého kluka). Je škoda, že Anderson nechce (nebo neumí) točit akční sekvence, a tak všechny ty infantilní vtípky s motorkou či bleskem trochu shazují celý příběh. Ovšem to, jak Anderson dokáže vystavět druhý plán scény (Nortonův příběh), mě fascinuje. A Tilda Swinton jako Social "Mary Poppins" Services nemá chybu. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočená ulítlá šílenost (nebo šílená ulítlost?), která mě ovšem do kolen neposlala. Oslovili mě herci zvučných jmen v nezvučných rolích, k jejichž výkonům nemůže mít nikdo námitky. Vlastně ne jen velikost rolí, ale všechno je tu postaveno na jednoduchosti a minimalismu. Někomu to sedne víc, někomu míň, já se hlavně snažil užít vtipné situace. 60 % Oblíbená část- stromový dům ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Moonrise kingdom mistrně balancuje na hranici vkusu. Jak už je u Andersona zvykem, film je vysoce stylizovaný, v tomto případě jde opravdu nadoraz. Z postav jsou vyloženě figurky. Je otázkou, zda je vůbec důležité, že ve filmu hrají tak výrazné osobnosti, když jim neponecháte ani kapku vlastní invence. Na druhou stranu, nevím zda by neherec zvládl zahrát něco tak odosobněně. Stejně se pracuje se scénou. Ne jenom že všechny interiéry tak exteriéry, do detailu propracované, až puntíčkářky naaranžované, vypadají jako kulisy. Jsou také tak nasnímany. Opravdu s kamerou se pracuje jako by natáčela zmenšené divadelní kulisy. Dlouhé záběry z místnosti do místnosti, dlouhé pojezdy v linii s hercem. S jistotou musím říct že mě to bavilo, otázkou je, jestli by mě to nebavilo přece jen o malinko víc, kdyby v tom bylo více spontánosti, života. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Dobře přiznávám, že tohle nebylo dvakrát dobrý. Tady se snažil být v Wes Anderson uměleckej až moc. Celý mi to přišlo, jako by se vzal prostředek jinak geniálního filmu, a ten se vydával za film sám. Jakoby z tří hodinovýho filmu odebrali těch důležitejch 45minut na začátku a 45minut na konci. Strašně uspěchaný. Herci to teda zachraňující, o tom není pochyb, ale jinak takový nemastný  neslaný. A chápu, že ty děcka se hrát snažej, ale nějak mi to celý kazej. Já zkrátka ve filmu nemám rád, když se děti chovají jak dospělý (A to mi je 13). A jedna hvězda za úžasnýho Billa  Murraye.  Ale jinak fajn s takovým tím Andersonovským vtipem. Tři hvězdičky ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama