Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 015)

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Hravé, vizuálne podmanivé, výborne zahrané (obaja detský herci veľké prekvapenie, Jared Gilman bol fantastický), okorenené typickým Andersonovým humorom a atmosférou. Príjemný zážitok. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Naprostá katastrofa, tak příšernou komedii jsem ještě neviděl... Jsou tu skvělí herci, ale všechno ostatní je špatně- režie, kamera a ta hudba to už snad ani nebylo možný, stejně tak na hlavu postavený příběh... Mám pocit, že si tvůrci pořádně šlehli, nebo se zhulili a všechno jim to přišlo srandovní - mně ne! ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Nejspíš mám slabost pro tyhle vystylizovaný a absurdní pohádky, po kterých občas sní kdekdo. Až je podivný, jak se to drží při zemi při všem tom uhozeném – díky čemuž to v jinak přebalastěný realitě probleskává jak hlavní hrdina. Navíc těch mini ukrytých referencí na jiné filmy? To už si možná dovymýšlím, ale ne... u Andersona ne, tam je toho mnohem víc, přestože to je jak vytažený z dětský, niterně trošičku černobílý knížky, ale proč by ne, je to film s dětskýma hrdinama, takže to je přiléhavé za mě. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tento příběh ve stylu Wese Andersona? Vlastně jsem si něco takového nedovedl představit, o to větším překvapením pro mě Moonrise Kingdom je. Kamerových průletů není tolik, nejsou třeba, výborné úvodní titulky si vystačí. Obrazovou poetikou je to přesto napěchované, nechybí v každém záběru do krajiny a dokáže přidat emoce. Samozřejmě především v příběhu hlavní dvojice jich je společně s city spousta, jsou však dobře ukryty za klasicky výbornými, pocitově však zprvu chladnými dialogy. Těch je na Andersona méně, větší prostor tak dostávají právě ty emoce, které ještě umocňuje výborná hudba Alexandra Desplata. V příběhu mladé dvojice se zřejmě najde téměř každý, tím je vše ještě silnější. Dospělé (opět klasicky v mnoha případech pouze věkem) postavy nejsou tolik důležité, přesto si i k nim není složité najít cestu, zaujme především "smutný" kapitán Sharp. Bruce Willis mi nakonec sedl nejvíce i herecky, po něm Edward Norton a v hlavní linii rozhodně Kara Hayward. Lehce jiný a přesto stále plně svůj Wes Anderson. A já to tak dlouho odkládal. 85% ()

driverx 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson je genius, Moonrise Kingdom trumfuje snad i jeho tez vynikajici Zivot po vodou. Tolik vtipnych a vybornych scen v jednom filmu nepamatuju a z Kary Hayward potom roste nova Emma Watson. Tuhle komedii zkratka nelze nemilovat, vsem ji mohu doporucit. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh dvou inteligentních dvanáctiletých, kteří jsou si souzeni a chtějí být spolu, byť jim osud hází do cesty klacek za klackem. Wes Anderson vypráví tak originálním způsobem a s tolika nápady, že si příběh skvěle užijete. Svérázné postavičky ožívají v podání vynikajicích herců - jak dětských, tak mnohem známějších dospělých, a jak se šuškalo už ve Varech, které poctila svou přítomností: Kara Hayward je miláček. Nesmím opomenout ani další klady Andersonova snímku - nápadité prostředí, výbornou hudební složku, důležitou roli kartografie a jejího apoštola v červeném, skautský svět sám pro sebe, byrokraticky striktní sociální služby ... Je toho zkrátka spousta; nezbývá mi, než ohodnotit Moonrise Kingdom čtyřmi hvězdičkami, byť lehce slabšími. ()

pytrisss 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ztratil smysl pro humor podle toho co tu ctu a se mnou cele kino, nikdo se tam totiz snad ani jednou nezasmal. Andersonovu tvorbu neznam, krom zivota pod vodou, ale presne na nej jsem si vzpomnel. Tohle me nebavi... Styl to ma, hvezdy taky, ale vzdyt je to cele tak snove, ze tam vlastne o nic nejde... koho zajimalo jak to dopadne, at hodi kamenem. ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Dobré, vizuálně rozhodně, jenže to je i Avatar, že. Zklamání: jak z filmu, tak z publika v Oku, které se smálo všemu. Nevím, ale záběr do tváře malého mudrlanta mi zas tak bránicotrhačský nepřipadá. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsem to sezral i s navijakem a to presto, ze se posledni tretina odehraje prilis podle pravidel a konvenci. Ale, ze uvidim cachry s filmovou reci jak od Godarda ve filmu s Brucem Willisem, ze jeste neni Leto s Monikou mrtve a ze v americke detske romanci najdu vyzralou lasku a nebude to vyznivat trapne a ze to vsechno navrch bude hrave a zabavne... A taky mi nikdo nevymluvi, ze neexistuje nejaka tajna dohoda o cem cela soutez v Cannes bude. Nejdriv to byl vznik a konec sveta, letos zase variace na tema laska. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Filmařsky precizní, hravé, výstřední, odvážné, nápadité a zábavné, ale bez poutavější příběhové linky nebo hlubší myšlenkové náplně - tedy poměrně typický Wes Anderson. Rozhodně však stojí za (přinejmenším jedno) zhlédnutí. 80%, milovníci koček a koťat si ještě tak 5% přidají ()

BorisHron 

všechny recenze uživatele

Jednou určitě kultovní film, kterým některý lidi budou pohrdat čistě z principu, že všichni ostatní kolem nich jsou z toho tak nadšený. Hele, je to příroda, nic si z toho nedělejte. Jinak k filmu se moc říct nedá, protože mluví sám za sebe dost výrazným jazykem. A to sem jedinýho jinýho Andersona viděl Hotel Chevalier ( v jehož případě to bylo z čistě pochopitelných důvodů). ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Bláznivina. Hlavně ale ogiginální a příjemně šokující a to se v dnešní době asi cení nejvíce. Není to podle mě nejlepší dílo Andersona, ale i tak sympatické. Už jen ta tématika.. :) 8/10. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

"Rafinovaná hra s divákem" a podobné výkřiky. Hru jsem nepochopil, humor jsem nenalezl. Tam kde se ostatní při sledování masírují přes kalhoty, já vrtím hlavou. Tohle není zkrátka pro mě. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

legrace, která těží z absurdity i dojemnosti s geniálním vkusem. některý momenty jsou tak boží, že ve mně vyvolávaly obrproudy čirý radosti. výběr i výkon herců odzbrojující. achjo, sakra skvělý! ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama