Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 017)

Mick 

všechny recenze uživatele

Film na který se budu rád koukat mnohokrát (...už aby vyšel na placce :) ). Po dlouhé době dílko bez násilí a v podstatě pouze se sympatickými postavičkami na plátně, oba dětští hrdinové byli dokonalí a Bruce, Bill i Edvard to velmi příjemně podtrhávali. Vtip, ironie, dojetí, romantika, krásná retro atmosféra, dokonalý vizuál a úžasný hudební doprovod namixovány dohromady v něco, co si budu rád znovu připomínat a prožívat... A pro mne osobně nějvětší filmové překvapení roku (příjemné...). PS: a oči Kary Hayward... :), no uvidíme co z ní vyroste... PPS: "Jen pro případ, že tohle je sebevražda - děkuju, že sis mě vzala." ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Skvelá práca s kamerou a obrazmi, viacero skvelých nápadov, "dospelácky" príbeh podaný detskými očami, príjemná hudba, Kara Hayward, ale všetko je to prvoplánové, lacné, naivné a príbehovo chudobné. Wes Anderson podobne ako v Darjeeingu servíruje príjemný príbeh, ktorý nenudí, ale ani výrazne nenadchne. Toto ani Kara Hayward, ani McDonarmand, Keitel, Murray, Norton a Willis nezachránia, hoci minimálne poslední dvaja do toho dávajú všetko. 4* ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Možná až se mi to rozleží, přidám hvězdu. Zatím se potácím v rozmezí absolutní kravina - geniální vychytávka. Zkuste to a udělejte si vlastní názor. Doporučuji ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen nějaké barevné nic s nijakým dějem, nulovým humorem, nevyužitým hereckým potenciálem. Jaj, a já se tak těšil... ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Vybrousenej film, jak po stylisticke strance, na kterou si clovek musi zvyknout (coz ale neni problem, znate-li nektere Andersonovy predesle filmy), tak i po dejove linii - prosty a presto genialni a zabavny pribeh. Prozatim jednoznacne to nejlepsi, co Anderson natocil... ()

Sedliak 

všechny recenze uživatele

U mňa vládli nostalgia a melanchólia počas celého filmu. Asi kvôli tomu, že som sa cítil skôr ako ten Murray, keď išiel s fľašou vína rúbať stromy, ako ten malý chlapec, ktorý si myslí, ze zahasí smäd, keď bude cucať kamienky v ústach. Účasť známych tvárí (Norton, Willis) je filmu na škodu, lebo kradnú pozornosť diváka od ústrednej mladej dvojice, ktorá je zahraná famózne. Obidve postavy sú tak krásne naivné, ale pri tej zmeske absurdných dospelých postavičiek, zároveň jediné rozumné, takže v ich obsadení vidím asi najväčšie plus filmu. V jednej scéne vo mne dokázali vyvolať také množstvo pocitov, že som musel dať na chvíľu pauzu (plážový tanec). Film si určite budú pochvaľovať fanúšikovia pána Andersona a jeho citlivej a umnej réžie, ale odporučiť ho môžem všetkým dospelým, ktorí by sa radi vrátili do časov detských letných táborov a hier. Aj tú melanchóliu u mňa nakoniec vystriedala radosť, keď som pochopil, že tú detskú časť duše mám stále v sebe, len ju treba chytiť, aby neskočila z veže do priehrady. ()

sniperjozef odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? Kde? Drama? Kde? Romantika? Už tuplem ne! Spíš bych řekl, že je to blízko k hranici dětského porna. A ještě jsem se u toho tak skvěle nudil, že si asi na spravení chuti pustím Twilight...hlavně, když Twilight dam Odpad!, co pak mam dát tomuhle? ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou úplně mimo dění, ale tohle mě strašně nebavilo... Ač jsem se vážně snažila rozumět tomu, co se na tom ostatním líbilo, nepodařilo se mi to. ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a především netuctová komedie se skvělým scénářem, nicméně s dějem odsunutým na vedlejší kolej. Ale i tak se proklínám, že jsem nidky nechodila ke skautům. ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

Bylo, nebylo… byl jeden skaut sirotek a jedna bohatá dívka. Tenhle film si ráda pouštím dokola. Přemýšlela jsem, co mě k tomu vede, a už jsem na to přišla. Obdivuju a zároveň závidím těm dvěma, že byli schopni vystoupit ze svého stínu a postavit se okolnostem, dospělým i celému světu a stát si za svým snem. Vypadá to jako běžný filmový příběh, ale svým zpracováním se za maskou lehké komedie o skautech se skrývá něco hlubšího, vážnějšího. Skvělý hudební doprovod symboliku filmu dokonale dotváří. ()

Horxus 

všechny recenze uživatele

On s dýmkou a krosnou, ona s kufrem a gramofonem. Norton, který místo aby vynadal chlapci za to, že se snaží vypálit mravence, mu strhne body za neupravenou uniformu a tyčky které by měly ukazovat směr větru, ale které se prostě jen rozsypou. Takhle vidím 130 minutovou zábavu já. Moonrise kingdom je jeden z nejvtipnějších a nejzábavnějších filmů, co jsem za poslední půlrok viděla. Jeho krásná grafická stránka a bezchybné, skoro nepřerušované, Desplatovo hudební pozadí jen dodávají na perfektnosti skvělým hereckým výkonům, jak už dospělých, tak i dětí. Celek 95%. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Není to nějak zvlášť extra dílo, ale má to něco do sebe. Nedokážu říct co, ale dost na mě Moonrise Kingdom zapůsobilo. Možná kvůli nostalgickému vzpomínání na moje mládí. Super herci, hlavně Norton má pro mě skvělou a po dlouhé době příjemnou postavu. Líbilo se mi i zobrazení, jak to nemají rodiče lehké s výchovou v době, kdy hrdinové příběhů jsou outsideři a děti se pak v nich vzhlížejí a hledají v nich zpodobnění sebe sama. Pár věcí bych změnil, jako např. blesky, ale asi to tak mělo být a i když je to divné, tak svým způsobem do děje blesky pasují. Úsměvně romantická podívaná, která mi zpříjemnila večer. Chtěl bych ještě dodat, že při sledování jsem prožíval hrozně moc emocí, takže jsem lehce rozčarován a nejsem schopen vyjádřit to, co bych chtěl. ()

overfloater 

všechny recenze uživatele

no ja nevim... tesil jsem se na to, vsichni to chvalili, skvely herecky obsazeni a pak... nuda, nuda, pedo-erotak, nuda, klisoidni konec.. ta druha hvezdivka je za to, ze to bylo nastesti celkem kratky... jo a hlavni herecka dvojice vpadala jako segra hermiony a detska verze leonarda z big bangu :) ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

bud jsem si myslela, že to bude dobrý film, už kvůli herci Bruce Willisovi, ale to jsem se hodně spletla, hudba mě nesmírně štvala a to jsem ještě hodně mírná ve výrazu, dějově strašní slátanina, ne je to celé zkrátka hrozné ()

Brumlak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doporučuji. Ovšem jen pro obdivovatele 60. a pro lidi, co rádi trocha bláznivé charaktery. Tady prostě není nikdo normální. A vše je tak barevné a trocha i komiksové. A Tilda, ovšem to je pro změnu má obsese. Tu babu prostě myluju. ()

Met... 

všechny recenze uživatele

To bylo tááák krásnééé! Barevné, jak scénami tak hudbou. Mám chuť jít pobíhat venku v dešti se skautem :)! Od Andersona určitě ještě něco zkouknu. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Wes má svůj svět, ale v téhle dimenzi jsem se s ním shledal. Tahle pohádkovost mi šla po chuti a já se jí nemohl nabažit. Známí zaběhlí herci neměli čím překvapit, ale dětičky si zaslouží uznání. Skvěle zahráno. A Edward Norton už je fakt starej. 9/10 ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama