Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 016)

bonscott 

všechny recenze uživatele

bezkonkurenční dobové rekvizity (to amíci vždycky uměli), skvělá vizualizace, kamera, samotný vyprávěný příběh mne neoslovil a to mám skauty rád :-) ()

Rapollo 

všechny recenze uživatele

Klasický Anderson, který se tentokrát více zaměřil na dětské hrdiny. Jeden z mála amerických režisérů, kteří dokážou své snímky zahalit do opojného rauše groteskní poetiky (nebo poetické grotesky?). Ani tentokrát mě nezklamal a zásobil mě notnou dávkou hravého, leckdy absurdního humoru a urputného boje figurek při své cestě za horizont. Snad by mohl někdo namítnout, že Billa Murrayho už jsme přeci házet botou viděli, ale když ono je to tak roztomilé... A Edward Norton jako neskutečný skautský vedoucí, který každé ráno zahajuje inspekci po táboře s cigárkem v puse, poté ztratí celý oddíl a nakonec provede chrabrý skutek, který ho vynese do čela ještě většího oddílu - ten se spolehlivě zařadil mezi mé nejoblíbenější filmové postavy. Stejně jako dvanáctiletý párek milenců, kteří excelují v milostné scéně: "You can touch my breasts. Do you know french kiss?" ()

k.rakonos odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesný film a otřesná nuda. Další důkaz o tom, že se nikdy nemá cenu spoléhat na nějaká % na csfd. Každý má rád něco jiného, ale tady takto vysoké hodnocení nechápu. Trapnost nade vše, kdy jsme se nudili celá rodina včetně dětí, a to je asi to nejkomplexnější hodnocení. Ani jsme to nedokoukali, ztracená hodina života. ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo za plnou palbu.Nebudu opravdu přemýšlet,jestli byl děj smysluplný ani pátrat nad logikou.Tohle je opět ten Andersenův vesmír a jak tak koukám,tak ho asi miluji.:-) Na jeho filmy občas narazím a většinou mě zradí komentáře tu na ČSFD.Abych se přiznal tak tento film je druhý,který jsem po přemlouvání sebe samém zkouknul.Ale jak Život pod vodou,tak i tenhle kousek se mi nesmazatelně vryl do srdce.Nevím čím to je,ale ten naivní svět pana řežiséra zkrátka žeru. ()

Lord_Vader 

všechny recenze uživatele

Pokud si tak jako já myslíte, že hvězdné herecké obsazení a červené hodnocení filmu na ČSFD je zárukou dobré zábavy, tak vás musím zklamat - není tomu tak. Tento film je naprostá ptákovina a jediný důvod, proč jsem ho dokoukal do konce bylo to, že jsem odmítal uvěřit, že je to tak tak slabé jako to doopravdy je. Nebudu vás napínat - do konce jsem to dokoukal, a mohu potvrdit, že je to naprosto o ničem. ()

MiaTuning 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku příliš nezaujme, ale něčím je velmi zvláštní...snaží se vykřesat světlo ve tmě a nakonec se vše podaří... ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Mystikkal parod-rama. Film nového veku. Koniec trápnych opozeraných žánrov. Konečne niečo originálne, alebo ak chcete: originálnym spôsobom vykradnuté a okopírované, že to pozná len skrachovaný filmový kritik. Ja som to nespoznal :) Som filmový fanúšik. ()

panter666 

všechny recenze uživatele

Není to dlouho co jsme o tomto filmu debatovali v hospodě. Čtyři lidé byli proti mě a kladli mi na srdce, jak tento film je krásný, co je v něm tajemna atd. po delší debatě, prohlásil člověk co to nejvíce hájil, vždyť je to pohádka........ Já se ptám, pro koho je to pohádka? Pro děti? Rozhodně ne. Pro dospělé? Zřejmě. Já si myslím, že je to pohádka pro toho komu tento film byl věnován. Nevím přesně co je to za člověka. Faktem, ale zůstává, že mi ti čtyři "filmový znalci" nedokázali odpovědět ani jednou. Proč je to tak skvělý zážitek. Pro mě osobně to byla neskutečná nuda a když hlavní hrdinové začali přežívat všemožná nebezpečí, nadával jsem jak špaček. Je pravda, že mi Wes Anderson nesedl. Nechci už od něj vidět žádný další film. Četl jsem si tady pár komentářů o tom, co všechno tenhle film nabízí a jak je neskutečně skvělý, ale souhlasit s tím nemůžu, stejně jako s mými čtyřmi kamarády...... Je mi líto. ()

Paul__ 

všechny recenze uživatele

Upřímně, prvních 10 minut filmu jsem nevěděl na co se to dívám, ale prazvláštní dějová linka mě vtáhla do akce, která sice nepřekvapí, ale příjemně lahodí vašemu oku. Proto jsem příjemně překvapen a nebojím se hodnotit 75% ()

misiacik 

všechny recenze uživatele

Pedofilné splnenie si svojho sna absolvoval režisér v tomto filme, bo dievčatko na brehu rieky iba v podprde, nohavičkách, kamašličkách pod kolienkami a v topánočkách vo mne evokovali chuť tohto pána nadržane vojet mladú protagonistku a len tak ju nechaŤ pohodenú na brehu rieky iba v kamašličkách a potrhaných análnych svaloch po násilnom vykolíkovaní jej prdédlky. Až neveriacky som hľadel na niektoré sekvencie avšak v konečnom dôsledku bol tento pedofilnýsen zaobalený do príjemného kamerového, prostreďového a hereckého obalu ktorý bol stráviteľný a vyniesol na záver boja o aký druh filmu vlastne ide, tri hviezdy. ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Něco tak podivně originálního asi zase dlouho neuvidím, a proto hodnotím jednoznačně kladně. Hudba (Alexandre Desplat): 4z5 (80%) + palec nahoru za využité závěrečné titulky ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Perfektní záběry. Statické, jako z kreslené pohádky. Každá věc má své místo, vše je pěkně naaranžované a poskládané, nikde nic navíc. Ztvárnění tedy více než dobré. Ale příběh lehce pokulhává. Postavy jsou sice hezky dětsky ulítlé, zejména tábory skautíků jsou dobré, ale filmu chybí nějaký náboj. Pár originálních vtipů se najde, ale jen pár. Bojím se, že dobrý dojem z filmu pokazil český dabing, protože zejména hlas Suzy, základní postavy, byl nepříjemný a zabíjel jakékoli romantické jiskření. Příště tedy kouknout v originálním znění, třeba to bude lepší. ()

fler 

všechny recenze uživatele

Tak tady je režisérský rukopis naprosto neomylný. Kdo má Andersonův styl rád, bude juchat. Kdo ne, raději ať se nedívá..ale jo, jen ať se podívá a rozšíří obzory, tohle nejde nemilovat. ()

Pomaser 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočené scény a velmi pěkné záběry z prostředí ostrova. V první polovině jsem se velmi dobře bavil. Druhá podle mě nebyla špatná, ale zápletky už mi přišly dost překombinované. Co se týče hereckého obsazení, tak skautský vedoucí Edward Norton u mě tentokrát skončil jako druhý. Nejvíce mě bavila Kara Hayward. ()

Honza. 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli 3 nebo 4 hvězdičky, zatím se přikláním spíš k nizšímu hodnocení, ale to se prostě stává. Po příštím shlédnutí to třeba zvednu. A třeba taky ne. ()

hypperbola odpad!

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jste v tom našli něco, co já najít ani za boha nemohl. Už se mi nestalo pěkně dlouho, že bych nějaký film vypnul před koncem, ale když on byl tak nudný! Koukal jsem se na něj společně s dvěma kamarádkami a sdílely můj názor. Celou dobu jsme všichni jen koukali na televizi a čekali, co se bude dít. Ani jednou jsem se nepousmál koutkem úst a neustále jsem si říkal, že teď už musí přijít něco vtipného a zajímavého, ale nepřišlo. Film mě nudil už od první minuty a čím déle hrál, tím mě nudil více. Nebyl jsem v tom sám, ale mně osobně se tohle nestává, v každém filmu se snažím najít to dobré, ale tady jsem to nenašel. Možná mi jen nesedl a až se na něj podívám po letech znovu, tak změním názor, ale momentálně to je pro mě odpad a hvězdičku za herecké obsazení dávat vážně nebudu. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama