Reklama

Reklama

Woodstroke

(amatérský film)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Česko, 2011, 35 min

Obsahy(1)

Bezejmenný hrdina bloudí zničeným světem. Pronásledován nemilosrdnými lovci a nebezpečnými monstry se snaží uprchnout, místo toho proniká stále hlouběji do záhadné Zóny, ze které není úniku... Postapokalyptické sci-fi s prvky hororu. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že zpracování je nadmíru vyvedené i přes velké ambice ze strany tvůrců a atmosféra místy opravdu slušně funguje jak má, když se snímek s postupující gradací stává jen přehlídkou sebeukájivé ambice bez špetky vnitřního řádu. Tři hvězdy za většinu filmu která funguje poměrně obstojně, avšak přemrštěné finále z hodnocení vynechám. Už jen kvůli faktu, že se tvůrci nebáli přednést divákům post-apo atmosféru, které je tak poskromnu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Veskrze pozitivním na Woodstroke je, že je skvělou ukázkou toho, co všechno se dá v českých amatérských podmínkách (a údajně za poměrně málo peněz) vytvořit. Zároveň je to však i negativum, neboť film v podstatě není ničím jiným než akčně-vizuální onanií, zbytečně dlouhou, po čase již značně nudnou a později již veskrze prudící. Ten příběh naprosto neodpovídá konečné délce, která je minimálně půlku svého času jen sebeprezentací opulentních a okázalých režisérových vizuálních choutek. Dobře, potěšilo mě, že je tedy možné tohle všechno na koleně vytvořit, ale film toho potřebuje více, alespoň na to, aby zaujal mě. Na druhou stranu si můžete být jisti, že taková monstra jako v tomhle, jste v žádném českém filmu ještě neviděli/y a pravděpodobně ještě hodně dlouho neuvidíte. Tím chci říct, že byla minimálně pozoruhodná. Technicky nejlépe zvládnutý český kraťas, co jsem viděl, ale jinak tenhle směr není moc můj šálek kávy. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych dal míň, protože mínusů to má dost, ale já jsem člověk, který ocení každý aspoň trochu lepší český pokus o sci-fi nebo o horor - a Woodstroke je obojí dohromady, dokonce to je i akčňák. Český akční sci-fi horor jsem snad fakt ještě nikdy neviděl, a že já toho viděl z české tvorby dost. Kamera je snaživá, lokace jsou docela dobře vybrané, něco jako příběh to taky má (nebo to aspoň odněkud někam jde, i když to není vůbec domyšlené), docela dobré triky (na amatéra), nějaká atmosféra tam taky byla a je na tom i dost znát snaha. Dolů to ale tahá špatný zvuk, špatné herecké výkony, chaotické akční scény (kterých tam na mě je zbytečně moc) a ten fakt, že Haluza asi netuší, co je to scénář, protože s tím dějem se tady nepracuje vůbec, ale právě to bych ocenil nejvíc. Takhle to vypadá jako český Cloverfield, ale rozvinout co jsou ta monstra zač, k čemu chtějí lidské oči a kde se tu vzala a hned bych byl spokojenější. Přiznávám že nadhodnocuji, spíš by to bylo na 2*, ale akční sci-fi horor v českých končinách už snad nikdy neuvidím asi ani na poli amatérských filmů. Hodně slabé 3* ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Veľmi prekvapivý film, ktorý má podľa mňa nedostatky len v kratšej stopáži, námet sa mohol kľudne prepracovať až do celovečerného filmu, ďalej zvuk dialógov, neviem, či tvorci nahrávali zvuk na interný kamerový mikrofón, pri zvukoch to funguje celkom v pohode, ale dialógy sú dosť pohltené a mnohokrát nie je rozumieť, čo ktorá postava vraví, ak je ďalej od kamery, alebo je otočená chrbtom. Čo sa týka hereckých výkonov, ono je to tak pol na pol. Áno, je to amatérsky film, takže človek musí rátať s tým, že neherci nebudú podávať úžasné výkony, ale poniektoré postavy drmolili text tak, že som zaregistroval len nezrozumiteľné "vmzrooicxapsonmv". Inak hodnotím toto dielko ako nadpriemerné. Kamera, vizuálne efekty sú na perfektnej úrovni, aj réžia je dosť dobrá. :) ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Haluzovi bych zakázala používat v postprodukci zvuky. Pak by mohl konečně dělat dobré filmy. Pro mě zvuk dělá až 90 % zážitku a jeho necitlivé užití dokáže film pořádně shodit... a JH se to daří celkem pravidelně, začínám v tom pomalu objevovat autorský styl. Možná programový záměr. Až nakoukám všechny jeho filmy, možná konečně pochopím, že je to nějaká šílená vysoce sofistikovaná parodie ve třetím metaplánu. ... i když, zvláštní, že se mistr upnul zrovna k thrillerům, jeden by řekl, že mu to evidentně nejde... zvuk zvuk klišé klišé au au. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama