Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike a Frank jsou sběratelé, kteří cestují po Americe a hledají všechny možné druhy starožitností, které pak zkoušejí se ziskem prodat... (TV Nova)

Recenze (17)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Celkem pohoda. Pro místní kritiky (CANNIBAL, FFilipCZ a marrrrian): ti dva hošani prolézaj starý haraburdí, kupujou ho a prodávaj dál. Většinou o ty kousky původní majitelé nejeví žádnej zájem a nechaj je rozpadat a hnít. Jestli Vám je jich líto, Vaše věc. Nevidím ovšem důvod pro to, urážet Mika Wolfa (dlouhán) a Franka Fritze (tlusťoch). 80 %. Edit 2024: zvedám na pět hvězd. Seriál je čím dále lepší a člověk nestačí zírat na to co a v jakém množství se v USA shromažďuje. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Seriál zobrazuje dva neseriózní sběratelé veteše, kteří akorát obcházejí stará sídla a pak tu veteš draze prodávají. Není to nic důstojného. Kdyby to alespoň odprodávali do muzeí nebo pro účely třeba nějakých výstav ap. Jenže oni si akorát chtějí namastit kapsu. A jsou rádi, že se co nejdřív těch "krámů" jak to pak taky nazývají zase zbaví. Prakticky seriál o ničem. Snad jen trochu stojí za zhlédnutí příběh o těch starých věcí, jinak už nic. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další reality TV od History HD. U těchto boys Mika Franka mne fascinuje, že občas kupují něco u čehož neznají pravou cenu (anebo zatraceně dobře znají :-) a jen to dělají že ne. To je vzhledem k formátu pořadu pravděpodobnější. Já osobně bych si nejdříve také zjistil reálnou hodnotu a pak bych kupoval... Zatím jim to několikrát vyšlo (asi náhodou že) a vydělali několikanásobek. Nechápu však prodávající ... V době internetu, aukcí, sběratelských klubů... Když chci prodat něco starého, třeba rozdrbaného nalezeného ve stodole pod senem (tím spíše), zjistím si přibližnou cenu a zkusím to prodat za maximum sám. Nevemu přeci první nabídku a to ještě od podomních kupců... To jsou Amíci tak hloupí? Asi jo... Kladem pořadu jsou ty věcičky a informace o nich. Lecos člověk opravdu vidí poprvé v životě a musí se sklonit nad vynalézavostí předků... I já jim závidím, né ty peníze, ale tu možnost prolézat všechny ty staré garáže, stodoly, sklady, polorozpadlé domy, kde občas někdy pod nánosem humáče dříme nějaký ten sběratelský klenot... * * * ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"Vydávají se na cestu přes malá americká městečka, aby zachránili 'vzácné cennosti', které obyčejní lidé vyhodili." ...To myslíte vážně? "ZACHRÁNILI" fakt ve velkých uvozovkách. Ti nic zachraňovat nechtějí. Nakupují to za fakt nechutně malý ceny, aby na tom pak mohli vydělat, sami moc dobře vědí co čeho jdou. Je mi fakt líto těch lidí, co se nechají takhle obalamutit, aniž by si nejdřív pozvali např. znalce, aby to ocenil. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří se živí odkupem haraburdí a jeho přeměnou ve stylové blbůstky pro sběratele. Obviňovat je z hyenismu je docela ústřel, nemyslíte? Sami jdou do risku a můžou každou chvíli zkrachnout. A že kolikrát zdvojnásobí zisk? To je holt poplatek za know-how, protože ty věci by dál hnily, ať už pro sběratelskou nemoc jejich majitelů nebo pro jejich neschopnost najít kupce. Hodnotu věci určuje zájem o ni, když není zájem, patří to do popelnice nebo maximálně do sběru. A vůbec, hlavní je, že je, že to zábava, tohle není nositel morálních hodnot, je to polodokumentární reality show. Taky neodsuzuju filmy Toma Cruise jen proto, že je jejich hlavní hvězda členem sekty. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Super! Zajímavou práci mají tihle dva chlapíci. Dobrý jsou i ty držky od kterých kupují. Parádní burani! Sweet pickin´:-)) EDIT: Ani tolik nevadí, že toho MUSÍ být hodně nahrané...možná všechno. I tak mě to baví!:-) ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych dělat to, co oni. Ráda se přehrabuji v přemíře harampádí. Smůla je, že bych si je chtěla většinou nechat:-) ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Tento pořad se mi hrozně líbí. Mě by se to líbilo dělat to, co oni. Ale s tím rozdílem, že bych si to nechal doma vystavené ve vitríně. ()

marrrrian odpad!

všechny recenze uživatele

Nedôveryhodne, falošne a slizko pôsobiaci Mike a Frank sa vydávajú brakovať ľuďom stodoly bez kvapky úcty k nájdeným predmetom, o ktorých potom podľa scenára, bez náznaku skutočného záujmu, odrapocú pár slov. A tie ich vzájomné pohľady do očí a dopĺňanie sa... Príde mi to prehnané a hlavne na silu. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Tohle je pecka. Dva frajeři jedou zasněženou krajinou, když náhle u cesty vidí naleštěnou motorku, kterou musí mít. Vyjednávání o ceně bude asi ve stylu Pawn Stars…předem domluveno a dramatizace jen pro kamery. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Věci, co občas účinkující najdou, jsou fajn. Ale na dabingu je vidět, že to chtěli dělat co nejlevnějc. A že angličtinu překládali nejspíš translatorem, pak to někdo trochu učesal, ale se správností a logikou termínů si nikdo hlavu nelámal. To by nevznikla perla typu "mřížka zaměření střely", což měl bejt zaměřovač z kulometu válečnýho bombardéru. Takovejch idiotskejch blábolů je tam spousta a srážej celkovej dojem ze seriálu. A jestli má někdo ze zdejších žvanilů problém s tím, že vetešníci chtěj levně koupit a draho prodat, neměl by chodit nakupovat do supermarketů. Tam se děje úplně to samý a ti samí chytrolíni tam milerádi nechávají měsíc co měsíc svoje vejplaty, aby si pak doma nacpali nácka u televize ! ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Vždy mě udivuje, jakou veteš američané považují za úžasný sběratelský kousek. Někteří lidé, ke kterým tito Hledači pokladů dorazí, jsou zralí na psychiatrické vyšetření. Protože mít celý dům, garáž a zahradu plnou starého železa je buď úchylka nebo kovošrot. A taky mě udivuje, že jsou to tito dva schopní poté i prodat. ()

Macamica 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva milé chlapíky můžu - taky miluji možnost pohrabat se v zaprášených starých skladech, sklepích a komorách... ()

kralMiroslav 

všechny recenze uživatele

Tento seriál na History Channel mám momentálne asi najradšej. Dvaja chlapíci, Mike Wolfe (vyšší) a Frank Fritz (nižší), putujú v dodávke po Spojených štátoch a hľadajú poklady. Nie sú to drahokamy ani zlato a ani soľ, ktorá je nad zlato. V ich očiach je pokladom všetko, čo je staré ale čo pre niekoho má stále svoju cenu. Sú to staré motorky, bicykle, náhradné diely, staré hračky, kované ploty, staré svietidlá, atď. Až má občas fascinuje o čo všetko majú ľudia záujem. Raz na jednej farme kúpili storočné rifle za sto dolárov. Občas idú naslepo ale väčšinou dostanú od svojej spolupracovníčky Danielle tip na niekoho, kto sa potrebuje zbaviť časti nahromadených vecí. Mike s Frankom lozia po povalách, prehľadávajú skládky a s predávajúcimi si vedia vytvoriť priam kamarátsky vzťah. Sú zvedaví, ako sa ľudia dopracovali k svojej zbierke, zaujíma ich aj história vecí, ktoré kupujú. Ja to pozerám hlavne preto, lebo si cením šikovnosť a zručnosť ľudí, ktorá je v starých veciach ukrytá. Keď vidím funkčné autíčko na kľúčik staré 60-70 rokov, tak musím obdivovať ľudí, ktorí ho navrhli a vyrobili. ()

Reklama

Reklama