Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 3

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (809)

solid 

všechny recenze uživatele

Zklamání, hlavně z toho důvodu, když mi dojde sémantika celé série, přitom je to v názvu přímo ložené. Drakové jsou trénovan, ne ochočováni, mají pány, ne brášky apod. a tím jde celá snaha o nějaký bohulibý vzkaz divákovi do pryč. Jinak výborná hudba a epická výprava. Dá se na to jednou podívat, ale doma s dětmi při opakovaném promítání (bohužel častém) tiše trpím. ()

viktorka181 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která patří k mým nejoblíbenějším animákům, to bylo dost zklamání. Není to úplně špatný a animace je úžasná. Ovšem je to přehnaný, hraje se vlastně jen a jen na efekt a proto to musí bejt za každou cenu neustále akční a rádoby dechberoucí. Duše jedničky tomu ale naprosto chybí, ty krásný s citem udělaný scény, který dělaj jedničku rozkošným filmem se skvělým příběhem tohle postrádá a nepomůže tomu ani rádoby dojemná, patetická emoční ždímačka některých scén, která je prostě tak hrozně americká, že už to je na mě moc. Nee, tohle mě za srdce nechytlo, ale naprosto chápu, že jiná cílovka, než jsem já, z toho nadšená bejt může. Závěrem abych jen nekritizovala - je to krásně udělaný a rozhodně to neurazí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

How to Train Your Dragon byl jedním z největších zjevení posledních let a to nejen na poli animovaných snímků. Dvojce se daří udržet vysokou laťku prvního dílu a to i přesto, že moment překvapení je pryč. Pryč naštěstí není nadhled, humor a sympatické postavy, kterým vévodí Hiccup se svou Toothless, kterou by si asi přál každý z nás za svého domacího mazlíčka. Vizuálně jde opět o hody, které mnohdy dávají zapomenout, že jde o animaci a i dospělejší pojetí příběhu, který nejde pro silnou emoci daleko, opět připomene, že tahle dračí série svou výživností mezi mantinely animáků hledá konkurenta jen obtížně. 90% ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Místo v oblíbených patří celé trilogii. Společně tvoří perfektní uzavřenou sérii a i po mnoha zhlédnutích nad nimi nepřestávám žasnout. Je to zkrátka jeden z těch příběhů (a hrdinů), které s divákem zůstanou navždy. Přestože má své nevychytané chybky a nedokonale využité nápady, všechno do sebe ve výsledku luxusně zapadá. A není to jen technickým zpracováním vychytaným do posledního detailu. Způsob, kterým HTTYD skloubí vizuál, hudbu, storytelling a worldbuilding, je tak přeúžasný, že ho nejspíš nikdy nebudu schopný pořádně popsat. Do oblíbených zařazuji dvojku čistě proto, že má ze všech tří dílů nejsvižnější tempo, nejrozmáchlejší paletu emocí a nejlepší závěr. Zkrátka je to typická prostřední část tříaktové struktury, kterou mám obvykle nejradši. Jo a taky nejlepší pocit v kině vůbec. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Stejně neuvěřitelně kvalitní animák jako jednička. Nevěřil bych, že se podaří udržet laťku tak vysoko, hlavně co se příběhu týče, ale o to větší jsem z tohohle filmu měl radost. Velká paráda pro malé i velké fanoušky dobrodružství. 90% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

How to Train Your Dragon 2 není milkovací typ sequelu, nýbrž typ, který rozvjící původně vytvořený svět, scénář tak divákovi ukazuje, jak funguje svět draků a představuje nového záporáka Draga, lovce draků, který chce vládnout drakům i lidem. Rovněž dojde i k vývoji vztahu mezi Škyťákem a Bezzubkou. Studio DreamWorks netlačí na pilu a nesnaží se ždímat z diváka emoce, spíš mu prostě servíruje jejich představu světa lidí s draky. Soundtrack stejně výborný jako minule a finále opět napínavé. Dvojku distribuovalo studio Fox a opět z toho byl komerční úspěch, když film utržil přes půl miliardy dollarů. 5* ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tak to byl strmý sešup z výsluní. Zápletka byla zcela hloupá, plytká, čitelná, zbytečná a vycucaná až z paty. Spousta emočního patosu mě už dost otravovala. Nejdřív proslovy, dlouhé pohledy a smutek, že našel maminku, potom to stejné, když viking našel manželku, následuje drama a „smutné“ neuvěřitelně dlouhé záběry, když tatínek umírá (divím se, že neobživnul), pohřeb, kecy a pochyby o sobě samém (nesmí chybět), maminka alias motivační řečník a tak dále a tak dále. Proslovy do duše „záporáka“ byly tak dlouhý, zbytečný a okoukaný, že jsem hned po 2 větách přestala vnímat. Naprosto chyběl humor, nápaditost. Extrémní nuda, předvídatelnost, patos a kecy bez pořádného příběhu. 1* dávám za draky a Bezzubku, kteří se mi stále líbili. Dokonce mě tvůrci donutili přemýšlet o tom, jestli byla jednička fakt tak dobrá… ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Dreamworks valcuje Disneyho. Tento film je totiž dokonalý - akoby aj nie, má všetko, čo má mať - fantastickú réžiu Deana DeBloisa, nádhernú hudbu Johna Powella, odvážneho (a sexy) Štikúta, podareného Bezzubého, ovce, humor, napätie.... a zopár dojímavých a krutých scén, ktoré film posúvajú ďalej od rozprávky smerom k fantasy. Dokonca ani ten slovenský dabing nie je až taký príšerný, ale rozhodne mi chýbal originál a hlasy Gerarda Butlera, Jaya Baruchela a Cate Blanchett. How to train your dragon 2 rozhodne splnil a aj prekonal moje očakávania. Môžem už jedine odporúčať, aby ste si prečítali geniálne knihy od Cressidy Cowell, podľa ktorých je film natočený. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Tak na how to train your dragon 2 jsem se hodně těšil, jednička byla výborná a trailery vypadaly skvěle. Po stránce obrazu a zvuku není co vytknout. Vypadá to moc krásně. Spoiler - musím se přiznat, že mě velmi překvapilo a zároveň také potěšilo, že zemřela jedna z hlavních postav. U animáků moc toho nejsme svědky.Konec spoileru. Taky bych rád pochválil tu velkou bitvu, která ve mě vyvolala pocity jako u LotRa. 85% ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování dračího dobrodružství popisuje o dokonalém příběhu, který byl doprovázen špičkovou hudbou, z které mi běhal až mráz po zádech jak to bylo výstižné k dějství filmu. V první polovině filmu je to plné radosti a přátelství, ale za to, má nepředvídatelný konec jako jeden z mála animovaných filmů. V polovině přichází akce a dobrodružství, ale hlavně emoce, které vyvolaly slzy v očích, což značí opravdu o kvalitním animáku. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Približne asi prvá polovica filmu bola často nezáživná a nepomohlo tomu ani božia animácia. Potom keď nastúpil Drago so svojou armádou tak to bolo nadupané ale stále tomu ešte niečo chýbalo a proste to nebolo ono. Otázka je že prečo ? Tak predovšetkým to bolo neskúseným režisérom ktorý tú dejovú líniu úplne zle poprepájal a k tomu ten príbeh bol slabší a nejasný, ibaže to by som už mal za to súdiť skôr spisovateľku, ťažko povedať. Všetky tie časti a animované scény za tú hodinu a pol boli fajn ale ako celok to nefungovalo aspoň teda na mňa. Hneď ďalšia vec je atmosféra.. nulová, na bode mrazu atď.. Povedal by som že až nevyužitý potenciál na kandidáta za jeden z best animákov. Nerozumiem prečo tvorcovia nenastolili temnú hudbu, temnejšiu atmosféru a a sprístupnenie pg-13, podľa mňa by to malo ešte väčší finančný zisk. Škoda preškoda..a ja som sa tak na to tešil, nehovorím že to bol prúser ale som trošičku sklamaný lebo pri prvom dieli bola u mňa väčšia spokojnosť. (64%) ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, žiadny mohutný humor, pokukovanie po divákovi, nič. Punc dospelosti ostal, nebojíme sa smrti a všetko, ale dej má svoje muchy a logicky mi nedávalo jednanie dva krát zmysel. Priamočiaro sa išlo po lajne k záveru. Všetko by som odpustil, ale moc ma to nebavilo. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny rodiče, kteří kdy pustili svým dětem první díl. Protože ten druhej se totiž rodičům bude líbit ještě víc, jak ten první :) Máme tu pokročilejší grafiku, efekty, výrazy, výrazně víc akce a posouváme příběh kolem vikingské vesničky plné draků zase o kousek dál. A posouváme ho moc dobře. Líbí, líbí se moc, dávám v rámci žánru 5* a dostává se k top animákům, co jsem viděl. A doporučuju všem. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Tie animácie a mimika je urobená najlešpie ako som kedy v rozprávke videl. Páni z oddelenia spotených tričiek a silných dioptrií s počítačmi zahádzanými obalmi od snickersiek big macov a pohárov coly light si zaslúžia veľkú pochvalu. Taktiež príbehovo sa chytá máloktorá rozprávka za posledný čas. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Film pokračuje ve stejném stylu jako v prvním, úvodním vyprávěním popisuje to, co už je známo z prvního dílu. Dostávají se k nám nové postavy Škyťákovo mamky a nového záporáka, jehož vzhled je fakt luxusní, jenomže příběh no... není to nic, co se nevidělo už 1000x předtím. Možná až velký nános klišé oproti jedničce, nicméně film furt umí zahrát na epičnost hezkým soundtrackem, takže ve výsledku furt povedený animák. ||70%|| ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Slabý příběh plný cliché s nevtipnými pokusy o vtip a s pár světlými momenty. A jé, jaké překvapení, bude i trojka. A zase jí všichni sežerou i s navijákem. No uvidíme... ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního dílu jsem ani tentokrát neodtrhl od draků pohled, nicméně oproti němu jsem už zdaleka necítil tak příjemně hřejivý pocit kdesi u srdce a to jak během sledování tak i následně po něm a to je zkrátka to, co výborné filmy odlišuje od fantastických. Nevidět jedničku, s 5* bych asi moc neváhal, takhle je to tak 4,5 * s lehkým příklonem směrem dolů. ()

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama