Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (809)

thePivl 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka je důkazem, že i moderní animáky mají co nabídnout. Druhý drak už o trochu zaostává za prvním drakem, ale co jiného se dalo čekat? První drak nabídl totiž skoro vše, co si může člověk od animovaného filmu přát, ale druhý díl není o nic horší, nabízí totiž to samé, jen už je to zaobalené v něčem, co už jsme jednou viděli a tak klesá hodnota celého snímku. V každém případě bych vyzdvihl to, co se moderním animovaným filmům nedaří a drak je v tom naprosto válcuje a to jsou "city". Zatímco jiné animáky furt kopírují předepsaný řád a snaží se nahodit divákovi falešné pocity prostřednictvím nějaké fajn odzpívané písničky, nebo hezkých slov, vše to působí prostě jako klišé, zatímco když si pustím jakéhokoliv draka, vždy se cítím jako malý kluk, co si chtěl po zkouknutí daného animáku dalších x dní hrát na hlavní postavu daného filmu. Není důvod nedat 5... ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Bezzubka je beze sporu jednou z nejroztomilejších animovaných postaviček. I přesto, že seznamovací ťuťu–nyny momenty s ním už vyvrcholily v 1.díle, nemůže se té černé tlamičky člověk nabažit. Vyjma konce, zde bylo Bezzubky ale tentokrát žalostně málo. Bohužel, v 2.díle se do záře reflektorů dostává znovu nalezená Škyťákova máti. Z morálního hlediska mi není ani trochu sympatická. Sic původně unesena, leč vzápětí se dovídáme, že se jako tehdejší zapálená členka hnutí na ochranu zvířat dobrovolně vzdala na 20 let svého syna. Jak velkomyslné. Proto pozor! Padá hvězda … (4*=>3*) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po skvelej jednotke nasledoval priemerný seriál, ktorý naznačil, že niektoré témy sa nedajú dlhodobo umelo živiť. A potom prišlo pokračovanie, ktoré totálne vyvracia dojem, ktorý zanechal seriál. Absolútne nádherná animovaná výprava do sveta drakov so zmysluplným našlapaným dejom, ktorý vás nechá párkrát sa "nadýchnuť", aby ste sa potom naplno ponorili do vôd krásnej akcie, trefných hlášok a vizuálneho šialenstva. Jednoznačne najlepšie animácie, aké som kedy v kreslenom filme videl. Momentum jednotky sa tu už síce jemne vytratilo, ale tento film je jednoducho tak kvalitný, že na to tak skoro nezabudnete. Bol som milo prekvapený, ako sa tvorcovia "vyhrali" s detailami postáv. A Powell opäť božský. 90 % ()

Domas88 odpad!

všechny recenze uživatele

První díl byl takový že se to dalo, jen nechápu proč a jak se tyhle kraviny můžou líbit, každého věc mám odvahu když se dívám ta tohle! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Opäť skvelá práca! Pokračovanie hitového animáku prináša nové postavy, nových drakov, opäť krásnu animáciu, skvelú akciu, pridáva rodinný motív a megasúboj alfa drakov. Príbeh sa pekne posunul a aj napriek neznalosti seriálu som sa nestrácal... 80% ()

strelenka 

všechny recenze uživatele

Každé dítě i dospělý ztratil srdce už u prvního dílu, proto byl druhý díl něco jako třešnička na dortu. Krásně červeňoučká, slaďoučká a jedinečná. Každý začátek má sice svá privilegia, které pokračování těžko překonává, přesto s čistým svědomím říkám, že pokračování tohoto animovaného boomu byl skvostný. Přebytečné scény či laciný scénář, nebo velké díry v příběhu chyběly, vše mělo své místo, svůj půvab. Když jsem tento film viděla v kině, atmosféra, hudba a děj mi ukradl duši v první chvíli, kdy jsem znovu uviděla Bezzubku a povyrostlého, rozumnějšího Škyťáka se širokým úsměvem. Do teď při každém shlédnutí létám v oblacích a říkám si, že v této době nepřeberného množství animovaných filmů stojících za nic, děkuji za tento příběh z dob dávno minulých. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol taký uvádzací. V tomto pokračovaní film prešiel na iný level. Už to nebol pekný, nevinný animák. Pridalo sa na komplexnosti deja, akčnosti, dramatickosti a epickosti. Miestami som mal pocit, že pozerám nejaký Warcraft. 3Dčko bolo parádne. ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička v příběhu, o dost lepší v animaci. Je to prostě úplně to samé, jen ten dračí tejpek nemá nohu a má holku. Nic víc 4/5 ()

koza3 

všechny recenze uživatele

O trošku více klišé než jednička, více zvratů, ale taky mnohem více akce a zvratů. Užil jsem si to, ale za takový týden se mi oba díly zamotají do jednoho. Však to nevadí, působí to kompaktně a ani 5ti letý příběhový odstup to nějak dramaticky neděli. Trojka bude asi pokračovat v zajetých kolejích, tak jsem zvědav jaké to mega monstrum vedle Alfy ještě přinesou ;-) ()

MarryW 

všechny recenze uživatele

O malilinko slabší než jednička, ale jinak naprosto luxusní věc. Už jenom technicky mnohem propracovanější, plynulejší, viděla jsem ve 3D a líbilo se mi to hodně. Fungují tam emoce, humor, jeden z hlavních hrdinů umírá, dokonce mi i slza ukápla. No, byly to nervy od začátku do konce. 4,5* ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je dvojka o niečo slabšia, čo sa týka príbehu. Na vtipoch sa zabával. Myslím si, že perfektná rozprávka na leto ako vyšitá. ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Plusy: vsechno bylo perfektni, vyborne postavy, perfektni grimasy, hlavne Bezzubky a super pribeh, obzvlast kolem navratu matky. Bohuzel smutna scena s umiranim a jak uz nekdo psal, necekany konec. Taky jsem napjate cekal, co bude dal, kdyz uz to vypadalo na koncici prohru. Proste draci jsou nejlepsi animak vsech dob. Male minusy, kteri zpozoruje jen hrstka divaku. Jako fanda i dvou serioveho serialu mezi jednickou a dvojkou me trochu rozhodily ty cesky nazvy a jmena (napr. z Bergu se stane Blp apod.) a pak me rozsekalo, jak ty decka uz byli vlastne tak rychle dospelaci. To vse ale stejne smaze suprovy vtip, dechberouci sceny a krajiny a samozrejme cim dal tim vic prekvapujici Bezzubka. ()

warha 

všechny recenze uživatele

Dospělejší, možná i vtipnější, Bezzubka roztomilejší a plus za pěkný design tlustého Alfa dráčka. Vzhledem k valné většině obecenstvu to "více dospělý" filmu trošku uškodil(některé pasáže konverzace byly no takové divné), protože tomu chybělo to dětské kouzlo, jako u jedničky....Klasickou velkou bitku na konci jsem bohužel nevydržel, protože jsem na 15min usnul->proto 4 hvězdy. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Pěkné, občas citelný americký přístup k věci, ale dobré. Jednička mi však přišla ještě lepší. Však i zde najdete vše co asi čekáte. Akce, láska, emoce..Na pěchovaný citama? Přesnější hodnocení je něco mezi třema a čtyrma hvězdama. ()

moviefilms 

všechny recenze uživatele

Bezesporu méně originální a o něco horší než jednička. Objevují se zde hluchá místa, která by se dala pozměnit, nebo více propracovat. Oproti tomu je animace fakt dobrá, konečná scéna milá a určitě navnadí na poslední díl trilogie, na který se oprandu těším, narozdíl od ostatních pokračování animáků. Nemůžu dát nic horšího než 5* :). ()

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama