Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (809)

sarkas21 

všechny recenze uživatele

O pět procent méně než výborná jednička. Ovšem Jak vycvičit draka 2 si stále drží laťku velice vysoko. Za sebe mohu říci: Pixar padl, ať žije Dream Works animation. Občas mi sice tu a tam vadí přemoralizovanost hlavního hrdiny, ale jde o film pro děti, tak toleruji. I když, opravdu jde o film pro děti? Ani s tím se nedá plně souhlasit, což je další pozitivní aspekt filmu. Tvůrci měli koule na to, aby !SPOILER! nechali jednu z důležitých postav zemřít. !KONEC SPOILERU! Takže ve verdiktu je Jak vycvičit draka 2 úctyhodným pokračováním, které dělá čest celé sérii. Draci jsou stále těmi pejsky, kteří pobaví vždy, když se objeví na scéně. Bitevní scény jsou epické a animace všeobecně na perfektní úrovni. Zamrzí jen několik nudnějších pasáží a nemastný, neslaný záporák. I tak si to ale stále zaslouží plný počet hvězd. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vracíme do vesnice Blp, abychom s našimi staršími hrdiny zažili nová dobrodružství a čelili nové hrozbě. Jak už to u druhých dílů bývá, je tento malinko slabší než ten první, ale skutečně jen o chlup. Opět skvělá technická úroveň a propracované vykreslení postav do nejmenších detailů. Zápletka tohoto pokračování je poněkud méně atraktivní a dialogy mohly býti více promyšleny. Na druhou stranu oceňuji dospělejší přístup scénáristů a dosti zásadní a překvapivá dějová rozuzlení. Věřím, že při některých scénách slabším povahám ukápla i slzička. Celkově jsem spokojen, ač jsem čekal ještě o malinko víc. Ve výsledku to ale dopadlo opět na plný počet hvězd. 90% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som videl prvý diel How To Train Your Dragon, povedal som si, že ide o jeden z naj filmov. Príbeh bol veľmi jednoduchý, ale ako ho spracovali bolo fantastické. Keď sa ale film ukázal vo svojom druhom pokračovaní, nielen že si myslím, že je lepší, ale je oveľa oveľa lepší. Animácie sú skvelé, príbeh je tu kvalitne spracovaný a nemal som problémy ani s jednou postavou príbehu. Toto je to, čím sú Dreamworks skvelí. A chcem vidieť viac takýchto počinov z ich strany. Lebo sledovať to stojí skutočne za to. Hodnoteinie: A+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začíná mi připadat, že tento svět je promyšlenější, než jsem si myslel po prvním dílu. Scénář staví zejména na postavách, které jsou přesně charakterizované, a občas i poněkud překvapivé (v kolika rodinných animovaných filmech můžete narazit na homosexuální podtext?). Akční scény tentokrát nejsou vrcholem, protože běžné dění mezi postavami je stejně zajímavé. Konzultační práce Rogera Deakinse je tu opět vidět a kompozice záběrů je lepší než v mnoha velkých hraných filmech. Kupodivu dvojka, která udržela kvalitativní laťku nastavenu prvním dílem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom fajin odmena pre moju malú za samé jednotky, ktorej veru aj jedna slza vypadla. Dokonca som ani nezaspala, hudbička výborná, hlavne tá ústredná skladba a sympatický hlavný hrdina, ktorý vyzeral ako skutočný. Vskutku pekný príbeh a dnes večer dávajú v telke jednotku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola nimák, ktorý mal konečne gule. A dvojka je takmer presný opak. Samé roztomilé dráčiky, dievčatá (!), totálne nelogickú zápletka (prečo sú dobré draky a zlé draky?). Finále bombastické, ale podobne ako v PACIFIC RIM dementné - mám dva velké draky pľujúce ľad a oni sa začnú pretláčať... WTF? A dejová línia zameraná na rodinu je otravná a plná klišé, navyše rozbíja príbeh (hlavný hrdina sa zadrbáva v krásnom svete plnom motýľov, kým vedľajšie postavy musia riešiť konflikt). Technicky vyčačkané sklamanie... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako každá dvojka je to epičtější, akčnější a v tomhle případě možná dokonce lepší, než první díl.Jednička byla skvělá zábava pro celou rodinu, takovej ten typickej animák, co nenutí dětem morální dilemata a rodičům infantilně nesnesitelný humor a navíc stvořila úžasný svět draků a hlavně roztomilého Bezzubku, který je bez debat geniálně roztomilý i v druhém díle.Příběh má spád, ani na chvilku se nezastaví a nenudí a vizuální stránka je bez debat úplně to nejlepší, co vám v dnešní době může americký animák nabídnout.Pravdou ale je, že většnu komických scén opět obstarává hlavní drak a jeho dokonalá a hravá animace, která nutí doslova všechny v kinosále ho bezmezně milovat a příběh osobě jako takový je už hodně dospělácký a potom v ději už i dost odvážný.Já se začal malinko ošívat v té časti příběhu, kdy se tam vobjeví ta ujetá hipízačka a měl jsem místy pocit, že někdo vykopal a znova napustil herákem vod hlavy až k patě Janis Joplin.Když nastane v ději poněkud nečekaný a musím říct pro mě i nepříjemný zvrat (mírný spoiler) se smrtí Škiťákova otce, dost mi to vzalo sympatie.Já vím, že dětem by mělo být dáváno jasně najevo, že smrt je součástí života, pořád si ale řikám že to jde jinak, než tak něčím vážným a kór u postavy které to přejete nejmíň co vám dost naruší příjemně ubíhající animák.Vidět dnešní děti Nekonečný Příběh, při scéně v bažinách kolabuje facebook pod náporem videí s dobrovolným harakiri umělou lžičkou na Kostíky, ale mě se to prostě v tom animáku nezdálo a vadilo mi především to, jaká postava zemřela.Bezpochyb jeden z nejlepších animáků posledních let a v tomto oboru totální špička, která u mě zůstala pod vrcholem kvůli zbytečné vážnosti a ničením příjemného a milého děje dospěláckým odpravováním milovaných postav.80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl, byl takový menší zázrak v oblasti animáků, který se nesnažil o pohádku pro nejmenší, ale o akční dobrodružství pro celou rodinu. A druhý díl ... je na tom díkybohu podobně a prvnímu dílu rozhodně nedělá ostudu. Pokračuje ve klasických šlépějích druhých dílu a tak je vše větší a všeho je více. Naštěstí to filmu vůbec neškodí a baví prakticky totožně než první díl. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování, ale stálé kouzelné, barvité..a severní. Jak to bývá zvykem, příběh utrpěl mírné šrámy a už tak nesviští. Velký boss to nemá v hlavě úplne v pořádku, jeho monstrum na otežích (promiňte, ale tohle není drak!) je trochu bez nápadu a Skyťákovo "překecávání" je trošinku trapný, nicméne mě překvapila roztomilá romance, fantastická hudba i animace. Na pokračování skvělý počin. ()

packa 

všechny recenze uživatele

POZOR, komentář obsahuje SPOILER! Úchylnější z nás by jistě přivítali aspoň nějaký full frontal (miluji tě Astrid, ale nech si to pro sebe!), ale jinak pokračování obsahuje v podstatě vše, v co fanoušek jedničky doufal - spoustu roztomilých dráčků, humor i pro dospělý doprovod, minimum nových postav (rozmnožení postaviček totálně zabilo obě pokračování Doby ledové) a v neposlední řadě nečekanou smrt jedné z hlavních postav, v animácích pro celou rodinu jev nevídaný! Verdikt: 80 % (deset procent strhávám za písničku ala Disney). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než geniální jednička, přesto i tohle pokračování má ve spojení s Powellovým úchvatným doprovodem několik nezapomenutelných scén a i jako celek to funguje bez nějakých škobrtnutí. S klidným svědomím to lze zařadit mezi to nejlepší, co se na poli animáků (za posledních léta) vypustilo do světa. 90% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Temnější pokračování vikingské (ne)pohádky, které nejvíce škodí snaha vyhovět dvěma typům diváka - tomu dospělému a tomu dětskému. Jak vycvičit draka 2 je hlavně v prostřední části dechberoucí fantasy s pochmurnou atmosférou, za kterou by se nemusel stydět žádný hraný film, v nadbytečném závěrečném aktu (nadbytečném v tom smyslu, že jde pouze o prostřední díl trilogie, tak nemusí mít stoprocentně uzavřenou zápletku) mu podráží nohy druhé akční finále, které usvědčí v tom, že pořád sledujeme především dětský film, jenž musí nevyhnutelně skončit podle dané hollywoodské šablony. Každopádně jde stále o strhující přehlídku prvotřídní animace a ukázkových akčních scén, z nichž největší podíl na výsledku mají samozřejmě dva pánové - John Powell a Roger Deakins. Bez nich by byl Drak zřejmě jen poloviční. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 28.7.2014) Naprosto kouzelné a dechberoucí pokračování úžasného prvního dílu, které je jak velice humorné, tak i místy smutné, ale nikdy netlačí tolik na pilu. Bezzubka byl opět perfektní, vtipný, roztomilý, snad ještě o řád výš než v prvním díle. Charaktery nám znatelně dospěly, dokonce došlo na rodinné drama, ale jak říkám, vše v přijatelné míře. Samotný příběh byl slušný a peripetie neočekávané, takže dávám palec nahoru. Zkrátka jsem šel do kina na zaručený filmový zážitek, kterého se mi dostalo se vším všudy - s úsměvem na tváři, slzou v oku a mile udiveným výrazem nad skvělým technickým zpracováním. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie ako jednotka, ale určite ju neprekoná. Navzdory všetkému ide zase o veľmi kvalitný animák. 4+ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička. I tak ale velice povedený animák. Hlavně ta animace je naprosto luxusní, opravdu skvělá práce! Příběh byl také dobrý, byla tam sice jedna pasáž, která mě trochu nudila, ale jinak to bylo zábavné. Bezzubka, Alfa draci a ty závěrečné bitvy byly super. A samozřejmě sympatický hrdina Škyťák. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jednička měla standardní příběh pro děti a mladé s určitými klišé, ale taky měla neokoukané prostředí. Pro dvojku už platí jenom to první, ale jednou věcí se může nepokrytě chlubit - detailní, pohádkově nerealistickou a neuvěřitelně roztomilou animací, která u mě předčí všechny animované filmy posledních let. To neznamená, že bych scénáristy nevytahala za uši. Vytahovat z hrobu dávno "mrtvé" postavy je vypravěčská berlička a záporák by přece jenom mohl být zajímavější. Předpokládám, že záměr tvůrců byl vyprávět příběh o Škyťákově dospění (protože poselství pacifismu a přátelství bylo už v prvním filmu), pak by ale nevadilo ukázat pár drsnějších scén se vším všudy (což samozřejmě u dětského filmu nejde, a tak zbyla jenom jejich krotká, trochu divně působící verze). ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Takhle se dneska dělají filmy pro děti? Bitvy, válečná vřava, amputované končetiny, mega hyper super obrovští draci a záporáci, kteří záporáky zůstanou až do konce? Kde jsou ty časy, kdy kryse stačila k zabavení dětí kuchařka. 5/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Animák, který krom zdařilého příběhu, staví na precizní animaci, asi nejlépe viditelné na vlasech hrdinů. ;-) Jeden z ničeho, co se nebojí vsadit handicap všanc kladnému hrdinovi - jak se s tím popere, aniž by to bylo nějak na škodu jemu i divákovi. Bravo. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa veľmi a nebola som sklamaná. A najmä som nezopakovala chybu s jednotkou a šla som do kina. (Cinema City Eurovea - 07.07.2014) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tady dvojku trenéra draků děcka. A čím začneme, abysme si určili, pro jakou věkovou skupinu bude tenhle film určen? Plácneme tam závody na dracích se srandovními ovečkami, pak si ukážeme hlavního hrdinu se svým černým drakem (jména si fakt nepamatuju), kterak objevuje novou zem. Jo, ale musí za ním doleťet jeho kámoška, aby si mohli dva draci hrát na pozadí, to je tak roztomilé. Ťuťu ňuňu. No a po odlehčené chvilce se vrhneme na akci, když spolu objeví lovce draků pro armádu nějakého borce se zvučným jménem. Sice nejdříve zajmou draka té holky, ale nemějte strachu. Osvobodí jej jedna radost. No a jak se synek zpátky ve své domovině snaží svému otci říct, co se právě stalo a varovat jej před příchodem těchto "bad guys", tak otec si mele svoje a synka nutí do práce velitele vesnice. To je ale švandovní scéna, u toho se děti potrhají smíchem a dospělí budou přitakávat s úsměvem. Tož taťka se vykecá a synek taky. Taťka pustí něco hnědého do gatí, protože ví, kdo je ten "bad guy" a chce obrnit ostrov. Synek ale dostane ten nejlepší nápad, ehm, a místo války by byl pro mírovější přístup. Proč tohoto záporáka s ruským jménem nepřemluvit, třeba si dá říct, že ano... (jsem si jistí, že synek pohoří, ale nechám se překvapit). Jelikož s tím taťka nesouhlasí a potřebujeme natáhnout film+dodat ději napětí, synek se svou kamarádkou (budu ji zvát jeho holkou, když už si za těch 20 minut dali dvě pusy na líčka) uteče a vydá se zpátky za únosci draků, sami se vzdají a přitom jim vyzradí svůj plán :). No ale taťka s pár kámošema doletí na pomoc, synek se naštve, protože mu taťka nechce povolit uzdu a odletí v dál. Po největším klišé dialogu typu "neboj se můj dráčku, nikdy nedopustím, aby se ti něco stalo", se NEČEKANĚ přižene jakýsi maskovaný chlap na drakovi a unese synka. Jeho draka mu shodí do moře, kde jej obklíčí jakési potvory a my máme uvěřit tomu, že v 30 minutě zemře. Nechtějte mě rozesmát. Takové budování napětí je totálně k... Každopádně, teď přichází ta nejtrapnější srdceryvná scéna ze všech, držte si plíce, ať vám nevyskočí. Z tohoto maskovaného muže se vyklube ženská a není to nikdo jiný, než synkova ztracená matka, která ho pozná podle pidi mini jizvičky na bradě :DDDDD. A ze všech okolností a všech věcí a zvířat na celém světě, matička v horách přechovává celou armádu draků, kterou asi někde za ty roky nasbírala nebo rozmnožila. V tomto bodě jsem se opravdu nahlas zasmál a odplivl si směrem ke scénáristům. Děj byl totiž nade vše jasný a já měl chuť to vypnout. Zaťal jsem a sledoval dál. Po hodině se začne dít něco smysluplného a dojde na krátký boj draků se záporákem, při kterém zemře celý jeden drak a taťka našeho synka. A to vše v přátelském ratingu PG, tedy bez krve a se správným střihem, aby divák (rozuměj děti) nic neviděl, tedy tzv. "off screen". Pod vlivem alfa samce (kterého bez vysvětlení ovládá záporák) všecí draci odletí a tak si naši hrdinové musí osedlat dračí mláďata (protože ty přece neposlouchají nikoho, ehm) a dostat je zpátky. No a ze synkova draka se stane alfa samec. A to ani neumí létat bez jezdce :D. The end a zaděláno na třetí díl. () (méně) (více)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama