Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (808)

ferda12 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem hvězdu srazil, pak jsem ji přidal. Nevím proč, ale tahle dvojka je typická dvojka. Asi si to nezaslouží, abych tomuhle hezkému animáku sebral hvězdu, ale pro příště má u mě mínus. Nelíbilo se mi, jak "tlačil na pilu" a snažil se až moc diváka dojmout. V některých pasážích až zbytečně. || „NĚKTEŘÍ Z NÁS SE PROSTĚ NARODILI JINAK.” ()

Krapet1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák společně s prvním dílem za poslední 3 roky. I když se tvůrci opět snaží z vikingského tématu vymáčknout maximum, tak se dvojka neztratila....uvidíme, co nám ještě Berk ukáže:-))) ()

MythbusterCZ 

všechny recenze uživatele

Po dokonalém prvním dílu vcelku povodený díl druhý. Bezzubka je pořád strašně *cute*, což je hlavní tahák. Příběh se už tak nepovedl, ale stále se to dá odpustit. Velice pohodový animák. ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

AAA Draci Praha! Máte plné zuby svého starého, funícího a čoudícího draka? Snadná pomoc, přijďte k nám! Nabízíme olétané draky, kteří jsou ovšem jako noví! Nově naleštěná křídla, nabroušené zuby a drobné oděrky po haváriích, kterých si ani nevšimnete. Tak neváhejte! V AAA Draci Praha si zkrátka vybere každý! ()

illilay 

všechny recenze uživatele

Dobre, putave, krasne, no na rozpravku trocha tvrde a strasidelne... Ked som to pustila synovi, drakov sa bal, kedze uz je grafika vymakanejsia a vyzeraju hrozivejsie. Synovi to pustat par rokov nebudem, kedze je tam aj smrt a to rovno 2-krat... Cize dobra rozpravka pre dospelich a starsie "deti" ()

MrBlonde 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nečekal moc, protože víme, jak to bývá s druhými díly filmů. Ale tento film mě nezklamal, ba naopak, byl lepší než první díl. Film skvěle ukazuje problematiku dospívání a přebírání zodpovědnosti nad věcmi, na které se necítíme být připraveni. (5 hvězd) ()

DudeLebowski 

všechny recenze uživatele

dal by som znova 5 ale prvy diel to uz nemoze prekonat, kedze tvorcovia stavali na znamych veciach...známe prostredie a postavy nevadia avšak podobná zápletka s finišom už áno ()

karelondatra 

všechny recenze uživatele

V podstatě přesně souhlasím s ID Cervenak — pokračování, které vzniklo hlavně aby vzniklo a chybí mu všechny atributy filmu, který nevzniká jen jako nastavená kaše. Slabota. ()

jozorazak 

všechny recenze uživatele

Ohľadom prvého diela ma rozprávka nezaujala...osobne čakal som viac od tvorcov ale celkovo sa dala...no druhý diel som si obľúbil hlavne kvôli priateľskému vzťahu hlavných postáv. Ak ide o príbeh je zaujímavý a ma ponaučenie čo taktiež oceňujem. ()

LightBlue 

všechny recenze uživatele

Bezzubka je roztomilej, vizuál nádhernej jako v prvním díle, Škyťákova máma sympatická postava vnášející do filmu svěží vítr. Bohužel, příběh je průměrný a předvídatelný, záporák nestojí za nic - snad se neobjeví i ve 3. díle. Film má rozhodně své světlé momenty a jsem rád, že jsem si ho pustil. To ovšem nemění nic na tom, že jsem zklamaný. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Krásný animák s perfektními postavičkami, jen ti dva alfa draci byli divní. Myslím, že i tam bych radši hapy end... jenže to by ten film skončil příliš brzy, že? Pro mě tedy jednička je top a dvojka důstojný následovník. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Jednička byla naprosto boží. Dvojka se veze na její vlně a nepokrytě bere nápady z Avatara, Pacific Rim a kdo ví čeho ještě. Nic to ale nemění na tom, že jde o skvělou zábavu. ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Tyhle vánoce mně čekala kolekce všech 3 dílů pod stromkem. Do té doby jsem viděla pouze jedničku, takže jsem se hned nadšeně pustila od jedničky, kterou miluju, ke dvojce. No ne že bych byla úplně zklamaná, ale očekávání tento díl nesplnil. Pořád tato pohádka patří k těm lepším, ale v souboji s jedničkou mám o vítězi jasno. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Docela znatelný kvalitativní sešup. Animace sice ještě hezčí než posledně, ale příběh a záporák stojí za hovno. Postava matky je silně nesympatická sobecká svině a herec hlavního představitele mluví, jak kastrát, což mě velice irituje. Pořád to sice nedosahuje otřesnýho hlasového projevu Rumla, který ho dabuje v češtině, přesto je to docela iritující. Film hodně zachraňuje výborný Toothless, který je jak roztomilý, tak badass. 75% ()

PetanBub 

všechny recenze uživatele

Zklamání oproti prvnímu dílu. Zbytečně moc akčních scén a hlavně těch, které se tváří jako z Avatara... lítání je sice kůl, ale bez příběhu to nepůjde. Mimochodem, proč se tak moc vyžívají v amputacích? ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem na tom byl v kině ve 4DX a do teď si pamatuji, že jsem si z toho cvrnknul do kalhot. S radostí mohu říci, a tím utvrdit výjimečnost této série, že jsem si cvrnknul i nyní. ()

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama