Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 2

(série)
USA, 2014, 11 h 2 min (Minutáž: 48–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Robert Eli, Kate Mara, Nathan Darrow, Derek Cecil, Rachel Brosnahan, Kristen Connolly (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Při svém nemilosrdném postupu za mocí jsou Frank i Claire ohroženi záležitostmi minulými i současnými, vytváří nové aliance a jsou zrazeni těmi předešlými. (Netflix)

Recenze (29)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“If we never did anything we shouldn't do, we'd never feel good about doing the things we should.” Na druhú sériu som sa maximálne namotal a práve táto séria ma prinútila pridať House of Cards do kategórie obľúbené seriály. Kevin Spacey si po celý čas svoju úlohu zjavne užíva a človeka vystavuje obavám z toho, čo by bolo keby v reále nebol hercom, ale politikom ;) Ak by som mal vyzdvihnúť jednu vec, ktorá sa mi na HoC tak páči, bola by to akási vyzretosť. Ako celok totiž pôsobí veľmi dospelo, čo mu dáva potrebný pocit uveriteľnosti. Druhá séria nastavila latku veľmi vysoko, no napriek tomu dúfam, že v tretej uvidím ešte viac... ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdělení na řady je pouze symbolické, jedná se o nepřetržitý proud děje, bez nějakého vyvrcholení, a hned úvodní díl druhé série mi celkem nakopal prdel. Zároveň se ještě vyostřil můj předchozí náhled a já definitivně přestal House vnímat jako politické dílo. Dá se říct, že to pomohlo, jakmile člověk přehlédne chatrnější základy a soustředí se pouze na dramatickou klenbu, vystoupí monumentálnost Bílého domku z karet v celé své kráse. Tomu pomáhá kupa vážně silných momentů, mezi kterými vyniká televizní interview Claire v epizodě č.4. Platí to, co v první řadě – síla jednotlivých dílů je nevyrovnaná, některé zatloukají do podlahy, jiné vás pouze přemostí o pár dnů dál. A stejně jako prve, i tentokrát ke konci spolu se stahujícími se mračny roste i úroveň seriálu. Zakončení je ovšem ještě ultimátnější a finální záběr prostě stojí za to! 85 % ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavilo mě to o malinko méně než první série. První díl byl tak převýborný, že to potom začalo být trochu bez zvědavosti. Politické téma v první sérii mě zajímalo mnohem víc. Je tady Rachel, u které mě její příběhová linie moc nebaví, naopak mě spíš štve, jako by tam byla zbytečně navíc. Možná to taky bude absencí Peterem Russo. Byl to sice zmetek a určitě jsme ho všichni neměli rádi, ale dával tomu šťávu. Jediné, co mě na první polovině zůstalo lákadlem byl zdevastovaný Lucas a jeho snaha zničit Franka. Bylo fakt skvělý, jak všechny novináře prosí o pomoc, ale ti se strašně bojí mocných lidí ve vládě. Každopádně naštěstí druhá polovina série se zase pěkně rozjela. Opravdu moc. Díky posledním šesti dílům to vyšplhalo krásně nahoru. Dostanou se do toho číňani, jiné nezákonné činnosti a soudy. Obzvlášť ty soudy jsou moc pěkně zpracované. Když sedí soudní porota a naproti nim je obžalovaný s desítkami právníků. To je vážně skvělá podívaná. Třešnička na dortu je i skvělý rýpnutí do našeho sousedského státu. 94/100 ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii zaručoval úspěch už jen samotný Kevin Spacey, který byl neokoukaný a naprosto perfektně zapadal do své role. Aby si pak druhá série udržela standart, musela přitvrdit. Tempo je rychlejší, vztahy postav jsou vyhrocenější a korupce je prohnilejší než kdy dřív. Kvůli tomu příběh už nepůsobí tak přirozeně ale je těžší spadnout k nudě a tak se druhá série sleduje velice svižně. Obě série bych pravděpodobně ohodnotil za pět hvězd, ale kvůli zprůměrování hodnocení jednotlivých epizod to vychází v obou případech jen za čtyři. Tu další hvězdu bych seriálu připočetl za zajímavé téma, skvělé herce a výborné zpracování. ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čisté a dokonalé probodnutí novými zbraněmi. Už si mne ruce. Chytil hozené rukavice. Velikán intrik a manipulace. Kevin Spacey opět vybrušuje diamant ledového cynismu, ledového instinktu, ú(s)porné vypočítavosti, odřezává emoce pod povrchem, sluchem mysli potahuje příkrou ukázněnost jinovatkou, stíná stíny, zahlazuje emoční jizvy, z/a/držuje dávivě jízlivé slzy. "Prezident je mrtev, ať žije prezident." ()

Galerie (93)

Zajímavosti (2)

  • Spojený majetok bohatého čínskeho a amerického podnikateľa je prirovnaný ku GDP Slovenska. (Iatros)
  • V epizodě můžeme vidět Mercedes-Benz, patřící Remymu Dantonovi (Mahershala Ali). Vůz má registrační značku HX 0S6Z, vydanou federálním distriktem Washington D.C., s nápisem „taxation without representation“. Ve skutečnosti mají registrační značky formát XX 0000. Písemná řada HX navíc v té době ještě nebyla používaná. (noirre)

Reklama

Reklama