Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 1

(série)
USA, 2013, 11 h 14 min (Minutáž: 47–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Corey Stoll, Kristen Connolly, Boris McGiver, Chance Kelly (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kongresman Frank Underwood se po zradě z Bílého domu vydává na cestu k moci. Jeho zbraněmi jsou vydírání, svádění a ambice. (Netflix)

Recenze (29)

El-Barto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Frank Underwood je vedle Verbala Kinta a Lestera Burnhama nejpozoruhodnější postavou, co kdy Spacey zahrál. Je to parchant, kterej si jde tvrdě za svým a je lepší mu uhnout z cesty. Spacey mu ale propujčuje tolik charizmatu, že mu člověk musí fandit. Vrcholná politika je tady dokonale zachycená a oproti Sorkinovu Newsroomu je zábavnější a tíživější. První série je cestou na vrchol, nebo spíš si Frank bere to, co mu patří. Druhá série musí bejt drsnej boj o to nespadnout na hubu. Moc se těším. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematika a nálada seriálu spôsobuje emočnú neplnokrvnosť, ktorá sa však v daných podmienok nedá obísť - nevadí to, pretože práve tým je House of Cards jedinečný a iný, než všetko ostatné na trhu. Inteligentná scenáristika, s preafektovanu sústredenosťou na vyjadrenie nálady početnými scénami so zábermi na nalievanie chlastu a fajčením -je to totiž expresívnejšie, než by boli zábery bezspánkových nocí strávených nad dokumentmi... ()

Reklama

lakart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kevin Spacey v životní roli v jednom z nejlepších seriálů posledních několika let. Skvělý zážitek z první série, kdy se vám při sledování posledních dílů doslova tají dech. Úžasné drama z politického prostředí, které je velmi dobře vykresleno. Doufám, že si seriál udrží nastavenou laťku a vše se bude vyvíjet správným směrem tak, jak to chce Frank Underwood. 100% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle svižná, divácky vstřícná a výživná politická hra plná intrik a lsti tu nebyla dlouhá léta. Premioví herci, hvězdní režiséři a schopný scénáristé. Na ansámblu se očividně nešetřilo a nese to ovoce. Navíc má House of Cards, zdá se, výbornou vlastnost, kterou disponuje například Hra o Trůny. Tedy zaprvé vidíme proměnu hlavních hrdinů v širokém časovém záběru, za druhé je mnoho situací naprosto nepředvídatelných a vývoj celé ságy se mnohokrát naprosto přirozeným a racionálním způsobem mění. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování Domku z karet jsem tak trochu nabyla dojmu, že úspěšní politici vlastně nedělají nic moc jiného, než že pletichaří proti ostatním. Ať už to ale je jak chce, musím říct, že F. Underwood to zvládá s takovou grácií, že mu snad i odpustím jeho zlou, po moci toužící povahu, která se nedá snad ničím zastavit. Seriál není zábavný jen kvůli skvěle vykreslenému prostředí boje o politickou moc, ale také kvůli svému novátorskému přístupu, kdy se hlavní postava svěřuje divákovi o svých plánech kočko myších zápasů. Divák má tedy možnost plně si užívat veškeré triumfy a naopak mu zůstávají víceméně skryty pohnutky ostatních aktérů. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (5)

  • Keď bol režisér Joel Schumacher povolaný na réžiu tejto epizódy, nevidel ani jeden z predchádzajúcich dielov. Preto tak porušil niektoré z pravidiel natáčania stanovených podľa Davida Finchera. Notoricky tvrdohlavý a neústupný Fincher si zmeny nakoniec pochvaľoval. (figliar)
  • Úvodní scéna, ve které je pes sražen autem, je silně ovlivněna knihou Stephena Kinga „Duma Key“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama