Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 1

(série)
USA, 2013, 11 h 14 min (Minutáž: 47–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Corey Stoll, Kristen Connolly, Boris McGiver, Chance Kelly (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kongresman Frank Underwood se po zradě z Bílého domu vydává na cestu k moci. Jeho zbraněmi jsou vydírání, svádění a ambice. (Netflix)

Recenze (29)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takhle se polyká velryba. Sousto po soustu." Já tedy proti polykání politických velryb nic nemám a Frankovi to skutečně jde, ale na můj vkus polyká své konkurenty poměrně pomalu a jeho činy navíc v určitou chvíli překročily únosnost mého žaludku. Prostě jsem mu přestal fandit a když jsem viděl ta otevřená vrata do 2. série, tak jsem nevstoupil. Mě tohle zkrátka stačilo a tak jdu raději sledovat domácí politické dění, ve kterém možná všech devět parlamentních stran nakonec vstoupí do opozice a vládnout budu já. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno trpí první série syndromem prvních sérií. Není moc odvážná, je pomalejší, seriálová, zkrátka nechává člověka si na postavy zvyknout. To ale nemusí být nutně špatné, protože postavy jsou tu naprosto skvělé. Ať už jde o rajcovní mrchu novinářku, Douga ve skvělém podání Kellyho, či Remyho v ještě lepším podání Aliho, nemluvě o trosce Peterovi Russovi, což je postava s patrně nejzajímavějším charakterním vývojem, všechny postavy jsou skvělé a zajímavé, přesto by však nebyly nic bez famózního Spaceyho, jehož Frank Underwood nám už od prvních chvil dává najevo, že tato postava bude za něco stát. Přičtu-li k tomu kvalitně napsané dialogy a výborné drama, pak přetrpím i klasickou seriálovou roztáhlost, snad odpustím i závěr, nezávěr první série a budu se těšit na další. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování Domku z karet jsem tak trochu nabyla dojmu, že úspěšní politici vlastně nedělají nic moc jiného, než že pletichaří proti ostatním. Ať už to ale je jak chce, musím říct, že F. Underwood to zvládá s takovou grácií, že mu snad i odpustím jeho zlou, po moci toužící povahu, která se nedá snad ničím zastavit. Seriál není zábavný jen kvůli skvěle vykreslenému prostředí boje o politickou moc, ale také kvůli svému novátorskému přístupu, kdy se hlavní postava svěřuje divákovi o svých plánech kočko myších zápasů. Divák má tedy možnost plně si užívat veškeré triumfy a naopak mu zůstávají víceméně skryty pohnutky ostatních aktérů. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoká filmařina. Sice mi nějaké tři díly trvalo, než jsem se zorientoval a pochopil co, kdo, proč, jak, potom se ale rozehrála fantastická hra se skvělými herci. Fincher je znát na každém záběru, a pokud to přímo nerežíroval, tak minimálně někde seděl a sledoval natáčení. Spacey a Robin Wright jsou neskutečný a House of Cards stojí totálně na jejich výkonu. První série parádní. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Famózní. Pohled do světa zvrhlé politiky, nechutné korupce a bezpáteřní honby za mocí je již od začátku strašně intenzivní. Většina lidí by asi nechtěla být v kůži ať už "nevinné" novinářky nebo naopak extrému v podání nemilosrdného Franka Underwooda. Právě postava Kevina Spaceyho není sympatická, nefandíte mu, ale němě se zaujetím přihlížíte, jak si dláždí cestu až na samotný vrchol a snad ani to mu stačit nebude. Jsem rád, že jsem to tak dlouho odkládal a teď se už v podstatě nemusím zastavovat, jen si na tom jet... Politický granát a já jdu sjet druhou sérku. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (5)

  • Keď bol režisér Joel Schumacher povolaný na réžiu tejto epizódy, nevidel ani jeden z predchádzajúcich dielov. Preto tak porušil niektoré z pravidiel natáčania stanovených podľa Davida Finchera. Notoricky tvrdohlavý a neústupný Fincher si zmeny nakoniec pochvaľoval. (figliar)
  • Úvodní scéna, ve které je pes sražen autem, je silně ovlivněna knihou Stephena Kinga „Duma Key“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama