Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 4

(série)
USA, 2016, 10 h 42 min (Minutáž: 42–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Elizabeth Marvel, Derek Cecil, Nathan Darrow, Neve Campbell, Joel Kinnaman, Dominique McElligott (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vždycky byli skvělý tým. Ale z Franka a Claire jsou teď soupeři na několika frontách: jejich manželství kolabuje a jejich politické ambice jdou proti sobě. (Netflix)

Recenze (27)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "War. Fear. Brutal. Total. I'm done trying to win over people's hearts. Let's attack their hearts. We can work with fear. Yes we can." Jo. Čtvrtá série se s tím příliš nesere a naděluje jednu z nejzajímavějších zápletek doposud, ve které se závodí s časem, lidé umírají, lidé se vzájemně oddalují a zase přibližují, přátelé podrážějí a pravda se neúprosně dere na povrch. Stihne to dřív, než národ zachvátí chaos? A záleží na tom vůbec, když fanoušci dostali vše, po čem jejich srdce toužilo? To už si rozhodněte sami, za mě letos jasných 9/10 a kvalitou těsně v závěsu za první geniálně nedostižitelnou sérií. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle série byla ze všech nejlepší. První díl nebyl sice úplně dobrý, ale hned potom se to krásně rozjelo. Doug se konečně vrátil v plné síle a opět je to frajer. Akorát Claire mě občas už pěkně štvala. Je to mrcha a scénáristi ví proč. Vytvořili dva tábory diváků. Ti, co fandí Frankovi a nesnáší Claire, no a opačně ti druzí milují Claire a suverénnost Franka nestrpí. Dřív byli opravdu skvělý tým. Byla krutá jako on a podporovala ho, ale teď po třetí řadě je prostě jiná. Což se dalo čekat. Ovšem naprosto parádní je to, že se vrátily postihy Franka z minulosti. Nejdřív jsem si řekl, „oje zase řeší něco, co nemá smysl“ jenomže tohle je napsaný naprosto skvěle. Ocenit se musí i staré známé tváře. Pak jsou tady ty věci, které mě maličko štvou. Mrzí mě třeba Seth. U něj furt nevím, jestli ho mít rád či nemít, má to tam pořád na holičkách. Nebo co mi u jedné postavy vadilo, tak bylo chování Freddyho. Prostě proč… Ale naštěstí je to maličkost. I ten Tom jejich spisovatel/mluvčí mě začínal štvát, takový nesympaťák. Taky je zvláštní, že jde celou dobu o souboj kandidátů Franka a Dunbarové, no a najednou se tam z ničeho nic objeví nový kandidát, který je šíleně nebezpečný v hlasování. Ale naštěstí je to taky skvěle napsaná postava, takže to zachraňuje. Poslední věc, která mě mrzela je, že škoda zmizení American Works. Frank se o to tak usilovně snažil a najednou v celé sérii není o tom ani zmínka. Sice jasný, nebyl na to čas, ale zapomenou na to úplně nemuseli. 100/100 ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 - Jednoznačný strop. Má to sice slabší chvilky, ale je jich skutečně jen pár, o proti napětí, úžasný hudby a fascinující režii takřka jsou chyby nepostřehnutelné. Konečně se dočkáme i nějaké teroristické hrozby, vrátí se Freddy (i když jen na chvilku a vyústění mezi nim a Frankem bolelo), Meechum má druhá oblíbená postava, (... achjo... ale scéna s obkreslení dlaní nesmírně silná!), Claire s Frankem v životní formě a obzvlášť Frank nejostřejší. Soundtrack za celé čtyři řady nejlepší. Petrov sice ustoupil do pozadí, ale rozhodně se dostane ke slovu a jeho místo spíš nahradila Dunbarová a rodina Conweye. Nechybí ani badass novinář Tom, hledající špínu na Franka a dost mu zatopí a určitě zajímavé konfrontace mezi Dougem a Sethem. A asi nejlepší postava Tom Yates, neuvěřitelný charisma a profesionalita. Navíc každý dialog, každý záběr, všecko tak chirurgicky přesné, přirozené a nádherně to do sebe zapadá. "We make terror!" / Na pátou řadu se nesmírně těším, má masivní potenciál a House Of Cards je pro mne jeden z nejlepších a nejprofesionálnějších seriálů. Projekt je v nejlepších možných rukou. A Frank Underwood, ač svině - jeho neústupující povaha a monology se zarývaj pod kůži diváka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Conway je určitě příjemný svěží vítr. Trochu rozvodnil pomalu ale jistě páchnoucí stojaté vody, které mi začínal seriál předkládat. Konec série je přesto nejspíš to nejlepší, co seriál zatím nabídl a dává mi zase naději, že pětka ještě bude stát, minimálně na začátku, za to. Spacey pokračuje ve své životní roli. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ouuuu shiit. No dobrá, předem asi musím říct, že čtvrtá série je takový lehký kompromis mezi druhou a třetí sérií. Kombinuje vyšší politiku a intriky druhé série a jednoduchost a kouzlo prostého příběhu ze třetí série. To z této série dělá něco speciálního, ale zároveň i lehké zklamání. Každá série má prostě nějaký trademark a tady je v podstatě už zastaralý aspekt. Ale to není zase taková katastrofa. Joel Kinnaman hezky oživil děj, ve kterém se politika konečně dostává i jinam než mezi demokraty. Trochu mne mrzí, že Kevin ztrácí kontakt s diváky. Je čím dál menší, což je v celku smutné, jelikož je na tom postavený celý seriál. Stalo se toho hodně a proto je hodnocení a kritika této série o to těžší. Každopádně já jsem spokojen a natěšen na pátý počin. Finále se lehce vyrovnává s tím nepřekonatelným z druhé sérky. That's right. We don't submit to terror. We make the terror. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (4)

  • Počas piatej republikánskej predvolebnej debaty, dňa 15.12.2015, ktorá sa vysielala v USA celoštátne, bežal počas prestávky v TV falošný republikánsky predvolebný spot znovu kandidujúceho prezidenta USA, Franka Underwooda. Spot bol zároveň spúšťačom reklamnej kampane na 4. sériu House of Cards a stal sa virálnym, keď ho zdieľali všetky americké médiá ešte počas priameho prenosu. Komentáre užívateľov na sociálnych sieťach neskôr naznačili, že spot bol tak dobrý, že zatienil celý obsah prebiehajúcej diskusie a bol jedinou vecou, ktorú si ľudia z daného večera pamätali. (JOZZZKO)
  • Ve 4. řadě seriálu leží Frank Underwood (Kevin Spacey) v nemocnici na lůžku značky Linet. Vyrábí je česká firma se sídlem ve Slaném. (LouisDega)

Reklama

Reklama