Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 1

(série)
USA, 2013, 11 h 14 min (Minutáž: 47–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Corey Stoll, Kristen Connolly, Boris McGiver, Chance Kelly (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kongresman Frank Underwood se po zradě z Bílého domu vydává na cestu k moci. Jeho zbraněmi jsou vydírání, svádění a ambice. (Netflix)

Recenze (29)

lakart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kevin Spacey v životní roli v jednom z nejlepších seriálů posledních několika let. Skvělý zážitek z první série, kdy se vám při sledování posledních dílů doslova tají dech. Úžasné drama z politického prostředí, které je velmi dobře vykresleno. Doufám, že si seriál udrží nastavenou laťku a vše se bude vyvíjet správným směrem tak, jak to chce Frank Underwood. 100% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování Domku z karet jsem tak trochu nabyla dojmu, že úspěšní politici vlastně nedělají nic moc jiného, než že pletichaří proti ostatním. Ať už to ale je jak chce, musím říct, že F. Underwood to zvládá s takovou grácií, že mu snad i odpustím jeho zlou, po moci toužící povahu, která se nedá snad ničím zastavit. Seriál není zábavný jen kvůli skvěle vykreslenému prostředí boje o politickou moc, ale také kvůli svému novátorskému přístupu, kdy se hlavní postava svěřuje divákovi o svých plánech kočko myších zápasů. Divák má tedy možnost plně si užívat veškeré triumfy a naopak mu zůstávají víceméně skryty pohnutky ostatních aktérů. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematika a nálada seriálu spôsobuje emočnú neplnokrvnosť, ktorá sa však v daných podmienok nedá obísť - nevadí to, pretože práve tým je House of Cards jedinečný a iný, než všetko ostatné na trhu. Inteligentná scenáristika, s preafektovanu sústredenosťou na vyjadrenie nálady početnými scénami so zábermi na nalievanie chlastu a fajčením -je to totiž expresívnejšie, než by boli zábery bezspánkových nocí strávených nad dokumentmi... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: 8/10 - Po první polovině jsem byl úplně nadšený, všecko bylo výborné a dokonce jsem i fandil Frankovi. Jenže jak to tak vidim, tak mne to přestává bavit. Celé se to točí okolo jeho postavy, která je dost sobecká, nechutná úplně absurdně, arogantní a narcistická. A dokonce si dovolí zabít někoho, koho stáhl na dno jen aby se on měl dobře. Následně mluví do nebes a vyčítá Bohu, že ho nikdy neměl rád. Snad každá postava má své pro/proti, Frank je inteligentní, má dobré hlášky a je neústupný, ale scénář mi pokládá jen důvody, abych ho co nejvíce nenáviděl. Je něco jiného, pokavaď takovej Jack Bauer dělá všecko pro blaho státu a až potom myslí na sebe, kdežto pro Franka je primární on sám bez ohledu na to, co se děje kolem něj. Na druhou stranu však uznávám, že ho Kevin Spacey hraje naprosto prvotřídně. O jeho manželce jsem si myslel, že je to inteligentní žena, co umí chytnout za koule a ví co chce, následně se z ní vyklubala svině a v konečném důsledku to je ultimátní pokrytec, co neumí za své činy nést zodpovědnost. Oba dva maj zajímavej vztah, bez nějakého omezení. To se mi líbí, působí to dospěle a chemie mezi nimi funguje. Bonnie/Klyde? Já ovšem nemám moc důvodů jim fandit, překrucují všecko pro svůj prospěch, nikoliv pro prospěch druhých. A ještě vinu svalují na jiný. Já to chápu, tohle se děje běžně, ale chtělo se mi zvracet a neodlehčí to ani mnoho suprových monologů Kevina. Takže mne nejvíc baví vedlejší postavy - Peeter Russo, je ho skutečně škoda, ale jemu jsem fandil absolutně nejvíce a tak zdrcující pro mne byl jeho konec, ačkoliv mé emoce byly na bodu mrazu, byl jsem prostě zhnusen s tím, jak jeho kariéra dopadla, zejména osobní život. Trio novinářů ideální, především Lucas je nesmírný borec. Potěší i charismatický prezident a řidič Francise. Ještě mne baví Michael Kelly, alias Doug - coby pravá ruka hlavní postavy, i když mne mrzí, že peče s nim. Zbytek hereckého obsazení je taky supr, Freddy je pán a vlastně 80% ansáblu je z Person Of Interest. Takže jsem rád, že jsem je mohl opět vidět v dobré formě. Vizuální stránka neobvykle špičková, samotný vizuál sice není tak křišťálový, ovšem režisérky se jedná o parádní řemeslo, záběry bez střihu, úhly kamer, zoom, potom reflektování smsek na obrazovku je vychytané... a potěší vynikající hudba a zajímavé náměty. Já jsem dost zvědav, zda se dostaví to nadšení z první poloviny, budu v to doufat - i když to není moc pravděpodobné, když hlavní postava je zároveň největším záporákem. Na druhou stranu však chválim nesmírnou autencitu a naprostou surovost, nevídané svinstvo! A jde to i bez akce. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoká filmařina. Sice mi nějaké tři díly trvalo, než jsem se zorientoval a pochopil co, kdo, proč, jak, potom se ale rozehrála fantastická hra se skvělými herci. Fincher je znát na každém záběru, a pokud to přímo nerežíroval, tak minimálně někde seděl a sledoval natáčení. Spacey a Robin Wright jsou neskutečný a House of Cards stojí totálně na jejich výkonu. První série parádní. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní scéna, ve které je pes sražen autem, je silně ovlivněna knihou Stephena Kinga „Duma Key“. (Kubaaa97)
  • Keď bol režisér Joel Schumacher povolaný na réžiu tejto epizódy, nevidel ani jeden z predchádzajúcich dielov. Preto tak porušil niektoré z pravidiel natáčania stanovených podľa Davida Finchera. Notoricky tvrdohlavý a neústupný Fincher si zmeny nakoniec pochvaľoval. (figliar)

Reklama

Reklama