Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 2

(série)
USA, 2014, 11 h 2 min (Minutáž: 48–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Robert Eli, Kate Mara, Nathan Darrow, Derek Cecil, Rachel Brosnahan, Kristen Connolly (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Při svém nemilosrdném postupu za mocí jsou Frank i Claire ohroženi záležitostmi minulými i současnými, vytváří nové aliance a jsou zrazeni těmi předešlými. (Netflix)

Recenze (29)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NA FAKTECH UŽ NEZÁLEŽÍ, TEĎ JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ. Frankova jízda pokračuje, plní se mu to, co chce, je otázka, jak si povede dál, sám za sebe. Trochu mám problém v tom poznat, jestli ústřední dvojka jsou opravdu takoví hajzlové, nebo je jim něco aspoň trochu líto. Napětí, dobré zvraty, ale přece jen, je to pořád o tom samém - jen málo se Frankovi nepovede a skoro všechno ano a tak kardinální otázka pro další série je - nebude to dál trošku jednotvárné? Po těch letech, co jsem viděl první řadu, platí 70% pro seriál jako celek i dál. Zatim. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukážka bezhraničného pokrytectva a nevymysliteľných klamstiev. Celé je to na takej filmárskej úrovni, že je z toho divákovi naozaj zle. Majstrovské dielo, vo svojom zmysle. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncepčně jiné než první díl. Jednička byla popotahování figurek na šachovnici. Dvojka už je smělé vyhazování a bitva zásadních figur o vítězství. Intenzivnější a celistvější než jednička, akorát zbavené wow efektu a některých naprosto zásadních zvratů. Na druhou stranu nabízí dvojka nebývale velkou dramatičnost a strhující vyhrocené finále. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 - Tak jsem nakonec přistoupil na hru Franka. Druhá série mi přišla vymazlenější, více strhující a více zajímavá, hned v pilotu doslova šokantní (Zoe), jenže tu je jeden problém. Tohle nejde napsat bez spoileru - Frank si opět ušpiní vraždou ruce a krom Lucase se to nějak moc neřeší, prostě to odezní a zhruba po polovině této série si nikdo ani na to už nevzpomene. Potěšila skvělá postava hackera, nějaké infa o Deep webu a až na pár kiksů ve scénáři chválim seriál za vytříbenou autencitu. Prezident konečně má i koule a když se mu něco nelíbí, na férovku to vybalí. Clair vychladla a projevuje i kolikrát lítost, rozhodně však nechyběj pořádný podpásovky, zejména když Claire a Frank se daj dohromay. Remy a Raymon vynikající konkurence! Zejména první jmenovaný má skvělou slovní zásobu a bavila mne jeho přirozenost. Nejlepší postava je pro mne ovšem Meechun, skvělej vývoj, o proti první sérii už působí sebejistě a bavila mne každá konverzace s nim. Druhá série obsahuje i dost solidní hudby a pěknou porci humoru (Frank čučící na porno, trojka mezi Claire, Frankem a Meechunem) a vizuál stále špičkovej, režie absolutní extra třída, tak povedenou vidím málokdy. A konec je zřejmě každýmu jasnej: Frank na špici. Ještě mne jinak bavily konfrontace mezi Sethem a Dougem. Druhá série nabídla zlepšení na všech frontách, i s ohledem na fakt, že na jednu z nejdůležitějších postav první série se po půlce zapomnělo, jsem rád že mne bavila každá scéna do úplnosti. ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čisté a dokonalé probodnutí novými zbraněmi. Už si mne ruce. Chytil hozené rukavice. Velikán intrik a manipulace. Kevin Spacey opět vybrušuje diamant ledového cynismu, ledového instinktu, ú(s)porné vypočítavosti, odřezává emoce pod povrchem, sluchem mysli potahuje příkrou ukázněnost jinovatkou, stíná stíny, zahlazuje emoční jizvy, z/a/držuje dávivě jízlivé slzy. "Prezident je mrtev, ať žije prezident." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se hned první epizodou osvědčila jako něco, co nejen perfektně naváže na první sérii, ale bude hrdě pokračovat v následujícím odkazu. Pravdou je, že první díl je hodně tučný špek, na které budete jet a mazat skoro až do osmého dílu, kde vás zbytek nějak pomalu a jistě přestane bavit tím, že ani sami nevíte, co se tam děje a proč něco, co by mohlo být na deset minut se hrne a švihá do deseti i více epizod. Kevin Spacey s diváku komunikuje méně, což je škoda, protože to je hlavní tahoun a traidmark seriálu, místo toho spíše do kamery kouká s tím svým zadostiučiněným pohledem. Vše se to ale zkompenzuje poslední epizodou, která je téměř v každém ohledu masterpiece. Looking forward to season 3 and 4. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavilo mě to o malinko méně než první série. První díl byl tak převýborný, že to potom začalo být trochu bez zvědavosti. Politické téma v první sérii mě zajímalo mnohem víc. Je tady Rachel, u které mě její příběhová linie moc nebaví, naopak mě spíš štve, jako by tam byla zbytečně navíc. Možná to taky bude absencí Peterem Russo. Byl to sice zmetek a určitě jsme ho všichni neměli rádi, ale dával tomu šťávu. Jediné, co mě na první polovině zůstalo lákadlem byl zdevastovaný Lucas a jeho snaha zničit Franka. Bylo fakt skvělý, jak všechny novináře prosí o pomoc, ale ti se strašně bojí mocných lidí ve vládě. Každopádně naštěstí druhá polovina série se zase pěkně rozjela. Opravdu moc. Díky posledním šesti dílům to vyšplhalo krásně nahoru. Dostanou se do toho číňani, jiné nezákonné činnosti a soudy. Obzvlášť ty soudy jsou moc pěkně zpracované. Když sedí soudní porota a naproti nim je obžalovaný s desítkami právníků. To je vážně skvělá podívaná. Třešnička na dortu je i skvělý rýpnutí do našeho sousedského státu. 94/100 ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není zrovna pravidlem, aby druhá série předčila tu první, v případě Domku z karet to ale platí. Tato série nabízí ještě víc napětí a propracovaných politických intrik, než jsme měli možnost vidět. Rozhodně ji tedy můžu doporučit všem fandům pletichaření na nejvyšší politické úrovni. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

začátek 2. série vynikající. Poté útlum druhé čtvrtiny. Ale jen zdánlivý - takový klid před bouří". ...PS: hudba je boží (nejen na konci 8. epizody) Nezamotat se v geniální hře na mnoha šachovnicích je opravdu výzva. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování Frankovi cesty Bílým domem, kdy jen lže lidem do očí, využívá je a dělá z nich debily, je zase perfektní. Už jsem z toho ale nehledal čelist někde na podlaze jako před rokem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě naopak dvojka tak neučarovala jako jednička. Bez postav Kate Mary a Coreyho Stolla seriálu chybí divácky přitažlivější postavy. Stále to je scénáristická a režisérská špička, která hravě překonává celovečerní filmy, jemný závan zklamání tu ale prostě je. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdělení na řady je pouze symbolické, jedná se o nepřetržitý proud děje, bez nějakého vyvrcholení, a hned úvodní díl druhé série mi celkem nakopal prdel. Zároveň se ještě vyostřil můj předchozí náhled a já definitivně přestal House vnímat jako politické dílo. Dá se říct, že to pomohlo, jakmile člověk přehlédne chatrnější základy a soustředí se pouze na dramatickou klenbu, vystoupí monumentálnost Bílého domku z karet v celé své kráse. Tomu pomáhá kupa vážně silných momentů, mezi kterými vyniká televizní interview Claire v epizodě č.4. Platí to, co v první řadě – síla jednotlivých dílů je nevyrovnaná, některé zatloukají do podlahy, jiné vás pouze přemostí o pár dnů dál. A stejně jako prve, i tentokrát ke konci spolu se stahujícími se mračny roste i úroveň seriálu. Zakončení je ovšem ještě ultimátnější a finální záběr prostě stojí za to! 85 % ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí 4 řad musim říct, že tohle je podle mě jasně ta nejlepší. Je podle mě dobrý seriál dokoukat do konce čtvrtý, ale třetí řada z mýho pohledu klesne v kvalitě a přesvědčivosti o pěknejch pár stupňů a tak dobrou úroveň to už nenabere... ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto bola jazda. Cestou nastalo pár zvratov, párkrát ma to už s tými Číňanmi už nebavilo, ale v tejto sérii som sa zamilovala do Franka Underwooda - konkrétne do jeho hry, zápalu, ťahania figúrkami a celému jeho majsterštyku! 4,2* ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“If we never did anything we shouldn't do, we'd never feel good about doing the things we should.” Na druhú sériu som sa maximálne namotal a práve táto séria ma prinútila pridať House of Cards do kategórie obľúbené seriály. Kevin Spacey si po celý čas svoju úlohu zjavne užíva a človeka vystavuje obavám z toho, čo by bolo keby v reále nebol hercom, ale politikom ;) Ak by som mal vyzdvihnúť jednu vec, ktorá sa mi na HoC tak páči, bola by to akási vyzretosť. Ako celok totiž pôsobí veľmi dospelo, čo mu dáva potrebný pocit uveriteľnosti. Druhá séria nastavila latku veľmi vysoko, no napriek tomu dúfam, že v tretej uvidím ešte viac... ()

AndyMars 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náročky som čakala s 5* na druhú sériu, pretože tie prvé sú väčšinou výborné, ale nie najlepšie. Nemýlila som sa a druhá séria prišla s údernejším a ešte zaujímavejším dejom. Prvá séria je však tiež na vysokej úrovni, len ten rozbeh vždy musí byť a všetko sa plne ukáže až neskôr. Páči sa mi, že nie každý diel je robený na šokovom princípe - len aby sa v ňom niečo stalo a dej skôr postupne kulminuje ku koncu. Dúfam, že ostatné série nebudú preplácané a scenáristi nebudú vedieť kam z konopí. Zatiaľ im písanie totiž ide perfektne. ()

Reklama

Reklama