Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 3

(série)
USA, 2015, 11 h 28 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Mahershala Ali, Michel Gill, Nathan Darrow, Derek Cecil, Rachel Brosnahan, Elizabeth Marvel, Jimmi Simpson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Prezident Underwood se snaží upevnit svou pozici. Claire chce být víc, než jen První dáma. Největší nebezpečí se skrývá tam, kde se ti dva střetávají. (Netflix)

Recenze (28)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejosobnější série. Je jasné, že to bylo potřeba poskládat trochu jinak, jelikož hlavní postava je v kariérní hierarchii už na maximu. Nemohu se ubránit pocitu, že zajímavější je sledování šplhání Franka kariérními pozicemi a odšrtávání si likvidaci toho, či onoho potencionálního i reálného protivníka z jeho seznamu smrti, než-li rodinné etudy a detailnější prokreslení osobních životů x postav. Na druhu stranu, možná je to ta správná ingredience pro patřičnou hloubku a katarzi na další díly. Uvidíme. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 - Slušné množství nových dějových linek, zejména se do hry dostává Ruský prezident, se svojí kuráží a dokáže si získat respekt. Postava Douga prochází zajímavým vývojem, jeho motivace jsou pochopitelné a vychytané, ačkoliv závěr s Rachel, ač dával smysl, mi přišel malinko nad rámec. Velkou posilou se stal aj spisovatel Tom Yates, má spoustu prostoru a každý jeho dialog je radost poslouchat. Jsem i rád za neustálé konfrontace Remyho a Jackie, překvapivě ubylo monologů Franka k divákovi a díky scénáristům za návrat Freddyho. Nejvíce mne ale mrzí minimální prostor pro Meechuma. Claire si už získala mé sympatie a místy dokonce s Frankem prokazují lidskost. Třetí řada je dost jiná a věnuje se spíš emocím, než politických podpásovek - na ty ovšem taky dojde a ve velkém! Třetí řada mi přijde skvělá, jako ty ostatní a režie klasicky prvotřídní. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série dle mého disponuje dokonalostí gargantuovských proporcí. Mnoha lidí tuto série z oněch tří zatím hodnotí jako nejslabší, ale kupodivu mne přišla nejsilnější. Nevím jestli se lidé vyžívají v politických smyčkách, kterým bych neporozuměl ani kdybych to viděl na potřetí. Někteří tomu asi hold rozuměli více než já a proto se jim druhá série tolik líbila. Ale tahle série dominovala především tím, že jsem ani jedné epizodě nedal méně než pět hvězd. Proč? Protože třetí série disponovala jednoduchým příběhem, který byl hladký a přímý, což se mi líbilo mnohem více. Jo beru, je to spíše trochu politika for dummies, ale i tak se mi spíše líbí to, když se mohu dívat na jednu sérii s tím, že vše chápu a přijde mi příjemné sledovat každou epizodu, než abych půlku série ani nevěděl o co se jedná. Take your vote for America Works. Take your vote for Frank Underwood. Take your vote for season 4! ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série (pokud nepočítám poslední) mi přišla nejslabší. Přitom jsem se těšil, jak to Francis jako nejvyšší všem krásně natře. Na jednu stranu je super vidět, jak je prezidenství strašně těžké a není to fakt žádná prdel. Jenomže jsem si už začínal často říkat, že to s tím přehání, jak se mu nedaří. Obzvlášť některé díly začaly být kvůli tomu nudné. Je sice pravda, že byl předtím obyčejný tajemník a potom (jenom) chvíli viceprezident, no ale stejně. Doug mě taky pěkně štval. Sice ano, od samého začátku byla otázkou času, kdy upadne do svých depresí, ale byl otravný a většina jeho scének zbytečných. Potom je tady Remy, kterého jsem vůbec nepochopil. Frank o něm stále říká, jaký je to prevít a teď ho takhle pustí k sobě. Každopádně jsou tu věci, které tuhle řadu zachraňují. Kdykoliv, když je dialog mezi Frankem a ruským prezidentem, tak je z toho cítí skvělé napětí a totálně pravé drama. Viktor to zachraňuje určitě nejvíc. Potom tu jsou tři poslední díly téhle série, ty jsou naprosto geniální. A jako třešničku na dortu jsme se dočkali i k debatě našeho nejoblíbenějšího státu. 80/100 ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi, že se třetí série soustředila na vztah Franka a Claire. I když jsme na konci nedostali rozuzlení volebních dostihů, stalo se něco, co se základy celýho seriálu otřáslo daleko víc. Vedlejší dějový linky byly jednodušší než v předchozích dvou sériích, ale všechno sloužilo jen tomu hlavnímu a podstatnýmu. Podle mýho lepší než druhá řada. ()

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpáteřní, bezskrupulozní politik Francis Underwood je brilantní. Stále. Svým způsobem mi imponuje, ale odpuzuje zároveň. Dovedu si představit, že pár takových by se jisto jistě našlo i v řadách našich politiků. Nicméně Kevin Spacey ho hraje naprosto parádně. Třetí sezona byla pro mě maličko zklamáním. Chybí mi tu více politikaření na které jsem byl zvyklý z prvních dvou sezon. Výjimkou byly dva díly, které režírovala Agnieszka Holland, ty byly naprosto perfektní. Právě to, že se seriál rozhodl jít cestou poznání vztahu mezi Frankem a Claire mě trochu štvalo, zvlášť když mě Claire ke konci naprosto vytáčela to svojí cílevědomostí a snahou se zviditelnit za každou cenu. Nicméně poslední větou, kterou pronesla v posledním díle tomu všemu dala zcela nový rozměr a bude věru zajímavé sledovat, kam to vše dospěje. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půl série trvalo, než se sezóna dostala na kvalitu předešlých. O to větší fantazie to ale v závěru byla. Nové postavy tu téměř nejsou, naopak se více prohlubují vztahy těch starých, hlavně manželství Spaceyho a Wright dostalo úplně nové rozměry a v závěru i celkem "šokující" oslí můstek na čtyřku. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám tenhle seriál rád, ale když ohlásili třetí řadu, byl jsem na rozpacích. Lepší závěr, než finále dvojky, už stejně nevymyslí, tak proč neodejít na vrcholu? Pokračování jsem si ale nenechal ujít, samozřejmě. Zvědavost, kam se celý ten bíledomácký ansámbl pohne, zvítězila bez většího odporu. Hned první díl je z hlediska tradiční struktury zajímavý; má jednoho hlavního hrdinu, a není jím nikdo z ústředního páru. Sázka na osobní příběh třetí osoby byl bezpochyby dobrou volbou, stejně jako nadhození (až neskutečně adresné!) problému se jménem Rusko. Polovina politické agendy se přesunula ze stranických sekretariátů a kuloárů na úroveň mezinárodní diplomacie a záchodky OSN. Ale přes veškerou snahu, včetně poněkud samoúčelné blasfemie, mi začalo připadat, že seriál už jede dál pouze setrvačností (která ovšem při pohledu zvenčí pořád vypadá jako nebezpečná až zběsilá rychlost). A pak přišel blesk. Neskutečným impulsem byl díl č.6, v tu chvíli jsem si poprvé řekl: „Wow!“ A na konci následující epizody mě dokonce ti hanebný prezidentský pancharti donutili k slzám (ovšem nemyslím, že použili neregulérní vyděračské metody, čímž je to celé ještě obdivuhodnější). Intrikánství se dostalo na druhou kolej a tvůrci se zaměřili na to, co je v centru celé série, vztah Claire a Franka. Výborný nápad, ale z jeho podchycení postupem času vychází až příliš mnoho rozporů. Jakoby se v touze zaujmout/šokovat občas přimotalo do děje něco, co nezapadá do celkové kompozice, naopak tam působí rušivě. Snaha dostat se těm dvěma víc pod kůži, ukázat, že jsou to jen lidé, je v ostrém kontrastu s tím, co se stane v posledních epizodách. Zejména finální konfrontace vyznívá fakt mimoňsky, v porovnání se všemi těmi 38 předchozími díly. Na druhou stranu, sama o sobě je to možná nejsilnější scéna celé série, a vidět, jak by Kevin Spacey zahrál Palpatina, není vůbec k zahození. 80 % ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řadu, která především slouží jako předkrm před čtvrtou daleko výživnější řadou, bych označil jako nejslabší, přesto jsem opravdu rád za prostor, který scénáristé poskytli Dougu Stamperovi a nechali rozvinout jeho postavu do velmi zajímavých obrátek, kdy všechno vrcholí závěrečnou epizodou, v níž činy mají svá opodstatnění právě díky tomu. 80% ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY První řada mi přišla slušná, ale vyloženě nenadchla, druhá už mi přišla opravdu dobrá, Frankův mocenskej vzestup včetně vztahu s prezidentem a dalšíma politikama - opravdu poměrně strhující. Jenže tady podle mě kvalita hoodně upadla. Je mi líto, ale najednou mi přijde, že tvůrci by potřebovali pořádnej kurz v politice a mezinárodních vztazích, některý momenty jsou opravdu až směšně nerealistický... Stejně tak epizoda s gay aktivistou - souhlas s dalšim komentářem zde, že Claire už se to absolutně nedá věřit. Pro mocenskej vzestup bez mrknutí oka vezme vraždu (!!) novinářky a pak se najednou zhroutí pro tuhle sebevraždu? A opět - ten její výstup na tiskový konferenci je tak strašně nerealistickej, že to bolí... Ruskej prezident chvílema opravdu karikatura, program America Works je taky absolutně směšná věc. Bohužel to už dost kalí vody průlměru. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria trošku sklamala, nenabrala také obrátky a nudila som sa pri nej. Dúfam, že štvrtá zase chytí tempo, lebo začínam váhať, či sa mi oplatí s tým strácať čas, keď ma to nebaví. 3* ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá třetí série je trochu jiná než předchozí dvě. Jednak v tom, že Frank je na vrcholu, i když trochu neoficiálním (přece jen nebyl zvolen), a moc dobře si začíná uvědomovat, že musí zapojit jiné schopnosti a zbraně, aby se na vrcholu i udržel. Navíc se začíná ukazovat (a na úplném konci se to ukáže v plné nahotě), že Claire bude pro Franka už spíše přítěží a zdrojem mnoha komplikací. Ruský prezident Petrov (moc dobrý Lard Mikkelsen) je silnou Frankovou protiváhou a je určitě nejzajímavější novou postavou. Trochu rozpačitý jsem byl z Dougovy linie, ale jinak celé řadě skoro není co vytknout a pokračuje ve skvělém tempu. Těším se na další sérii. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznávam, že som mal spočiatku určité obavy, či si udrží seriál grády aj po tom ako sa Frank zmocnil prezidentskej stoličky. Už podľa plného počtu hviezd musí byť jasné, že sa to tvorcom podarilo. Boj o udržanie sa na vrchole je totiž ešte tvrdší ako samotný výstup naň. Z nových postáv chválim najmä Petrova, ktorý je v podaní Larsa Mikkelsena veľmi presvedčivý. Príbehová linka s Rachel ma od začiatku unavovala, takže jej radikálny koniec v závere série tvorcom kvitujem. Nezaškodilo by ani zredukovať čas venovaný dvojici Jackie & Remy, ktorí sú mi obaja nadmieru nesympatický, ale budiž, 9/10. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je totální vražda, všechny emoce vyšponovaný na maximum, zvraty jsou stejně kvalitní jako v předchozích dvou sériích a hlavně... všechno je ještě větší a ještě globálnější. Ruský prezident Petrov a hlavně manželský vztah hlavní dvojice jsou největší highlighty celé série, přičemž vše eskaluje až do těžko uvěřitelných mezí. O chloupek slabší než první dvě série, přesto však pohodlně na 5*. ()

Tomate 

všechny recenze uživatele

Koniec prvej série, "Wau, toto sa nedá prekonať". Koniec druhej série, "Okej, prekonali prvú ale toto už fakt neprekonajú". Neprekonali. Začiatok je dobrý. Dej a postavy, to všetko klape ako má. Len potom príde riešenie problémov medzi Underwoodovcami a to by bolo fajn. Ich vzťah je zaujímavý. Lenže Claire. Dokázala ma srať tak ako len Skyler (Breaking Bad). Nechápal som čo má ***** za problém. No a ten koniec. Dá sa pochopiť ale boha nemám ju rád. Snáď štvrtá skončí lepšie. ()

Reklama

Reklama