Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Podstatou slibů je, že jsou vůči měnícím se okolnostem imunní," říká Frank Underwood, hlavní postava seriálu, když mu Linda Velasquezová oznámí rozhodnutí právě zvoleného prezidenta USA, že nedostane funkci, která mu byla slíbena. Byl jednou z hlavních postav prezidentské kampaně, a takovým se pak dávají vysoké posty. A tak z touhy po pomstě vznikne plán, který se roztáčí stejně divoce, jako Šostakovičův valčík na slavnosti. Plán o to ďábelštější, že je dokonale propracovaný, že ten, kdo ho provádí, ví, že musí postupovat systematicky, trpělivě a kácet na politicko-mocenské šachovnici jednu figurku za druhou, než dá mat. Na druhé straně, za pomyslnou, pro demokracii zásadní hranicí mezi politikou a médii stojí stejně ambiciózní novinářka Zoe z Washington Herald. Ambice velké jako Bílý dům spojí tyto dva hráče. A velké divadlo, jehož repliky jsou stejně vybroušené, jako politika Franka Underwooda špinavá, může začít. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Můj úkol je čistit potrubí, aby bahno mohlo proudit." Tajemník Frank Underwood je přesně ten, na koho bych s vysokou funkcí určitě nezapomněl, kdyby mi zařídil posezení v prezidentském křesle. Prezident Walker to viděl jinak a já už po první epizodě vím, že toho bude litovat. A já mu to přeju, protože nic není falešnějšího než Frankův loajální úsměv a nic nepopohání pomstu lépe než poznámky neuvěřitelně chladné manželky Claire. Ta by snad vyprovokovala k činnosti i mé líné ego a to dosud nikdo nedokázal. A olízat koule nechci, ale děkuju za nabídku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během prvních pár minut je jasné, jakým stylem se bude na plátně vše odehrávat. Režíruje David Fincher. Tedy vše je tak, jak mají jeho fandové rádi. Chladné, scénáristicky/režijně vypiplané, chirurgicky přesné, bez zaváhání sebevědomé. Karty se rozdávají pomalu, uvidíme co přínesou další díly. Už teď je ale jasné, že dvojice Spacey Wright bude démonická. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První díl v českém znění. Na to cz znění "nového" Kevina jsem si musel trochu zvyknout... (Nejspíš se podívám na další díly v původním znění s titulky.) Tohle nejvyšší politikaření, kdy každému jde v podstatě o koryto, mi jde trochu proti srsti. Zahrané je to fajnově, na další díly se podívám. Jeliož hodnotím tento díl teprve jako druhý, dávám jen tři hvězdy, aby to tady nebylo zase zaspamované saméma pětihvězdama... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhšom čase a niekoľkých sklamaniach som skúsil ďalší seriál ktorý mi odporúčali moji priatelia. Hoci Fincher a Spacey patria k mojim obľúbencom, nebol som si istý či ma seriál dostatočne zaujme, no skeptické myšlienky ma prešli hneď po úvodnej scénke. Politika mi nie je neznámy pojem, takisto ako jej špinavé hry vo vnútri a tie tu Kevin Spacey zachytáva a sprostredkúva divákovi zaujímavou formou. Pohľad na vec očami skúseného politika ktorému po voľbách bolo odobrané sľúbené miesto a tak sa rozhodne, že sa pohrá s ostatnými osadenými koňmi, je parádny. Len tak ďalej. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dal jsem jeden díl a že by byl poslední? je to dost možné, protože sice zajímaví herci, celé provedení dobré, ale téma a hlavní hrdinové jdou mimo mě. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod, se skvěle načrtnutými postavami, ustanovenými vztahy mezi nimi a počínající nově vzniknuvší konflikty. Zároveň se představuje i nečekaně hravý styl vyprávění, jež pod chirurgicky přesnou Fincherovou režií nemá šanci selhat. Jo a Spacey je geniální, tady není o čem. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Cílem první epizody celého seriálu je vždy správně navodit diváky na pokračování a "donutit" je daný seriál sledovat. A to se této epizodě opravdu povedlo. Jsem zvědav na pokračování, protože rozjeto to je velmi slibně. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd zatím vlažný - to je peklo vysokého očekávání. Nebýt prolamování čtvrté stěny, bylo by to docela nudné politické... Co vlastně? Na drama je to málo dramatické, na thriller málo napínavé. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od otváraku som nič extra nečakal, tie tradične totiž slúžia na oboznámenie s postavami. Napriek tomu treba povedať, že som už videl seriály, ktoré dokázali strhnúť hneď prvou časťou. House of Cards síce do tejto kategórie nepatrí, vysoké očakávania však prechádzajú na to, čo bude nasledovať ďalej. 7/10 ()

FoboSVK 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tohto politického Game of Thrones mi išiel pod kožu dosť ťažko. Strácal som sa v postavách a nebol som si úplne istý či som pochopil pointu. Fincher to možno mohol vyriešiť dlhším pilotom kde by stačilo viackrát spojiť mená osôb s obrazom aby diváka neodradil pocit nepochopenia. Preto odporúčam hneď po prvej epizóde vrhnúť sa na druhú a pri tej už budete ako doma a nedá Vám nepremýšľať ako bude Frank postupovať ďalej. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl-neuvěřitelný rozjezd. Za pětapadesát minut do mě bylo nahuštěno tolik informací, a není to nepřehledné, člověk se v tom neztrácí...vidím v tomto seriálu velký potenciál. Kevin Spacey úžasný, ale nejvíce to táhne režie Davida Finchera, který se opět předvádí v tom naprosto nejlepším světle! 90%. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra teprve začíná. Jsme na začátku kdy se teprve rozestavují šachy na šachovnici. Výborný scénář a herecké výkony. Promlouvání je zajímavé zpestření. Fincher prostě umí. ()

Reklama

Reklama