Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Tak zmařený talent. Vybral si prachy místo moci. V tomhle městě tak typický omyl. Prachy jsou panská vila v Sarasotě, která se po dekádě začíná rozpadat. A moc je kamenný dům, co vydrží celá staletí. Neuznávám člověka, co nevidí rozdíl," říká Frank Underwood o svém bývalém spolupracovníkovi, který se stal jedním z vlivných lobbistů. Frank si vybral moc, cesta k ní je dlážděna odstraněnými politiky, figurkami, které se zmanipulují, využijí a odhodí. Jedním z nich je i Peter Russo, kongresman, který dosud nezvítězil nad alkoholem, drogami a mladými ženami. Právě proto si ho Frank vybral, potřebuje nárazník, poslíčka poslušnou loutku, která za něj udělá špinavou práci, aniž by si toho byl vědom. Frankovou zásluhou mizí ze šachovnice další figurky, Kern se nestačí ve funkci ani ohřát, Blythe nestačil ani prezentovat svůj návrh školského zákona... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po čem touží mučedník nejvíce? Po meči, na který padne. Takže nabrousíte ostří, podržíte jej ve správném úhlu a potom 3, 2, 1 ..." Frank Underwood pomáhá padnout na meč nejednomu politikovi, který o tom ani neuvažoval a mě to baví. Stejně tak, jako mě baví manipulace s médii a panovačná paní Underwoodová. Té by to trvalo přibližně jeden pohled a už bych skákal na veslařský trenažér a potil bych se. To je úžasně bezcharakterní bytost. Kongresman si zkrátka vybral skvělou ženu do života. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fincher dokazuje, že umí nejen rozehrát zajímavou psychologickou hru, ale zároveň drží jako obvykle promakanou hloubku postav a vysokou dávku intelektu. Zdá se, že už dlouho nebyla politická sonda takhle cool. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda pokračuje v nastolenom tempe. Kevin Spacey hláškuje a rozohráva nebezpečnejšie hry o moc ako Kali a Fico u nás. Postavy, hoci je to iba druhá časť, nestagnujú staticky na jednom mieste ale postupne sa vyvíjajú. Na môj vkus asi dokonca málo postáv, dúfam, že ich časom pribudne viac, prostredie v ktorom sa seriál nachádza si to pýta. ()

Bukysh

všechny recenze uživatele

Nechcem to zkríknuť, ale cítim veľké nadšenie, verím, že sa to ešte bude stupňovať, ale aj keď by náhodou nie a udrží si to toto tempo, tak tento seriál poputuje do mojej topky, lebo je to fakt...masterpiece. Zo začuatku som bol kúsok zmätený, lebo nevyznám sa moc do politiky, ale nakoniec je to tak zaujímavo podané ako čistokrvný...masterpiece. Spacey na hrad🏰. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viacmenej dohra prvej epizódy, ktorá sa drží nastoleného tempa. Francis nám vtĺka do hlavy, že jeho hra je len na počiatku a máme sa tešiť na niečo veľké, takže dúfam, že svoje slová čo najskôr naplní. 8/10 ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl zvedá laťku ještě výše, dva hlavní faktory-Spacey, Fincher fungují, ale hlavně se celý příběh začíná opravdu hýbat kupředu. Baví mě i vedlejší postavy, které možná nejsou bůhví jak prokreslené, ale neztrácejí se. Tento náhled do vrcholné politiky USA je zatím opravdu skvělý! 95%. ()

Reklama

Reklama