Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Znám tu báseň. Ptal jsem se profesora, proč máme truchlit za mrtvé prezidenty nebo kohokoli. Mrtví nás neslyší. A on se ptal, jestli věřím v nebe. Já, že ne. Ptal se, jestli věřím v boha. Já na to – Vy to nechápete. To Bůh v nás nevěří," říká Frank Underwood při návštěvě u miliardáře Raymonda Tuska, které ho má přemluvit, aby přijal místo viceprezidenta. Frank záhy prohlédne, že se jedná o hru, kterou s ním hraje sám prezident i Tusk. Oba se totiž velmi dobře znají. Tusk chce z Franka dostat jedinou kompromitující větu o jeho poslání či o prezidentovi. Ale na Franka hned tak někdo nemá. A tak se baví o zpěvu drozdů či o básni Walta Whitmana, kterou složil na počest prezidenta Lincolna. Tuska brzy přijde na to, že takové hry Frank nehraje, dluhy nedělá a bianco šeky nevystavuje. Novinářka Janine Skorskyová, bývalá šéfka a současná kolegyně Zoe Barnesové je příliš chytrá a zkušená, než aby jí „nedošlo", že se Zoe někdo manipuluje, a bude to ten, kdo stojí za smrtí Petera Russoa. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tusk chápe rozdíl mezi mocí a penězi. A přesně proto je tak nebezpečný." Frank se v prezidentské lsti zorientoval poměrně rychle a vysokou hru zahrál skvěle. Navíc jsem se dozvěděl, že dva chlapi, kteří spolu jedli slaninu si mohou tykat. To určitě využiju ve svém životě. A dost se těším na finále série, protože politická hra je rozehrána zajímavě, Claire to ve firmě taky celkem vyhrotila a holky čmuchalky jsou na stopě skvělému článku. A tak to má být. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální střet dvou silných a zajímavých osobností s odlišnou rétorikou, různými strategiemi a jinou ideologií. Vysoká hra patriotů kdo z koho, přičemž jednomu jde o moc a peníze a tomu druhému o peníze a moc. Plné skvělých obratů, myšlenek, postojů i dialogů. Snad poprvé se Frank ocitá uprostřed hry, kterou on nerozehrál. A adaptuje se brilantně. ()

Reklama

Reklama