Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 5

(série)
Trailer
USA, 2017, 11 h 20 min (Minutáž: 45–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Andrew Polk, James Martinez, Michael Kelly, Neve Campbell, Sean M. Brown, Patricia Clarkson, Curtiss Cook, Kwajalyn Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jde o víc než kdy dřív. Frank a Claire spolu pracují na upevnění moci a získání Bílého domu – jakýmikoli prostředky. (Netflix)

Recenze (44)

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série ze začátku docela nezáživná, zejména hry kolem prezidentské kampaně při neznalosti detailů volebního systému asi tady u nás těžko doceníme. Nicméně někde v polovině to opět nabralo ty správné grády, a opět překvapilo, kdo proti komu a kdo s kým. Poslední věta posledního dílu mě moc nalákala vidět, co bude dál a jak se k tomu frank postaví. Bohužel, to už se nikdy nedozvíme a nejsem si jistá, jestli se vůbec chci dívat na řadu šestou, u které se asi museli scénáristé hodně zapotit, jak Franka ze dne na den bez přípravy odstranit. SPOILER: Já bych ale mnohem radši viděla pokračování toho, jak jsou Francis a Claire úhlavní nepřátelé. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Míra napětí, nehezkých činů a fascinace zlem stoupla v páté řadě natolik, že opravdu nemám důvod nedat nejvyšší hodnocení. Zatím nejlepší řada, šestky se bojím, ale vidět ji musím pak si oživím souvislosti a napíšu nějaký komplexní dojem. Jak mě seriál jako celek nikdy nefascinoval, o jeho sklonku se to říci nedá. Paráda!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,SAMI JSTE SI TO AMERIČANÉ ZAVINILI...“ /// Pátý pojednání o tom, že v politice je víc hanby než cti. A že si za to můžeme sami. Zákulisí prezidentský kampaně, Syrská krize, ale hlavně uzavírání podivnejch spojenectví s podivnejma lidma. Sračky se vymykaj kontrole a trochu mě mrzí, že spíš než politickej (celkem realistickej příběh) sleduju fiktivnější thriller. (Ne Andreji, nemám žádný iluze, jen mě ty intriky bavěj víc, než zločin.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1989 napsal Michael Dobbs jsem nečetl. 2.) Chcu bejt (se starou) prezidentem USA. 3.) Thx za titule „KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Už jsme vážně viděli všechno a mně v polovině téhle řady došlo, že mě nic víc vlastně ani nezajímá. Realita je dneska koneckonců mnohem zábavnější na sledování. 5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kevin Spacey se coby démonický Frank Underwood jen tak neomrzí. Jakmile hned v prvním díle vlítne do Kongresu a nenechá tam kamen na kameni, tak bylo od té doby jasné, že nějaké zvolnění nás nečeká. Ke konci už mi sice přišlo, že těch vražd je na ututlání už přecijen dost, ale jinak jsem v těch všemožných intrikách vyžíval opět po celou sérii. Jenom škoda, že se nevrátilo pár známých (žijících) postav, které jsem od začátku vyhlížel (Jackie, Remy), překvapivě mi to ale vynahradil nováček Campbell Scott, s nimž bude ještě sranda. Stejně jako Robin Wright, která by už neměla nikdy hrát nic jiného, jelikož je v roli naprosto neskutečná ...9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série už je tost experimentující jak se scénáristickým balastem, který nutně po tolika sériích musel přijít, tak i s divákem na druhé straně v kontextu s tím co snese a co už je prostě na hraně. Například reality. Protože House of Cards si mnohdy vyloženě zakládá na tom, že kopíruje aktuální osobnosti světové politické scény a řeší konfilikty z let nedávných. Takže potom nemile překvapí, když člověk vidí totální ptákovinu jako jeden z highlightů. Je to nepříjemné vystřízlivění z faktu, že je to vlastně jenom dobrý seriál. Místy mrazivě realistický, místy filmově náhodny a vykonstruovaný. Pátá série není špatná, ale předešlé byly výrazně lepší. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po měsíci jsem došel pouze k tomu, že ten seriál nakonec opravdu není dokonalý a pátá série je nejslabší. Pořád sice dost dobrá až výborná ale ne ten vrchol jako předchozí série. A představa, že se to teď obejde bez Spaceyho mi říká, že už líp nebude.. takže děkuju nechci! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co se do Bílého domu dostal Donald Trump, museli scenáristé přitvrdit, aby jejich fikce ještě pořád překonávala realitu. Bohužel to párkrát přepískli až do stavu, kdy se seriál stával nechtěně směšným. Aspoň jsem si uvědomil, že jediným důvodem, proč mě to pořád zajímalo, zůstával Francis Underwood / Kevin Spacey. Při vší úctě k Robin Wrightové tedy se šestou řadou nehodlám ztrácet čas. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna se u mě na pětihvězdičkové hodnocení nedostala, protože jsem měl pocit, že měl Frank Underwood Kevina Spaceyho příliš málo prostoru a nemohl mě tak neustále bavit svými skvělými komentáři vlastních manipulací a intrik. Claire i Francis Underwoodovi pro mě každopádně zůstali jasnými tahouny seriálu, na kterém se už místy projevovala jistá únava, což mělo za následek lehkou ztrátu tempa příběhu. Měl jsem také pocit, že tvůrci některé dějové linie poněkud překombinovali, ale i tak si seriál s přehledem drží místo mezi těmi, na jejichž další řady se velice těším, jen mě mrzí chystaný odchod Kevina Spaceyho, inkviziční denunciace zjevně funguje i dnes. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani jsem nedoufal, že by pátá série mohla být tak dobrá... Kromě postavy Ms. Davis, které to řízení celého světa vůbec nevěřím, je tady všechno téměř dokonalé... Underwoodovi si dovolují stále víc a už se nad sebou vlastně ani nepozastavují - a tak je máme, my diváci, nejradši... I vzhledem k současnému dění ve světě velmi aktuální série, která vás nutí se zamyslet nad tím, jak se příhodně objevují zprávy u nás... Velká trefa do černého - a rychle sem s další sérií!!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se 'Domek z karet' skládal pomaleji, možná proto, že komplikované machinace s volebním systémem pro mě nebyly zrovna srozumitelné (myslím víc než obvykle :-)). Pak už se najelo do starých dobrých, prohnilých politicko-korupčních kolejí, v nichž mrtvol (poněkud pochybně) přibývalo, Underwoodovi u moci si servítky nebrali. No a jelikož se vzhledem k obviněním v reálném světě stává pátá sezóna Spaceyho (hereckou i kariérní?) labutí písní, velice lákavé rozestavení figurek (Claire vs. Frank) ze závěru bohužel padá. :-( ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako smaženice neuvěřitelného rozměru. Natěšenost samo o sobě a k tomu celému jde ruku v ruce. Končí to hlavně úžasnou dávkou akce, politikaření a Kevina Spaceyeho. Ten ze začátku opět moc s diváky nekomunikuje, ale poté se dostane klasicky ke slovu a stojí to za to. Clair se taky ke slovu párkrát dostane. Celé se to ale v negativním slova smyslu točí okolo voleb, rezignací, náhrad, voleb... je to trochu na palici a člověka to brzy omezí. A opět je v tom kliček jak na háčku na ryby. Rozhodně bych nehodnotil negativně. Ale problém je asi primárně to, že se tam omývají věci, kterým ne každý rozumí a zdají se být monotónní. I tak já mám u sebe spokojenost. Takže sláva! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama slibovala nejtemnější sérii z celého seriálu a překvapivě se slib naplnil. Síla House of Cards ale spočívala v diplomatickém teroru, který byl naprosto uvěřitelný, pátá série už tyto vody dost opouští a z politického dramatu se tak stává "obyčejný" thriller, který snad už může skončit jen třetí světovou válkou. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalo se to, v 5. serii jsem otupel a zacalo mi vlastne byt nejak jedno, co se deje. Zacalo to byt chaoticke (mozna taky proto, ze jsem jiz nebyl tak pozorny). Nejedna situace uz mi prisla i tezko uveritelna a druha tretina serie pro me byla vcelku nezazivna az skoro nudna. Prijde mi, ze uz toho je prilis. Prilis nekalosti v kratkem case a namisto nejake promyslene lsti, je to spis jak maraton a soutez o to, kdo udela jeste neco horsiho. Castokrat to neco horsiho, jsou pritom jen slova, ktera se tak nejak stanou, ale na deni/postavy to nema velky vliv a na obrazovkach z toho taky vetsinou nic nemame a mam dojem, ze to prestava mit vliv i na me sameho. Konec se snazi presvedcit o opaku, ale jako celek pro me zatim nejslabsi serie.. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Frank Underwood už býval sice v lepší formě (tím nemyslím ale zas a opět perfektního Spaceyho jako spíš scénaristy), ale když si vezmu že se pořadí dílů přehouplo do sedmé desítky, je to pořád špičková kvalita. Potěšili by možná i staří známí, naštěstí ti noví neznámí to za ně vzali taky víc než dobře. 4/5 ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pátá série trochu mění zajeté pořádky, zajatý žánr seriálu. Najednou je to daleko víc detektivka a byť je politika jako taková pořád důležitá, je zde trochu upozaděná. To ale není na škodu, spíš naopak. Navíc zjišťuju, že čím víc se Claire dostává k moci, tím víc ji mám rád. Bohužel je to, mimo Franka, asi jediná víc zajímavá postava v téhle sérii. Ostatní buď jenom tak přicmrndávají (Jane Davis), nebo jsou to postavy krajně nesympatické (Conway, Yates), případně je jejich osud zatím takový nevyjasněný (Cathy). Zatím je u mě pátá série za lepší čtyři hvězdičky, ale samozřejmě v kontextu celého seriálu se jedná o prvotřídní podívanou. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pravdě nevím, jestli tahle série je suprová nebo hrozná. V první polovině je pořád horko těžký boj (který je skvělý sledovat) v kandidování a nakonec to dopadne strašně jednoduše. No a v druhé polovině to začíná celkem hustě tahat Claire. Pro holky to musí být výborná podívaná, ale já ji moc nefandím. Jinak celkově mě štve i mrzí, že si podle mě Frank to prezidentování tolik neužil. Čekal jsem, že v seriálu bude mnohem víc jeho silné vedení, nebo aspoň více těch rozhodnutí. 85/100 ()

Reklama

Reklama