Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Jde o to, co vůbec znamená být Američanem. O podstatu všeho amerického. V sázce je to, jak svobodně chceme žít naše životy. Strach není americký!“ hřímá Frank Underwood před sborem guvernérů a mluví a mluví, ale pak se otočí do kamery a divákům jasně vysvětlí, o co mu ve skutečnosti jde: „Chci navýšit počet jednotek Národních gard do jednotlivých států, abych zaručil bezpečnost ve volební den, aby se lidé nebáli jít volit. Musím si získat guvernéry pěti klíčových států. Potřebuji všech pět, jestli mám tyhle volby vyhrát.“ A k tomu mu dopomůže strach a možnost nejrůznějším způsobem manévrovat právě ve volební den, protože jsou přece ve válečném stavu a protože lidé jsou tak ochotni se bát. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádné zrychlení se nekoná. Spacey sice krade tradičně některé scény vyloženě pro sebe a jeho protivník možná až příliš okatě a jednoduše chybuje na úkor koncepce příběhu. Je to v pohodě, ale energie chybí. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série si velmi chytře všímá aktuálních bolístek a reality současného světa, druhý díl téhle politické pohádky rozehrává další minilinie, které si připravují půdu pro následující intriky. Prezidentské volby se blíží a údajný kybernetický útok na hlavní ústředny telekomunikační sítě jedné z nejcílevědomějších seriálových postav několika posledních let nahrává dokonale do karet. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo druhé epizody bylo trochu pomalejší, předpokládám, že se pouze připravovaly pozice pro nové politické sviňárničky. I tak mě ale slušně pobavil prezidentem odsouhlasený "hackerský" útok se všemi jeho důsledky. Velmi pěkná manipulace a dýně v závěru mě fakt dostaly:-) ()

zissou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, které trochu chyběl tah.. rozehrávají se vedlejší epizody a není jich málo, žádná ale není extra nosná. A nejstrašnější je, jak ty nové díly rezonují s realitou současnosti... Kéž by to bylo takhle odporné jen v House of Cards. ()

Reklama

Reklama