Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Důležité není, kdo žije v Bílém domě, podstatou moci je, kdo Bílý dům vlastní. My jsme vždycky byli uvnitř. Uvězněni. Uvnitř bubliny. Ale musíme jít dál. Já budu operovat zvenčí v soukromém sektoru a ty budeš pracovat tady. Můžeme tenhle dům vlastnit společně. Rozumíš mi? Naplánoval jsem to. Chtěl jsem, abys byla prezidentkou – udělal jsem tě prezidentkou,“ říká Frank Underwood své ženě, která nastoupila na jeho místo a složila prezidentskou přísahu. Ale je si jistý tím, co ho s Claire čeká? Každopádně diváci tohoto seriálu si mohou být jisti, že v další řadě se s Frankem Underwoodem už nepotkají. Producent s jeho představitelem Kevinem Spaceym po obvinění v rámci aféry Me too ukončil smlouvu. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování jatek, leč s některými scénami vyloženě na hraně scénáristické únosnosti a vlastně opírající se spíše o těžko realizovatelnou náhodu, než-li bravurní mind kalkul. Ale i tak je to fajn. Po průměrném prostředku jsem z toho měl větší strach. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politika je špinavá díra, kdy jeden den do ní někoho strčíme a další zase kvůli spojenectví vytáhneme. Očekával jsem pořádný steak a nikoliv veganské tofu. Celkově jsme tak zůstali někde na půli cesty. Nebudu přeci cpát pět hvězd za několik vteřin trvající skvostnou scénu.. Frank si pěkně pozvolna chystá půdu, aby mohl mrazivě zaskočit a udeřit. Vůbec nedokážu říct, zda se mi vyvrcholení v podobě posledních dvou dílů zamlouvalo. Ano, nepostrádaly to, co by divák od konce páté série očekával: napětí, dravost, skvostné herecké výkony, peprné dialogy, zvraty. Jenže právě zvraty už natolik zamotávají jednotlivé role zúčastněných, že se nad jejich věrohodností povážlivě třese zem. A to i přesto, že víme, že celou dobu sledujeme jednu výborně napsanou a zrežírovanou politickou pohádku. Pravidla stranou. Nicméně lepší než mdlá třetí série. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po závěrečné epizodě páté sezóny jsem měl smíšené pocity. Některé scény mě nadchly (mrazivý závěr s Claire, prezentace Frankovy vize), ale viděl jsem i mnoho překombinovaných záležitostí a v podstatě šlo asi o to, aby byl Kevin Spacey dostatečně upozaděn, když je to takový hrozný, neusvědčený zločinec a aby se tak usnadnilo jeho odejití ze seriálu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tady! Konec světlých dnů a teď následují už jen temné zítřky (ano máte pravdu, koukala jsem se na hodnocení šestý série). Víc smíšený pocity už snad ani mít nemůžu. Je to skvělej závěr, těch zvratů je tam tolik, že se to nedá spočítat. Až mi to místy přišlo moc dramatický možná i nereálný. Zjištění, že Frank to vlastně celý plánoval dopředu, no dobrá tedy, budu dělat, že si to tvůrci nevymysleli na poslední chvíli, aby mohl Kevin Spacey odejít (všichni víme proč a jak se to na konec vyvrbilo). Závěr je to skvělej, ale přijde mi, že je tady až moc politickejch deus ex machina. Konečná scéna s Claire skvělá, bohužel mám pocit, že bez Franka to bude prostě na hovno (a hodnocení šestý série to potvrzuje). Poslední věc: ta blonďatá ženská, co se tam najednou zjevila jak nějakej prorok v polovině pátý série, už mě taky začíná docela srát, není možný aby toho věděla o všem tolik sakra ne? Nebo jo? Fakt nevím.. Hodnocení: 8/10 ()

Matli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, pár detailů co nedávají moc smysl si člověk v celé sérii všimne, ale to co se odehrálo v posledních dvou vteřinách tohoto dílu mě opět dostalo. Underwoodovi prostě nezklamou :-) Paráda! ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TRAGÉDIE. Je mi líto, ale Forman21 to sepsal tak dobře, že kopíruju: "Aha. Takže Frank na sebe velmi komplikovanou cestou všechno práskne, dobrovolně rezignuje a doufá v milost od Claire, a to všechno proto, aby konečně získal tu "skutečnou" moc?? Tady to scénáristé ve snaze za každou cenu překvapit diváka ostudně překombinovali a spláchli tím do té chvíle skvělý seriál do kanálu. A nesmyslné postrčení ministryně ze schodů (s velmi nejistým a dosud neodhaleným výsledkem) tomu celému zpětně dává šaškovskou korunu." Ach bože. Pátá série mi dlouho přišla dost slušná, ale ve 2 posledních dílech se ten domeček z karet dokonale sesypal. Fantasmagorie na entou, strčení ministryně ze schodů absolutně nedávalo smysl a tím to jen začalo, z Claire se stalo už jen absolutní monstrum, kterýmu ale bohužel už člověk absolutně nevěří, protože to prostě psychologicky absolutně nedává smysl. Zabije svýho milence, zbaví se svýho manžela... a to všechno PROČ? Ještě tou poslední banálně feministickou větou se proměnila v dokonale sebeparodickýho robota sebe samý. Mimo jiné jsem čim dál hůř snášel teatrální Dougův pološepot a Frankovy strašně na-efekt projevy, který při bližšim ohledání haprujou podobně jako nesmyslnej projekt "America Works".... aneb House of Cards se tváří chvílema strašně vybroušeně, ale občas je to jen děsně pitomý. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Gore Vidal once wrote that power is an end to itself, and the instinctive urge to prevail the most important single human trait. I've always told myself that everything I did was for her. But maybe it wasn't. Maybe I love power more.” Áno je to fikcia, áno je to už menej uveriteľná fikcia ako predtým, ale čert to ber. Na posledné diely piatého ročníka House of Cards sa konečne po vlažnom úvode pozeralo tak dobre ako na predchádzajúce série. Je pravda, že tvorcovia viac riskujú a vzdiaľujú sa realite čím ďalej tým viac, ale po toľkých epizódach je to zrejme jediný spôsob ako pridať seriálu šťavu, ktorú začínal postupne strácať. ()

zissou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pořád fantasticky udělaný a zahraný seriál, to je třeba říct předem. Začíná na něm ale být vidět americký syndrom protahování úspěšných sérií. Tvůrci měli šanci vše s grácií ukončit, místo to to zase jen nastavili a to nikoli ku prospěchu věci. Prvni tři série byly skvělé fikce, na kterých byla nejlepší ta představa, že by to tak třeba i mohlo fungovat v realitě. Poslední série už je absurdní a přesouvá se do zcela volné fikce, kde přestávají platit elementární pravidla. Z poutavého politického drama máme najednou nastavovanou kaši u které člověk bohužel musí kroutit hlavou častěji, než by bylo vhodné. ()

Forman21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aha. Takže Frank na sebe velmi komplikovanou cestou všechno práskne, dobrovolně rezignuje a doufá v milost od Claire, a to všechno proto, aby konečně získal tu "skutečnou" moc?? Tady to scénáristé ve snaze za každou cenu překvapit diváka ostudně překombinovali a spláchli tím do té chvíle skvělý seriál do kanálu. A nesmyslné postrčení ministryně ze schodů (s velmi nejistým a dosud neodhaleným výsledkem) tomu celému zpětně dává šaškovskou korunu. Škoda. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela zklamání. Všichni proti všem a při tom se všema. Absolutně nechápu nikoho v tom co dělá. Doug je sice loajální ale nějak nevěřím že by si toto nechal líbit. Leann je mi líto, tu jsem měl docela rád. Frank a Claire se chovají jako by spolu soupeřili. Nějak nechápu logiku tohoto (a celkově posledních tří) dílu. Je to poprvé co musím bohužel udělit nějakému dílu v tomto seriálu jen tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama