Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 6

(série)
Trailer 3
USA, 2018, 7 h 20 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hrají:

Robin Wright, Derek Cecil, Cody Fern, Michael Kelly, Greg Kinnear, Diane Lane, Campbell Scott, Athena Karkanis, Jeremy Holm, Chip Zien, Linda Powell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je teď Frank mimo hru, Claire se konečně může realizovat ve funkci historicky první prezidentky. Její odkaz je ale v ohrožení. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (56)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář 6. série je maximální zoufalost a doslova atentát na předchozí fenomenální  jízdu. Děj ani atmosféru se vůbec nepodařilo zachovat. Dlouho jsem váhala, jestli si to pustit a s největší pravděpodobností si zkazit konečný dojem, až jsem to jednoho krásného velikonočního dne udělala a skutečně jsem si ho zkazila. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, Kevina Spaceyho se scénáristé zbavili. Neměli to lehké a nedopadlo to dobře. Dokoukat celou sérii mě donutila vlastně jen zvědavost. Intriky přestávají být uvěřitelné, zamotává se to všechno až moc, z čista jasna se objevují úplně nové postavy, které se tváří, jako by hráli hru celou dobu, ale nedá se jim to věřit. Umírajících postav citelně přibylo, což udělalo z celé politické satiry spíš sci-fi frašku než vyprávění, u kterého si člověk 5 sérií říkal "je to drsné, ale co když se takovéhle věci opravdu dějí?". Tím, že se najednou zabíjení stalo tak samozřejmým, ztrácí na uvěřitelnosti a u toho, co předvádí Claire a rodina Shepherdů, je poukazování na realitu politické scény už zhola nemožné. Když už Spaceyho vyhodili, měli se na to všechno vykašlat a netrápit sebe i diváky takovou scenáristickou hrůzností. Odejít se má v nejlepším... Dvě hvězdy za herecké výkony a pár dobrých nápadů, které ale stejně zabil úplný závěr poslední série. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V krátkosti na margo hejtu na šiestu sériu vo svetle udalostí roku 2017 ohľadom Kevina Spaceyho: Áno, viezol som sa v tom čase na vlne škaredých, kritických pohľadov smerujúcich na Netflix po ich rozhodnutí odstrániť hviezdu zo seriálu (z pohľadu mňa ako diváka). Vtedy som však ešte nevidel piatu sériu, nevedel si predstaviť prechod série & úplné prevzatie oprát Robin Wrightovou a očakával odpad (čo aj potvrdzovalo 42% na ČSFD). S ťažkým srdcom však teraz po zhliadnutí musím uznať toho neopodstatnenosť (v rámci tvorby). Dejovo sú udalosti počas prechodu sérií bezproblémovo nadväzujúce a prakticky aj uveriteľné. Tieto boli indikované dávno predtým ako reálna a pravdepodobná výsledná možnosť, rovnako tiež aj postavenie Claire v úrade prezidenta. Aj vo finálnej sérii sa zachováva filmársky profesionalizmus produkcie. Zostal aj hrejivý/chladný kalkul protagonistky realizovaný skvostným výkonom. Faktom však zostáva, že Kevin Spacey proste celej šou vojvodil a až tu a s jeho absenciou si uvedomuješ jeho doslovnú nenahraditeľnosť a tiež oprávnený pocit, že celá šou bola len A LEN o ňom a jeho elektrizujúcom herectve, podtrhnutom brilantným scenárom, ktorý tu však pošiel, Robin prácu moc neuľahčoval a nakoniec ma prinútil súhrnne si povedať – veď táto šestka bola prakticky neskonalá bezradná a absurdná sračka... A to všetko výhradne iba kvôli scenáru. (31.12.2022-1.1.2023) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První dvě epizody jsou trapas. Nedá se tomu věřit, jelikož celou dobu divák akorát sleduje zoufalou snahu scenáristů nějakým způsobem obtancovat nepřítomnost Kevina Spaceyho. Je to křeč. A to i přesto, že jsem se opravdu snažil k této sérii přistupovat s čistou a otevřenou myslí. Jenomže další tři epizody se to začíná citelně zlepšovat a nehledě na to, že nové postavy se objevily odnikud a je to opět tak nějak k smíchu, by si člověk mohl snad i myslet, že ono to bez Franka půjde. Samozřejmě to zachraňuje postava Douga a Toma. Jenomže předposlední dvě epizody už jsou zase o něco slabší a ta úplně poslední je opět trapas. Postava Douga je zcela na konci dehonestována a zakončení je neuspokojivé. Vlastně to nedává moc smysl. Seriál, který zničila ideologie. ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bývalo by bylo jednoduchý svalit vinu za zhroucení tohoto domku z karet na absenci Spaceyho nebo pochybnou politiku produkční společnosti, ale byl jsem připraven na obojí bez problému přistoupit a užívat si v minulé sérii rozjetý vlak, kterému čím dál víc začala vévodit Robin Wright. Dosud prvotřídní seriál ale nakonec zabila rychlokvaška, kterou scénáristi zjevně vypotili během jedné probdělé noci. Dát si s finální sérií víc práce, dalo se z prekérní situace vyvolané oběma zmíněnými problémy vybruslit se vztyčenou hlavou, Namísto toho se znovu potvrdilo, že z hovna bič neupleteš. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Série se natáčela od 18. do 30. října 2017 a od 31. ledna do 25. května 2018. (Varan)

Reklama

Reklama