Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 4
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze uživatele IndominusRex k tomuto seriálu (37)

Série 1 (2013) (S01) 

Zpočátku skvělá jízda postupně ubírá na tempu a příběh se čím dál více plní příběhy vedlejších postav, které nejsou tak zajímavé, jako samotný Francis a jeho splétání pavučin. Přesto je první série malý zázrak a důkaz toho, že i klasická politika může být poutavá a zábavná, ne jen ta ve Spartakovi, kde zářil Batiatus, nebo v samotné Hře o trůny, kde všem nakopával zadky třeba Tyrion. Kevin Spacey v roli Francise je ohromný tahoun a já se těším na jeho další ambiciózní plány. ()

Série 2 (2014) (S02) 

V první sérii zaručoval úspěch už jen samotný Kevin Spacey, který byl neokoukaný a naprosto perfektně zapadal do své role. Aby si pak druhá série udržela standart, musela přitvrdit. Tempo je rychlejší, vztahy postav jsou vyhrocenější a korupce je prohnilejší než kdy dřív. Kvůli tomu příběh už nepůsobí tak přirozeně ale je těžší spadnout k nudě a tak se druhá série sleduje velice svižně. Obě série bych pravděpodobně ohodnotil za pět hvězd, ale kvůli zprůměrování hodnocení jednotlivých epizod to vychází v obou případech jen za čtyři. Tu další hvězdu bych seriálu připočetl za zajímavé téma, skvělé herce a výborné zpracování. ()

14. kapitola (2014) (S02E01) 

Výborný začátek druhé série, kde Frank tvrdě dokazuje jaké je zvíře bez slitování. ()

15. kapitola (2014) (S02E02) 

Na můj vkus bylo příliš času věnováno vedlejším postavám, ale je vidět, že se nám rozehrává zajímavá zápletka a Frank to nebude mít jednoduché. ()

16. kapitola (2014) (S02E03) 

Ten buzerant, co se šťourá ve Frankovi, už mi začíná dost vadit a jeho příběhová linie mě vůbec nebaví. To samý ta chuděra šlapka, ale je jasný, že tam oba ještě sehrají nějakou důležitou roli, ovšem nic, s čím by si Frank neporadil, že. ()

17. kapitola (2014) (S02E04) 

Většinu času se ocitáme jen v jedné zavřené kanceláři, jelikož probíhá karanténa a pak uprostřed dlouhého rozhovoru pro CNN, který má skvělé vyústění, což nám vynahradí to pomalejší tempo, které občas spadá až k nudě. ()

18. kapitola (2014) (S02E05) 

Skvělý díl, který toho mnoho ukáže a rozehraje další intriky. ()

19. kapitola (2014) (S02E06) 

Tady už mi začíná být obětí Francise líto a já si uvědomuji, jaký je to parchant, kterému na nikom nezáleží, ale stejně mu musím fandit. Skvělý díl plný emocí. ()

20. kapitola (2014) (S02E07) 

V tomto díle už tvůrci značně přitvrzují, má dynamičtější spád, více zábavných momentů i hlubší pohledy do niter některých postav. ()

21. kapitola (2014) (S02E08) 

Frank si dělá čím dál více nepřátel, ale doufám, že je všechny převálcuje. ()

22. kapitola (2014) (S02E09) 

Líbí se mi, jak druhá série postupně graduje, jen tak dál, jistě to bude tvrdý boj. ()

23. kapitola (2014) (S02E10) 

Už jen tři díly do konce a přitom se toho musí ještě tolik vyřešit. No bude to masakr. ()

24. kapitola (2014) (S02E11) 

No fuj. Úchylky hned několika postav se projevily. Démonický závěr tohoto dílu! ()

25. kapitola (2014) (S02E12) 

Vypadá to, že Frank opravdu míří na úplný vrchol. ()

26. kapitola (2014) (S02E13) 

Tak ten kanec to dokázal. Trošku škoda, že poslední díly byly dost předvídatelné, co se Francisova postupu týče, ale i tak jsem spokojený. Závěr druhé série jak má být. ()

Série 3 (2015) (S03) 

Třetí série je rozhodně scenáristicky nejjednodušší a proto se nejsnáze sleduje. Navíc oplývá nejvíce silnými momenty a někdy až brutálními zvraty. Politika je mnohem tvrdší než kdy dřív a kvůli tomu ubývá taková ta každodenní atmosféra všednosti a uvěřitelnosti. Zábavnost to v sobě rozhodně má, ale kvůli zaměřenosti na mezilidské vztahy, někdy až mafiánské tendence a prudké zvraty, se nevyhneme klišé. A klišé já nemám rád. Spíš ho nenávidím, nebudeme si lhát. A to podle mě třetí sérii nejvíc ubližuje. Přesto je skvělá a mne u ní poprvé vyšlo hodnocení na pět hvězd. Zvláštní. Asi jsem prostě jen konzument závislý na hollywoodském přístupu k divákovi. Ale některé pomalejší díly, jako byl ten s těmi budhisty nebo úplně poslední, byly prostě perfektní, takže si to určitě zaslouží! ()

27. kapitola (2015) (S03E01) 

Už ve druhé sérii se tvůrci snažili z chladnokrevného Douga udělat chudáčka a citlivého hošíka aby s námi jeho strastiplný příběh pořádně zamával. Nu a teď ještě přitvrzují. Naštěstí je to natolik zajímavé aby nám to vynahradilo menší abstinenci Francise a jeho brutálního úřadování a já už vidím tu krvavou vendetu, kterou si pro tu bývalou kurvičku Doug přichystá. No snad jí odnaučí sázet lidem cihly do ksichtu, když jí chtěl jen pomoct, že ano? Hodně dobrý díl. ()

28. kapitola (2015) (S03E02) 

Třetí série zatím nezklamala. Drama se stupňuje, a i když to občas vypadá zoufale, Francis to má pevně v rukou. Zato Doug je dost zoufalý, ale to je jeho problém. ()

29. kapitola (2015) (S03E03) 

Ve třetí epizodě se do politických machinací dostane i Česká Republika, ale Francis nás nezaprodal a poslal toho dobytka zpátky domů! ()

30. kapitola (2015) (S03E04) 

Francis má vážnou konkurenci, Doug bere věci do svých rukou a ten ajťák konečně taky něco dělá. Politiky ubývá, osobních dramat je čím dál více. Slušný díl. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama