Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze (771)

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey a záporne role jednoducho idú do kopy ako maslo na chlieb to potvrdil už vo filme SEDEM a v tomto seriály jednoducho exceluje a jeho drsné manipulácie vo vysokej politike fakt nemajú konca kraja. Frank Underwood je fakt parchant, ale človek si ho veľmi rýchlo obľuby a dokonca mu v jeho špinavej hre aj bude držať palce. Je to fakt neskutočný seriál a veľmi dobre sa naň pozerá a toľko svíň ako je v tomto seriály asi v žiadnom inom nenájdete. Pre mňa 100% ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že si všichni zúčastnění na tomhle projektu dávají patřičně záležet. Dobrý, s citem vykonstruovaný scénář provádí diváka hromadou zvratů, konfliktů a vzrušujícího politikaření. Charaktery jsou výborně načrtnuty a dále se v průběhu rozvíjejí a jejich cesty zajímavě proplétají. Dramaturgie je místy skvostná a atmosféra povětšinou značně hutná, leč místy se kouzlo zničeho nic vytrácí. No, nezbývá než Frankovi a Zoe držet palce, aby na svých žebřících vyšplhali co nejvýše! ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Sledovat Franka Underwooda při jeho nemilosrdné cestě na jednu z nejvyšších funkcí v americké politice je opravdu fascinující. Ještě nikdy jsem neviděl, že by hlavní postava byl někdo, kdo je… nechci říct svině. Spíš chladný, po moci prahnoucí manipulátor a egoista. Je to ten typ člověka, co by plánoval spiknutí proti Caesarovi, ale byl by dost mazaný, aby se nenechal chytit. V drtivé většině jiných seriálů/filmů by byl hlavní záporná postava, a tady je naopak… Nelze mu vyloženě fandit, ale jeho bezcitnost a vypočítavost je svým způsobem úchvatná. Výkon Kevina Spaceyho je brilantní. Jeho občasné promluvy přímo k divákovi, kdy vysvětluje svůj plán, ironicky komentuje, co se právě stalo nebo se jen šklebí a šibalsky pomrkává jsou vtipné a dávají Frankovi trochu té lidskosti. Nejde divácky zrovna přístupný seriál. Většina děje se odehrává v kancelářích, na jednáních, v kuloárech apod. První dvě třetiny se děj posouvá hodně pomalu, nejsou zde žádné vypjaté momenty a akce. Je celkem snadné se na začátku v ději ztratit. U dílu se schvalováním školského zákona jsem už opravdu usínal. Pro neamerického diváka je složité vyznat se (pokud nemá přehled) v prostředí a fungování vysoké americké politiky a lobistů. Tvůrci mu to moc neusnadňují. Není tady skoro žádná kladná postava v tom klasickém slova smyslu. Je to jen přehlídka prospěchářů, mrch, slabochů, manipulátorů a intrikánů. Když už je někdo dobrák, tak je odsunut na okraj nebo jen využíván. Svým způsobem je to někdy dost depresivní podívaná. Nemůžu dát za 5*, na to jsem opravdu u několika epizod bojoval s nudou. Druhou sérii si ale určitě někdy v budoucnu pustím. Jednoznačně je to perfektně natočeno, Fincherův vliv je velmi znát. ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život nebo smrt. Hop nebo trop. Rozhodnutí je na vás. Vysoká lekce samolibých politických ambicí. Hráč s mocí v nažehleném kvádru míří přesně tam, kam má. Do vaší mysli se zavrtá raz dva. Pečlivě volenými inteligentními fintami váš mozek plně zaměstná. Cynickými fórky na kameru si vás metodikou myšlenek cele obmotá. To je jeho styl, jeho lišácký úsudek, výřečný intelekt. V nejvyšších politických kruzích nezná bratra, v seriálových vodách nemá konkurenta. K.S. je eso es, které si posvítí i na vás. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Asi som jeden z mála ktorému House of Cards nesadlo. Kevin Spacey a Robin Wright sú topoví a asi jedny z najlepších charakterovych postáv čo som kedy v seriáloch videl. Tematicky ma to tiež chytilo, časom som ale nedával moc zložité zvraty vysvetľované hlavne protredníctvom dialógov a zaobelené v politickom slangu. Pri druhej sérii sa slabšie časti u mňa striedali s najlepšími čo som tu videl, ajtak som ale po skončení nemal moc veľkú chuť sledovať ďalej. A to bolo asi rozhodujúce. Ajkeď príbeh vyzeral premyslený, zručne natočený a postrihaný, serál ma nevedel vtiahnúť aby som sa tešil a nepozeral ho len zo zotrvačnosti.. 1.séria 6/10 2.séria 6/10 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Scénář a spousta promyšleně vedených dialogů. To je gró Domečku z karet, stejně jako v reálu, politice vévódí mluvené slovo a v podání Spaceyho baví víc,než nedělní Otázky Václava Moravce... ve skvělém tempu a dějovými zvraty je to úplně něco nového v seriálovém světě.. škoda,že někdy je to tempo tak zbrklé,že se divák může ztrácet.. 90 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mi hrozně dlouhou dobu unikal a já musím říct, že to byla skutečně veliká chyba. Další Netflixovský klenot a další jejich seriál, který se chystám pravidelně sledovat, ale zatím jsem jen u první série. Netflix točí nejlepší seriály, které prostě nemají jedinou chybu - a i House of Cards má perfektní zápletku, atmosféru, hudbu a geniální herce - Kevin Spacey je ďábel a podává asi nejlepší seriálový výkon jaká jsem kdy viděl. A radost to sledovat je to i díky jeho naprosto luxusní chemii s Robin Wright. Prostě strhující drama, které je také zatraceně dobře vedeno režijně, pořád se tam něco děje a Frank Underwood je natolik parádní charakter, že mu porstě budete držet palce, ať je jakýkoliv. Tohle je moje nová seriálová láska a já jsem velmi zvědavý na další vývoj. A Kate Mara mi zase dokázal, že je stejně zatraceně pěkná: 100% po první sérii. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Protože jsem seriálu The Boss dala hvězdiček 5, tady musím jednu ubrat. Francis Underwood je sice fascinující slizký had, ale touha Toma Kanea po moci má v sobě daleko větší vášeň a vzhledem k jeho osobní situaci (nechci spoilerovat) se s ním lze lépe ztotožnit... ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu seriál jako celek (teda celek - ono kdovíkdy to vlasně skončí; teď myslim první čtyři série), tak můj největší problém s nim je ten, že to až moc jednotvárný - kromě Claire, která si zajímavym vývojem skutečně prochází (pokud nemluvim o epizodních rolích), je to prostě pořád ten stejnej strašně drsnej a všemocnej Frank stínající hlavy svejch více či méně neschopnejch oponentů, pořád ty samý sarkastický poznámky, pořád ten samej pohled na kameru typu "To jsem to ale hustej, co - podívej se na ty kretény kolem". Všechno je ale precizní, výborná je kamera a takovej ten chladně pravidelnej designovej minimalismus, dobrý jsou i herci, jen je to pořád o tom samym. Výborně se na to kouká a je tam spousta zajímavejch momentů nebo pohledů na vrcholovou politiku, spousta zajímavejch situací vyplývajících z machiavelistickýho přístupu Franka a nakonec i Claire, ale chybí mi k tomu nějakej další rozměr - nějakej koncept, nějaká vidina vyšší hodnoty, kterou tvůrci sledujou a kterou celej seriál zastřešujou... Prostě něco víc. To se samozřejmě do poslední klapky posledního dílu ještě může změnit, za mě ale zatim silnější 3*. Trochu mám nicméně obavy z toho, že po vzoru dnešních úspěšnejch seriálů se i HoC bude točit tak dlouho, dokud to bude sypat, což až na výjimky (Přátelé) hodnotu seriálu nezvedá - za všechny viz třeba takový HIMYM, Suits, Sherlock... Naopak příkladem umění skončit včas budiž třeba takovej Newsroom, od kterýho by se fakt moh učit kdekdo. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Fíha. Tak toto bola úplne dokonalá bomba. Takmer každý diel je totálne super. Spaceyho najlepšia úloha v živote. Ako vyštudovaný politológ oceňujem politický backround a zákulisné machinácie ktoré sú dokonalé. Frank Underwood je asi najdrsnejšia postava v histórií kinematografia, ktorá nepoužíva fyzické násilie. Páči sa mi tiež absencia čiernobieleho videnia. Všetky postavy majú dobré aj zlé vlastnosti, takže postupne dostávajú od diváka, sympatie, pohŕdanie, nenávisť aj ľútosť. Režisérsky dokonalé. Scénaristicky takmer dokonalé. Koho nebaví politika to môže byť otravné. Pre mňa jeden z naj zážitkov posledných rokov. 95-100%. Jasne za 5*. Update po druhej sérií. Toto je asi najlepší seriál na svete. Takto dokonale sa zahrávať s divákom. Fúú, to si ešte nikto nedovolil. 6* ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První série] Přitáhl mě samozřejmě podepsaný David Fincher (a Joes Schumacher či James Foley, režisér Glengarry Glen Rosse), ale paradoxně až když Fincher načatou sérii režisérsky opustil, byl jsem chycen. První sezóna House of Cards opravdu skvěle graduje a v druhé polovině mě naprosto pohltila. Kevin Spacey hraje na půl plynu svůj vysoký standard a díky tomu mu i ostatní herci jeho tempu stačí a jejich příběhové zákruty jsou napínavé a zajímavé. House of Cards je vysokou školou maniplace, jak té příběhové, tak té na diváka. Triumf na konci první řady je už jenom hořkosladkou třešínkou na dortu špíny a svinstva, kterým se Frank Underwood brodí... a nemusíte se stydět, nemusíte se hned osprchovat. Těšit se na druhou sérii je prostě přirozené, nevzpínejte se. První sezóna 90 % ()

klavitka 

všechny recenze uživatele

Jedním dechem zhlídnuta první série, nyní se vrhám na sérii druhou. Už dlouho mě žádný seriál takhle nechytil. A co si budeme povídat, Kevin Spacey si to velkolepě užívá. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Až na to, že nevěřím, že by si vrcholný politik až tak ušpinil ruce (na to má přece své pohůnky), taková malá ukázka toho, jak to chodí. Systém služeb i službiček, ale i nepokryté vydírání. Smysluplá věc, která se vymění za něco "užitečnějšího". Dohoda, která nepřežije ani okázalé potřesení rukou. Lhaní bez mrknutí oka a s úsměvem na tváři. A na voliče si vzpomenou jenom před volbami, když se počítají hlasy. Ale nejsou jediní, svůj kus masa si chtějí urvat i další...naivní novinářka, která udělá pro kariéru cokoliv, ale také politikova manželka, okázale "páchající" charitu. Zrovna z ní mě až mrazí! Už dlouho jsem nepotkala tak bezcitnou ženskou postavu. No, ale i tak může fungovat šťastné manželství. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Homo homini lupus aneb pohled do zákulisí americké politiky. Cesta k moci je hra s nulovým součtem a kdo se chce dostat až na vrchol, nesmí se štítit ničeho. Jsou i jiné způsoby jak udělat kariéru v nejvyšších patrech státní správy, ale žádný jiný není dost rychlý a přímý, aby uspokojil ambice Francise Underwooda. Seriál má impozantní rozjezd a tempo si držel dvě série. Třetí se trochu protrápil a čtvrtá se nepříjemně táhla. Od páté se zvýšily sázky a atmosféra potemněla. Vývoj událostí ze mě postupně udělal cynického technokrata moci. Kevin Spacey má charisma jako hrom a fandil bych mu i kdyby uspořádal regulérní puč. Občas mám pocit, že k němu i směřuje. Ergo, nenávistí řvoucí studenti levicových univerzit můžou být ještě rádi za Trumpa. Ten je proti Underwoodovi vyloženě konformní a uměřený prezident. Pochválím ještě vynikající soundtrack. Á propos, po honu na čarodějnice pro mě seriál skončil pátou sezónou. Zbytek budu ignorovat. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Americká politika v kostce. Není to seriál, u kterého byste mohli snadno vypnout - pokud jako já v politice tápete a tenhle svět jde tak nějak mimo vás, budete se tady muset asi hodně soustředit, aby vám neunikly všechny souvislosti, důsledky a příčiny politických afér. House of Cards svojí kvalitou spíš připomíná filmový formát a každý záběr je potěcha pro oko. Asi netřeba zmiňovat, že to celé stojí na (jako vždy) bravurním výkonu Kevina Spaceyho, který je ve své roli manipulativního grázla tak předsvědčivý, že mu prostě ve všech jeho intrikách musíte bez rozmýšlení fandit. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Začínám druhou sezónu a jsem stále stejně nadšená jako u prvních dílů...Krutost a zároveň realita, se kterou hlavní hrdina žije a pracuje...to se jen tak nevidí. Jeho "životní styl" se mi moc líbí a určitým způsobem s ním sympatizuji :) :) Super seriál :) Zatím k tomu nemám co víc dodat :) Jo - jen mě mrzí, že jedna z hlavních postav je již opět pryč :D :D Dobře - mám celý seriál za sebou. Poslední série pro mě byla už trošku "natahovaná" - už toho na mě bylo moc, ale neřešila jsem situaci, která byla kolem Spaceyho - o tom si myslím své, tudíž jsem nezjišťovala jak to bude se seriálem dál. Claire je tak "studená" a tak cílevědomá a úplně nevím, zdali bych do toho šla tolik jako ona, ale její postava byla hodně průrazná. Jsem spokojená. Je to hodně silné a náročné pro lidi, kteří mají silné morální zásady, proto doporučuji - při sledování se od nich co nejvíce odprostit ;) ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Problém politických výtvorů o USA je, že je skutečně dokáží ocenit jen Američani, ti to nadhodnotí a my se pak vezeme na vlně úžasu jako ovce. Ale tohle je zatím dost dobrý i pro ovce:) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Nemám slov zatiaľ. Zo štartujúcich seriálov tohto roka to bude asi jednoznačný vrchol. Spacey je priam božský, Kate Mara moc nemusím no ale čo už s nimi keď si ju vybrali. Ale inak bezchybné po všetkých stranách. Či už je to svieži a inteligentný scenár, úžasné herecké výkony, strhujúca atmosféra alebo dobrá hudba. Nailed it! ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama