Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 4
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze (771)

David484 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nepomyslel, že k mojim obľúbeným režisérom sa dokáže niekto ešte pripísať a dokonca ich aj prekonať. Dôkazom toho, že to niekto skutočne dokázal je David Fincher. House of Cards je skvelá seriálová pochúťka. Sám som bol prekvapený, že ma to tak chytilo, pretože som som zaťažený na neuveriteľnú dejovosť a hlavne akciu, neočakávané zvraty. To všetko House of Cards úplne nemá. Až na scénu zo začiatku 2. Série tam skutočne skoro žiadna akcia nie je. No to všetko vynahrádza pohľad na vzťah Franka Underwooda (Kevin Spacey) a Clair Underwood (Robin Wright). Taká úprimnosť voči sebe navzájom. To bola prvá vec, ktorá do chytila. Niečo podobné ako keď som prvýkrát jedol kebab. Raz som ho ochutnal a odvtedy sa neviem zbaviť chuti naňho. Tak je to aj s House of Cards, keď som raz dopozeral prvú časť 2. Série, už som jednoducho nevedel odtrhnúť oči. A keď raz prišiel ten smutný okamih, kedy sa skončila tretia séria, vedel som, že moja túžba bude uhasená až pri začiatku 4. Série a tak mi teraz neostáva nič iné, len čakať. Ak by som mal ohodnotiť jednotlivé série, ta 1. SÉRIA 9,2/10; 2. SÉRIA 9,1/10; 3. SÉRIA 8,2/10. Dúfam, že 4. séria prekoná všetky ostatné. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je můj velký oblíbenec a rád sleduji jeho role. Na Dům z karet jsem se docela těšil a byl jsem moc zvědavý. Seriál jako počin nelze hodnotit jinak než vysoce pozitivně, obraz americké politiky, ve které jen hlupák nedokáže najít i obraz politiky evropské, je bezvadný a krásně ukazující, že voliči jsou jen ovce, které slepě následují své zkorumpované pastýře. Slušné výkony protagnistů, naprostá bezskrupulóznost politiků, do jisté doby zajímavý děj a celá řada reálií. To jsou pozitiva seriálu. Bohužel jsem skončil někde v polovině druhé série, protože dění už opravdu uráželo můj rozum. Superman Underwood kontra zbytek, který reprezentují naprostí hlupáci bez schopnosti si uvědomit, co je Frank zač. Už to bylo směšné, jak neustále každé kolo vyhrával a ostatní si jen naivně nechávali srážet hlavy tím nejstupidnějším způsobem. Je to velká škoda, ale seriál tím pro mě skončil, už se k němu určitě nevrátím, protože jeho rádoby hraná sofistikovanost je jen rouškou pro zbytnělý a vyčpělý scénář, který nemá ani kousek přirozené logiky. Nebudu komentovat vraždy ani za vlasy trochu přitaženou Clair. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Trvalo by mi 26 dílů, než jsem udělil pátou hvězdičku a vysvětlím proč. 1) Tak propracovaný, hluboký a chytrý scénář jsem ještě nikdy u žádného seriálu nezažil. 2) Kevin Spacey a jeho paní manželka jsou až ďábelsky zvrácení a každý jejich neuspěch si užívám. 3) Skvostní záporáci (a že jich je) 4) Vynikající hudba 5) Spousta vedlejších linek, z nichž žádná není nudná. Tak proto 5*. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Se seriálem mám problém, nezaujal mě, nebavilo mě čekání na další díly. Nyní se mi podařilo vidět první tři série, první dvě pro mě byly jen zvuková kulisa pri práci, o hodně zábavnější a živější byla série třetí. Stále mi ale stačí politika ve zprávách, aféry a život politiků jsou jako noční můra. 1. série: Reportérka Zoe a Francis, charita jeho manželky, konec práce Zoe v redakci, drsné jednání, lidskost naprosto chybí, konec Zoe, Clair jsem ani nevěřila, že jí chybí děti. 2. série: Ve stejném duchu, libůstky Franka a Claires ochrankou, napadení Douga Rachel. 3.serie: První díl je asi nejlidštější, začíná mě to bavit! Frank namočí na otcův hrob a Doug se vzpamatovává z napadení, Rusko. Rozhovor Franka a Claire o odvaze: "Spáchat sebevraždu zvládne každý, nebo si pouštět pusu na špacír před médii. Víš, ale co chce opravdovou kuráž, držet jazyk za zuby bez ohledu na to co cítíš." Konec 3. série: znovuzrození Douga a konec Rachel, rozchod prezidentského páru? 4. série: Pokračující nesoulad mezi Clair a Frankem, Clairina matka,...tato série mě nezaujala. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Dobrá scéna jak paní prezidentová v rámci kampaně se vetřela do domu white trash ženy a začla do ní vyprávět pseudovize typu Nový úděl/ Frank Underwood = budoucnost Ameriky a ta dobrá žena jí zase povídala o svých problémech - hypotéka, manželovy i její nevěry, starosti se zaměstnáním a její propagandistické kdákání zcela ignorovala. Velice pěkný je též Brechtův zcizovací efekt - občas je děj zastaven a Frank nás zásobuje svými poznatky, truismy.. ()

quip 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se natolik snaží být britský (už ty opening credits...), že (asi úmyslně) zapomíná na zábavnost. Škoda. ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Seriál se nevleče, ale běží v dramatických konverzacích. Postava kongresmana Underwooda v podání K. Spaceyho dodává celé sérii dokonalou atmosféru. Už se nemůžu dočkat pokračování...wow. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Vysoká politika, Amerika, odstrašující prostředí nejvlivnějších lidí světa. Francis Underwood je vychytralej záporák, kterému chvíli fandíte a chvíli ho nenávidíte. Skvělý trik se "zastavením času", kdy mluví jen Kevin Spacey a zasvěcuje vás do svých politických manipulací. Naprostou třešničkou celého seriálu je geniální soundtrack od Jeffa Beala. ()

OMGPLSFOLD 

všechny recenze uživatele

Americký kongresman Francis Underwood, v jehož roli se představí Kevin Spacey, je hlavní aktér tohoto drsného politického dramatu, který nám odkrývá velice sebevědomého a ctižádostivého člověka, jenž má svůj život zcela jasně naplánován a je rozhodnut pro dosažení cíle udělat doslova cokoliv. Kevin Spacey hraje svojí nejvyšší ligu a tak není divu, že vytvořil postavu, kterou jednou budete milovat a zároveň nenávidět a opovrhovat, ale vždy se budete výborně bavit! Po shlédnutí první řady musím konstatovat, že se nemohu dočkat na tu druhou, která má velmi slibně našlápnuto. ()

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

"Power is a lot like real estate. It's all about location, location, location. The closer you are to the source, the higher your property value." Velmi solidne. Fincher nastoli velmi vysoke tempo, ktore si serial ako tak drzi, v strede serie to je sice o ligu nizsie, ale to nevadi - finale to opat zachranilo. Je dolezite, vediet silno zacat, a silno ukoncit, a to sa House of Cards podarilo na 100%. Fantasticky Spacey... je vidno ze tento zaner je proste jeho a ze si to na 100% uziva, dalej by som povedal ze zvysok obsadenia je na takej solidnej uvrovni, nikto z nich mi nepride nejako prilis uzastny, ale ani mi tam nikto nevadi. Fantasticke quotes, uzastne Spaceyho monology...Super! Zatial 1. Season - 85%, 2. Season 95%, 3. season 75% ()

DisneyCZ 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný Kevin Spacey, kterému to sedne jako prd*l na hrnec mě opravdu baví.. Vztahy, intriky, lži a napětí tohoto seriálu mi příjde nevšední a celkové prostředí mě dost zaujalo. Natěšenost na druhou sérii :-) ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Pokud něco na současné seriálové scéně chybělo, tak je to seriál jako tento. Mapující politiku. Bez obalu. Hnusnou, křivou, avšak přitažlivou. Prostě takovou jaká je ve skutečnosti. Vynikající scénář a skvěle napsané dialogy jsou jen hrany tohoto vybroušeného diamantu, na jehož vrchole ční Kevin Spacey, který je absolutně famózní, a po jeho bocích Robin Wright a Kate Mara. Ale nebudu chválit pouze jednotlivce, celé obsazení je skvělé. Neskutečné drama, které mě pohltilo od prvního dílu. ()

vangobseck 

všechny recenze uživatele

Když jsem přemýšlel o Francisi Urquhartovi z originální série BBC, nemohl jsem si Kevina Spacey v roli machiavelistického šéfa většiny v dolní sněmovny dost dobře představit. Richardsonův výkon se přeci jen těžko dal překonat. Dlouho jsem proto seriál odkládal. Nakonec mi k shlédnutí stačil bez mála den. Demokrat Frank Underwood není v porovnání se starým konzervativním FU o nic slabší, v nastavené linii pokračuje, podle mého názoru, nad míru přesvědčivě. ()

dodona 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii hodnotím najvyšším možným hodnotením. Je to proste brilantné - scenár, réžia, atmosféra, vykreslenie charakterov, herecké výkony a hlavne perfektný pohľad do zákulisia vrcholovej politiky. Veľmi rada vidím Kevina Spaceyho na vrchole a Robin Wright mu je rovnocennou partnerkou - okrem toho tu má neskutočnú charizmu. Uvidíme, čo prinesú ďalšie série. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama