Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 1
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze (771)

esmoke 

všechny recenze uživatele

▐1. série (13 dílů) 85%▐ vyznačuje se neotřelým dějem, vývojem postav, pěkným zracováním ▐2. série (13 dílů) 75%▐ začátek série má poměrně našlápnuto, později již ovšem děj nijak nepřekvapí, závěr je jasný předem a odehrává se bez nějakého vývoje. Na třetí sérii se ani nijak moc netěším a byl bych rád pokud by závěrem 2. série příběh skončil.▐3. série (13 dílů) 65%▐ Asi nejslabší série ze všech, dost se nic neděje jen první dáma má krizi středního věku.▐4. série (13 dílů) 70%▐ První polovina série je dost slabá, část s haluškami zoufalá, na konec se to ale rozjede. ()

xCindy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem? Hustý! Když už si myslíte, že to víc sviňárna být nemůže, tak vás přesvědčí o opaku ... výborná muzika, kamera, střih, Spacey ... Parádička, víc takových. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Hoci Breaking Bad hrá prvú seriálovú ligu, osobne som našiel značne väčšie zaľúbenie vo Fincherovom projekte. Politika je špinavá a to riadne, to sa snažili tlmočiť celé zástupy režisérov strieborného plátna, čítajúc napr. F.Capru alebo Alana J. Pakulu. Na pôde seriálov je to pomerne nepreskúmané téma - opravte ma, ak žijem v omyle - ktoré však so sebou prináša riziko z bezbrehého pesimizmu a neužitočného zalamovania rukami nad politickou rivalitou v rámci dvoch amerických strán. Lenže patrónom série je skúsený David Fincher a ten vie, ako diváka navnadiť a zdeptať práve tak, aby bol ešte ochotný vrátiť sa k dalšej epizóde. Už tá pilotná totiž nadstavuje vysoký štandard, ktorého sa ostatné držia - inteligentný a prepracovaný scenár akoby vychádzal skúseného kongresmena a značne mu napomáhajú nápaditá kamera s decentnou hudbou Jeffa Beala. Najväčšou zbraňou seriálu je ale herecké obsadenie. Kevin Spacey je rozkošne prehnilý a podáva zrejme najlepší výkon od Americkej krásy. Robin Wright je jeho ešte rozkošnejšie prehnilou manželkou a herecky Spaceymu skutočne stačí. Hlavnú trojicu doplňa Kate Mara, ktorú som doposiaľ nepoznal a až teraz som s odstupom času pochopil, že je to veľká škoda. House of Cards rozhodne stoja za pozretie, a aj keby vás politika ktovieako netiahla, skúsiť to treba už len kvôli menám v kategórii Réžia - Fincher osobne, Schumacher, James Foley a dokonca aj Jodie Fosterová. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem v jednu chvíli, obzvlášť teda konec první a začátek druhé série, dost hltal. Manželské duo Spacey - Wright k sobě dokonale pasuje a divák neví komu vlastně v kariéře fandit víc. Jediným problémem seriálu je pro mě to, že se všechno neustále opakuje. Pořád dokola se shánějí hlasy, pracuje s médii, shání se špína, manipuluje se s lidmi /jak spolupracovníky, tak obyvatelstvem). Neříkám, že se na to nedá koukat, protože to bych kecal, těšil jsem se na každičkej díl, ale v určitým okamžiku mě to přestalo bavit, poněvadž jsem dostal pocit, že se vše jen a jen opakuje a točí neustále dokola... ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál s parádní tématikou. Intriky, lži, čachry, výhružky v americké politice? Paráda. Vůbec si nedělám iluze o skutečné politice, možná, že ta probíhá naprosto stejně. Naprosto brilantní představení Kevina Spaceyho, který svou roli zvládá dokonale. Co se mi obzvlášť líbí, jsou jeho monology ke kameře a nám, tento seriál hltajícím divákům. Dále bych ocenil herecké výkony ostatních účastníků, je pěkné vidět neokoukané tváře, které sekundují hereckému představení hlavních hvězd (Spacey, Wright). ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Absolutně fenomenální první dvě série slupnuty jako malina. Spacey ve svém živlu s rolí šitou na tělo a Robin Wright jako vzor ženy na svém místě. Televizní seriálová tvorba definitivně pokládá na lopatky filmovou produkci pro velká plátna, což dokazuje Netflix nehoráznou, ale o to víc sympatickou troufalostí v podobě vydání všech dílů najednou. Nemůžu se dočkat třetí série a nelítostného Franka v pozici nejvyššího kápa. ()

Lachtan44 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší současný seriál ze světa vysoké politiky. Navíc úžasný Kevin Spacey v roli hlavní záporné postavy. I když, v tomhle seriálu vlastně žádná kladná postava není :-) ()

chinano 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo. že by se vám naprosto hnusilo to, co hrdina nějakého příběhu dělá, a přesto si nemohli pomoci a potichu mu drželi palce? Mně asi tady poprvé v takové míře - a to hlavně díky Spaceymu. Vynikající provedení od A do Z - tomuto seriálu (kromně morální zvrácenosti) snad nejde nic vytknout. ()

Hadravinho 

všechny recenze uživatele

Jsem na konci prvni serie. Zatim mi chybi silnejsi protivnici, skoro vsechno slape jak po dratkach. Zadna prohra a ze vsech komplikaci je nakonec prinos pro Underwooda. Na jednu stranu obdivuhodne na druhou lehce predvidatelne. Proto zatim jen 4 hvezdy. Update: Celou druhou sérii se odehrávalo, to co mi chybělo v první. Underwoodovi v podstatě celou sérii teče do bot a vypadá to, že se "domeček z karet" zříti. Občas jsou kauzy až moc zamotané a těžce se v tom orientuje. (Možná je to tím, že seriál sleduju většinou před spaním). Update2: S každou další sérií je to vyhrocenější. Někdy až trochu moc přitažené za vlasy a ztrácí se uvěřitelnost... Ale pořád super ()

david666 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ze kterého se chce až místy zvracet (ale ne díky skvělému Speceymu a snad ještě lepší Robin Wright - tu jsem si zamiloval), když si člověk vezme, že takovou bandu živíme z daní. MYslím, že už nikdy nepůjdu volit, protože je to úplně zbytečné. ()

liborson 

všechny recenze uživatele

Ne ne, to to se opravdu moc nepovedlo, alespoň tedy ne dle současného hodnocení. Tento seriál má v podstatě všechny chyby, které právě nechcete mít. Prvně je to strašná nuda a tím pádem nulová motivace se koukat na další díly. Za další je tento seriál velmi statický - ať už konverzačně, situačně nebo dramaticky. Sžití se s hlavní postavou je tedy potom absolutně nemožné. Navíc mi zde chybí jasný konkurent, který by mohl hlavnímu hrdinovi konkurovat. Takto si konkuruje sám sobě. A to křoví, které scénáristé vystavěli kolem hlavní postavy je až komicky předvídatelné a absolutně nedotažené. První sezóna = 60%. 2. sezóna - 80%. 3. sezóna - 70%. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že serál bez akce, v pravém slova smyslu, může takhle šlapat. Sledovat Underwooda jak ladně pluje špinavými vodami politiky přes klamstvá a podrazy, to je prostě paráda. Kevin prostě válí a i když se v podstatě jedná o one man show, musím vyzdvihnout Robin Wright, která je prostě neskutečně půvabná a sexy. Kdo by to kdy řekl, že holka z Forresta bude jednou tahkle válet. 1. série 95% 2. 95% 3. 85 % ()

Bodos 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. První série je velmi napínavá, opravdu mě to vtáhlo do děje jako málokterý seriál. Kevin Spacey a jeho intriky.. -prostě boží. Bohužel druhá série mě zklamala, není už tolik dramatická jako první, něco jí chybí. Po shlédnutí první série jsem dával bez diskuze 5*, po druhé musím snížit na 4*. EDIT PO 3. SÉRII: Jsme zase na 5*, seriál se vrací ke svým kořenům, a to mu jedině prospívá. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

5* za prvni serii, druha byla utrpeni, 3. zacala byt zajimava az na konci. Predtim si to hralo na to, jak je Amerika spasou pro svet, touzicii po miru, a Rusko predstavila jako stredovek. ... Poslednich 10 minut posledniho dilu jsem nepochopila ()

Juick 

všechny recenze uživatele

Seriál o americké politice a intrikách. Co by mohlo být nudnější? Opak je pravdou a už od prvního dílu si mě Frank získal. Kevin Spacey hraje svoji postavu opravdu výborně a celkový dojem vylepšuje trefnými komentáři přímo pro diváka. Děj je velmi dobře napsaný a má šťávu. Hodnotím v půlce druhé série a když si seriál kvalitu udrží, nevylučuji 5 hvězd. EDIT: Třetí série se mi příliš nelíbila. Nechávám 4 hvězdy ()

mrsin 

všechny recenze uživatele

PO TŘETÍ SÉRII Strhující, fascinující, takřka dokonalé. Byť House of Cards do praktik nejvyšších pater americké politiky jen nakukuje (co si budeme nalhávat, realita je ještě daleko horší), bohatě to stačí k tomu, aby člověku při sledování běhal mráz po zádech. Nedokážu si představit nikoho, kdo by všehoschopného Franka Underwooda ztvárnil lépe než Kevin Spacey. 90 % a jeden z TOP seriálu za poslední roky ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama