Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 3
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze (771)

Blablador 

všechny recenze uživatele

1. série 90%, 2. série 70% - Domek z karet začal padat ve třetí sérii. Sám jsem čekal, kam se tvůrci pohnou po vyčerpání námětu z původní britské předlohy a ono je z toho neomarxistická normalizační úderka. 3. série - 30%. Agitka za pasy rájot, špatné rusko, teplouše a křížení s negrama ze státní správy. Samoúčelná postava spisovatele ve třetí sérii a nelogické chování hlavních postav to potopila do normalizační nudy. Uvidím co čtverka. ()

miamiamia 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Dávám jednu hvězdu za milé překvapení v podobě Spaceyho promlouvání k divákům, ale to také časem omrzí. Jinak banda nelidských náfuků, šroubované dialogy a hlavně děsná nuda.... Celý to tak nějak klouže po povrchu a líbit se to může fakt jenom generaci odchované na klipech mtv a reklamách. ()

Ironbeak 

všechny recenze uživatele

Všechny politické "scény" jsou naprosto dokonalé a zajímavé. Ale vůbec mě nebaví "scény", které se týkají vztahů, né úplně důležitých postav! Jinak, 10/10, doporučuji! ()

omadlik 

všechny recenze uživatele

Boha jeho to je marasmus - zly, mstivy, egocentricky, prohnany a prolhany Francis Underwood. A pres to vsechno mu proste musi divak fandit ;-). Neda se jinak. Naprosto podmanivy svym charismatem, naprosto neuveritelny v intrikach, skvely improvizator a "poker-face". A verim tomu, ze realita je jeste o dost tvrdsi. Tak si to uzivejme po douskach a snazme se zustat necynicti k zivotu ;-). ()

petr6988 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi velmi líbí. Vynikající herecké výkony a dobře propracovaný scénář dělají z tohoto seriálu jeden z nejlepších. Velmi doporučuji se na tento seriál podívat, opravdu nebudete litovat. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Malokdy se mi taji dech, kdyz u filmu cekam na to, jak dej bude pokracovat - toto je tak mraziva fikce, se kterou neni v cem polemizovat, a vse je podporeno skvelmi herci, vypravou, kamera, hudba i strih maji absolutorium. Diky za zazitek... ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérií a pár epizódach zo série druhej, nemôžem ísť s čistým svedomím do plného hodnotenia. Dramaturgicky, herecky, režisérsky a príbehovo naozaj na vysokej úrovni. Všetko je tak obyčajne neobyčajné, honba po moci bez limitov v tej najsofistikovanejšej forme. Alebo to je celé na mňa až príliš chladnokrvné? ()

Filmer01 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria sú parádne. Kevinovi Spacey-mu tá uloha sadla ako istá zadná časť tela na "šerbeľ". Výborný scénar politických intríg a boji o zvolenie a moc. Od 3. série sa to ale začne uberať takým čudným, podľa mňa nerealistickým smerom a v 4. sérii to pokračuje tak isto a už ma to nejako nebaví. 5. sériu som nevidel, možno sa k tomu ešte niekedy vrátim. Ale vzhľadom na výborné prvé dve série tomu dám 80% ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obavy ze zklamání, zapříčiněné vychvalováním seriálu, po úvodních dílech přestávají. Domek z karet je mrazivý, silný a zajímavý. Tato nekompromisní pecka, plná zvratů je díky scénáristům správnou jízdou. Řemeslná stránka šlape. Herecké výkony jsou přesné. Nevidím nejmenší problém... :-o (viděno s dabingem) ()

Mariooo 

všechny recenze uživatele

Nedali jste mi ministra zahraničí? Jen počkejte.... Budu prezidentem! A ono jo. Role ušitá na míru Kevinu Spaceymu. Jak kterak vystavět domek z karet, který se může v okamžiku rozpadnout, když si nedáte pozor, ale ono to vychází a tak se s kongresmana vyšplháte až na post samotného prezidenta Spojených států. Věřím, že některé šedé a skryté intriky, směny a nekalé praktiky v té vládě doopravdy fungují. První tři řady prvotřídní, od čtvrté jde již kvalita mírně dolů, ale i tak si drží poměrně dobrou úroveň. Nevím, co očekávat od šesté řady, ale těším se. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má smysl hodnotit, až když dojde k jeho finále (dojde-li k němu vůbec). Pochybné rozhodnutí vyškrtnout z poslední série Kevina Spaceyho nemuselo samo o sobě nezbytně znamenat úpadek, ale to by si scénáristé museli dát o hodně víc práce. Ve finále totiž nejen že s odchodem Spaceyho odešlo i jeho nezaměnitelné charizma, ale také se bůhví proč zvýšila nepřehlednost děje a nepochopitelnost všemožných nevyslovených motivů. Posledních 5 dílů jsem tak dokoukával už jen ze zvědavosti, jak to celé bude zakončené. Koukat na to už ale vůbec nebyla zábava, jen pruda. Nepovedeným zpracováním a především hloupým rozuzlením představeným v posledních 8 epizodách tak autoři bohužel pohřbili i kvalitu předchozích sérií. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvních čtyřech řadách skvělý politický thriller, pátá řada trochu krok vedle, ale s odchodem Spaceyho, tedy Franka - nejlepší seriálové hlavní postavy od Breaking Bad to šlo hrozně dolů. Opravdu mě to mrzí, i přes to si tento počin rozhodně zaslouží nadprůměrné hodnocení už jen za ten nápad a první čtyři série. 75%. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bombu a ono nic. Politický seriál, který se dá, ale nijak zvlášť nechytl. První série ušla, ale předpokládám, že další série jsou ve stejném stylu, takže čas investuji raději do jiných (snad lepších) seriálů. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně!! Po průšvihu s Designated Survivor pořádné politické drama, kde... moment, aha, tohle je Dům z karet, tak zase nic. Toto je další seriál, který vás v prvních dílech navnadí a pak pěkně kopne do rozkroku. Pravda, zde je strašně postav hned na začátku, tak se budete chvíli rozkoukávat, ale pak se to celkem slušně rozjede a chvíli to i funguje. Už ze začátku mi vadilo, že mě vlastně seriál nutí fandit záporné postavě tím, že tam zkrátka není žádná kladná, která by se tam buď ohřála natolik dlouho, aby si vůbec stihla vybudovat nějaký vztah s divákem a nebo se nakonec ukáže, že je to stejný šmejd, jako Francis, takže raději vsadíte na toho, koho znáte a o kom víte, že tam s ním budete i v dalších sériích. A tak Francis stoupá, doslova přes mrtvoly, vzhůru. Do cesty se mu průběžně někdo připlete, který tak, jak se objevil, zase zmizí a vy si za dva tři díly už nevzpomenete, kdo to byl a že tam vůbec byl. Vždy jednou za sezónu se mu zblázní manželka Clair, která se sice celou dobu snaží být manipulativní čůzou, aby jí pak louplo v hlavě a buď utekla za milencem, nebo pohřbila málem manželovo prezidentování urážkou v Rusku, protože se jí z ničeho nic zželelo jakéhosi revolucionáře, který si hodil provaz, či uprostřed kampaně za znovuzvolení se rozhodne, že chce mít konečně také funkci a jako nejlepší způsob se logicky jeví házení klacků pod společné nohy. A tato žena, která z vedení neziskovky a která se sesype při prvním bububu při nominaci na velvyslankyni, najednou prohlédne a to tak, že převálcuje všechny, včetně ruského prezidenta a dokonce to, díky #meetoo štvanici v reálu, dotáhne až na prezidentku USA. Máme rok 2019, doteď pořádně ještě ani neproběhl soud, takže nevíme, jestli Spacey něco provedl, ale co víme tutově, že tím unáhleným gestem s jeho vyhazovem a předěláním scénáře zrovna na Clair jako prezidentku, dostal seriál definitivně ránu do vazu. Abych to shrnul - amíci mají takový zvláštní zvyk, že každý seriál, který má velký potenciál a dobře se rozjede, prostě zničí tím, že do něj propašují osvětu v podobě řešení aktuálních témat, jako je migrace, rovnoprávnost ras a pohlaví, řešení práv homosexuálů, atd. A tato jejich posedlost se ještě násobí ve chvíli, kdy se v seriálu nebo i filmu objeví postava jejich prezidenta, pak to puzení naroste do nezvladatelných rozměrů. A to je i konečný obraz tohoto seriálu. Do té doby, než se Francis stal prezidentem a začal z něj být po většinu času usedlý strýc lavírující právě mezi těmito aktuálními tématy, tak to bylo s výhradami na plný počet, pak to šlo ale fofrem do háje, poslední série dokonce do záporu. Proto dvě hvězdy a velké zklamání. ()

GesikCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který odstartoval éru Netflixu a který mě přivedl ke sledování seriálů „moderního střihu“. Fantastická jízda prohnilou americkou politikou v čele se dvěma macbethovskými postavami, které se derou stále výše a výše v politickém žebříčku a žádné pozice, kromě té nejvyšší, jim není dost dobrá. Herecký výkon Kevina Spaceyho je božský a příliš za ním nepokulhává ani výkon neustále chladné Robin Wright. Jedinou kaňkou je slabší šestá série, ale já si svůj zážitek nehodlám kazit přecitlivělostí dnešní doby. Edit: Jen tak mimochodem: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/necekany-zvrat-herec-kevin-spacey-byl-zprosten-obvineni-ze-s/r~de1535d6a8da11e999160cc47ab5f122/ ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout tak to, že by se mi líbil i víc záběr "do světa dění" a ne jen scény z kanceláří. Ale kdo ví, jestli by to pak naopak nespadlo do tuctu. Nevím. Každopádně nikdo snad nemůže pochybovat o pravém důvodu diskreditace Kevina Spaceyho. Tendle seriál prostě nesměl dál pokračovat. První dvě série byly nejlepší. Jak se dere nahoru. Od třetí série mam alergii na Clair. mezi díly s03e11 a s03e12 je velkej rozdíl ve Frankovo vlasech :D až nepřirozeně ho najednou nechali zešedivět. Postupně šla kvalita dolu. Trochu mi vadilo, že vlastně až do konce se vychází pořád z toho, co se stalo v prvních dvou sériích a čímdál víc to tak přestává být zajímavé. Na 6 sérii už jsem ani nekoukal. Dost by mě zajímalo v jaké fázi seriálu přišlo obvinění na Kevina. Už ve druhé sérii, kdy prezident zabil? Nebo třeba až v páté, kdy proflákli setkání mocných v lese? Jak jsem psal..tendle seriál musel zkončit. Škoda, bylo to super. Hlavně první dvě série. ()

Rina80s 

všechny recenze uživatele

Toto se stane, když seriály přestanou být druhořadým zbožím a jeden z nejlepších herců své doby se dostane k roli, kde může postavu rozvíjet déle než v nejdelším filmu. A dost možná nehrál nikdy nic, co by dokázal zahrát lépe. A výsledkem je geniální seriál, který možná časem ztrácí(poslední řadu jsem neviděla), ale ztrácí z počtu hvězd, které tu nelze dát. Mnohdy nevíte, co se stane, co bude dál, dialogy i monology jsou tak přitažlivé, že milujete i ty největší záporáky. Ten seriál je nekorektní, svým způsobem se vysmívá americkému stylu života, že se víc vysmívat ani nemůže, šokuje už v první sérii, že víc šokovat nemůže, což mu možná potom trošku ubírá, pak už totiž čekáte vše a někdy už by vlastně méně šoku bylo ve výsledku více. Asi proto, že už čekáte to nejhorší a ono to přijde. Přesto jsou hlavní postavy neskutečně lidské se svými slabostmi a neskutečně přitažlivé, protože herci jsou ti nejlepší možní a scénář jim jen a jen pomáhá. Je tam moc, sex, smrt. Dalo by se říct, že takový laciný koktejl, nakterém ale není ve výsledku laciné vůbec nic. Kromě způsobu, jakým to zařízli. Pokud vím, tak z té poslední série už bylo něco natočeno, než vyhodili Spaceyho. Asi to smazali, protože se docela divím, že jim to někdo neukradl, mnoho lidí by i za to málo ochotně platilo. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama