Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze (771)

Aky 

všechny recenze uživatele

Na terénu chytře napsaného scénáře Kevin Spacey předvádí základní postupy získávání a udržování moci, které dovádí až do absurdní dokonalosti. Jeho z děje vybočující komentáře jsou mnohdy zajímavější než děj sám, přičemž i ten je podáván zcela mistrně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

1. séria - 95% - Prvá séria zhltnutá za štyri dni, čo myslím, hovorí samo za seba. House of Cards nie je určite seriálom pre každého, ale pokiaľ vám politika ako taká nie je pojem cudzí, ale naopak pojem, o ktorý sa vo väčšej či menšej miere zaujímate, budete s výsledkom nadmieru spokojný. Výborný scenár a rovnako výborní herci. 2. séria - 90% - Druhá sezóna začala hneď fantastickým, prvým dielom. Pokiaľ si zvyšných dvanásť udrží rovnakú kvalitu alebo nebodaj prvý diel ešte prevýšia, mám sa na čo tešiť __ Spokojnosť sa opäť dostavila. Machinácie, machinácie a zase machinácie. Opovrhnutiahodné, ale svojím spôsobom aj inšpiratívne (don't get me wrong). 3. séria - 95% - Viac emócií, viac ľudskosti, väčšie zameranie na prepojené vzťahy hlavných i vedľajších postáv. House of Cards znova prináša kontinuálne pretrvávajúcu kvalitu, ktorej z môjho skromného pohľadu v podstate ani nemám čo vyčítať (možno tak nevýraznú postavu novinárky, na ktorej meno si už ani nespomínam a občasné Clairine wtf reakcie). 4. séria - 90% - "We don't submit to terror, we make the terror." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V pozdějších sezonách už má Fincherovo seriálové dítko i slabší momenty a trochu trpí repetivností, jak jen se dá v politice čekat, ale i tak je to geniální. Herecký a scénáristický koncert, který na poli seriozních seriálů v mých očích přebíjí jedině Newsroom... a to ještě ne racionálními argumenty, ale čistě na emoce. Protože jak by řekl pravý Havlomrd (tedy i já) - pravda a láska pravověrné novinařiny zvítězí nad lží a nenávistí čirého politického zla :) Samozřejmě toto vše platí jen o pěti sériích, ze šesté byl SJW agitací vyhozen Kevin Spacey, na kterém seriál celý stál, takže šestá narychlo spíchnutá řada jako by vůbec neexistovala, seriál nemá zakončení - což je na něm ale jen malá vada. Možná to celé opravdu byla Spaceyho labutí píseň, ale je to labutí píseň která se rozhodně zapíše do filmové historie hodně tučným písmem. 9/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tvrdý a nelítostný pragmatismus. A nemluvím pouze o hlavní postavě, ale i o celém konceptu vybledlého obrazu politických machinací a manipulativních rozhodnutí. Fincher svůj minimalistický styl, který je nejvíce vidět v Social Network, dovedl do krajností a ovlivnil tím celý seriál. Pokud se vám nelíbí znělka a ty neustálé politické kecy, vězte, že po řadě událostí přijde zasloužená odměna. A když ne, postačí Spaceyho promluva s divákem. Odosobněné, cynické a nádherně sarkastické. 1. série = 90% | 2. série = 100% | 3. série = 70% | 4. série = 90% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Spacey tady exceluje a jako senátor Underwood má všechny na háku, jenže jednak mu chybí silný protivník, protivníci a hlavně, seriál celkově trpí absencí zajímavých postav, vše je docela dost předvídatelné a co hůře Frank Underwood mě sice vtáhnul do své mocenské hry a jeho charakter je fakt super (ať hlášky, úvahy, nebo jednání), jenže, tak nějak pár dílů před koncem první sezóny to pro mě ztratilo napětí, bylo mi úplně jedno, co se dále stane! A to jsme teprve v první sérii, absence nosné linie a většího formování příběhu se prostě časem projeví, bez ohledu na charisma hlavního představitele a bandy jeho dočasných protivníků, pomocníků. Je mi líto, ale promrhaný potenciál, další šanci to už nedostane... Mírný update, druhá série byla celkově určitě zajímavější, trochu prolomila ledy ve vývoji postav, ovšem v žádném případě, to nemá na třetí sérii, která je skutečně povedená a zvyšuje skokově sázky. Konečně sálalo z obrazovky nefalšované napětí, žádná linie příběhu nebyla zbytečná naopak velmi zajímavá a docela jsem zvědav, zda Frank Underwood bude pokračovat... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

[priebežné hodnotenie] Po siedmich častiach je jasné, že pod štyri House of Cards nepôjdu. Na plný počet to zatiaľ nevidím, minimálne tu ale máme najsilnejšiu seriálovú dvojicu od Homelandu (Spacey - Mara). A Stoll je na Emmy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je prostě neodolatelná svině a role geniálního machiavellistického manipulátora Franka Underwooda je naprosto adekvátní jeho nezměrné herecké velikosti a charismatu. Nedivím se, že je tohle politické drama takový hit... S01: 80 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Tohle mám moc rád – žádný hraní na politickou korektnost, ale hezky nám to servírujou takový, jak to opravdu je, a mluví, tak jak se opravdu mluví. A Spacey si to fakt užívá. Ostatně i na Kate Mara jsem zvědav – když si tu roli sama vyhlídla, tak určitě bude mít co předvést. # Po Homeland a The Newsroom nejlepší ze seriálů posledních dvou let, které ukazují USA takové, jaké opravdu jsou. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé, jak je jednoduché šedým eminencím či jiným politickým sviním, tahajícím z ústraní za nitky, fandit, když se to člověka nedotýká "osobně". Těžko bych Kevina Spaceyho shledával tak fanděníhodným, kdyby ztvárňoval Marka Dalíka či jinou figurku naší politické scény... Jediné, co se z mé strany dá vytknout, je až nechutná jablečnost House of Cards. Jinak panuje naprostá spokojenost a nedočkavost, co se druhé série týče. Dvanácté místo v žebříčku seriálů zcela zasloužené... Samozřejmě, Spacey se nedá nevyzdvihnout a k němu připojuji i skvělou Robin Wright a Michaela Kellyho. Skvělá hudba a nesmírná finálová gradace, kdy se sledování už tak od desátého dílu nedá přerušit. Rozhodně ne na moc dlouho... 2. série se ještě snese, i když to nekonečné přetahování Tuska s Underwoodem mne spíše unavovalo, než bavilo. Už tady začíná větší podíl zahraniční politiky, který mne ve třetí sérii už vyloženě nebavil. Ve třetí sérii už se zároveň začala projevovat nemohoucnost scénáristů, která, jak tipuji, naplno vypukne v sérii čtvrté. Do té nám chybí sice ještě skoro rok, ale jsem rozhodnut seriál opustit a nechat ho žít svým vlastním životem... 80% (1. série - 100%, 2. série - 80%, 3. série - 70%) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se k tomuto projektu od Davida Finchera na Netflixu dostával. Nakonec mě ale překvapil. Kevin Spacey je v roli Franka skvělý a svou roli si neskutečně užívá. Můžu jen domýšlet, jaké všechny prasárny hodlá spáchat na své cestě do Bílého domu. Tento typ seriálů sice moc nevyhledávám, ale tentokrát udělám výjimku. Obsazení je taky dost nadupané. I vedlejší postavy mají jistě co říct. Taky je zajímavé použití čtvrté zdi. To se často v seriálech nevidí. Postupně sledujeme vzestup Franka a jeho ženy Claire od postu kongresmana až po prezidenta Spojených států. Claire má tento vzestup ještě raketovější. Nevím, jak moc to odpovídá realitě, ale ti dva za svou cestou po moci nechávají mnoho mrtvol a zničených životů. Neustále se tam intrikuje, takže člověk musí být ve střehu. Nikdy nevíte, kdy vás hodí přes palubu. Hezky to během sérií graduje, jen je škoda té poslední bez Spaceyho..."Máš zajímavý seznam koníčků." ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych několik věcí. Za prvé, že se někdo vůbec pustil do takového tématu a natočil opravdu kvalitní seriál se zákulisí té nejvyšší politiky. Možná nelichotivě, ale ruku na srdce, tohle intrikaření, podrazy a touha po moci se dělo a děje všude na světě ani USA toho zcela jistě nejsou žádnou vyjímkou. Za druhé to je herecké obsazení. Kevin Spacey, jako Frank, ale i jeho žena Claire v podání Robin Wright jsou prostě dokonalí a oba tenhle cynický, manželský pár zahráli na jedničku s hvězdičkou. Což lze říct i o ostatních aktérech, a když se tak nad tím zamyslím, nebyla zde snad žádná osoba, která by v tomhle seriálu neměla svoje místo. Od posledního člena ochranky, až po prezidenta vše je vybráno pečlivě a zahráno stejně tak. Až doposud samá chvála, kterou jsem sdílel zhruba do posledních dvou částí první série. Pak už to šlo bohužel kvalitou trošku dolů, na čemž má dle mého skromného a zcela bezvýznamného názoru největší kus viny scénář, který já bych osobně udělal úplně jinak. Bez přímého zapojení Franka do „ událostí“ v první a na začátku druhé série a ve třetí mně vadila až přílišná naivita jeho ženy, u které jsem jen nechápavě kroutil hlavou,(teď mám na mysli hlavně události USA-Rusko). Jinak rozhodně spokojenost, umocněná neustálým mluvením Franka do kamery, což bylo velmi působivé a také originální. Takže zatím zůstáváme na čtyřech a počkáme do roku 2016, třeba snad, čistě hypoteticky půjdu do plných. Ale to by se asi musel stát zázrak. A na ty já už jsem dávno přestal věřit. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto americkém televizním seriálu se podíváme do nejvyšších pater americké politiky společně s hlavním protagonistou Frankem Underwoodem a jeho neméně impozantní ženou Claire. Od začátku seriálu jsme svědky politického pletichaření a postupných vzestupů, ale i pádů této podivné dvojice politiků, kteří jsou pro úspěch schopni udělat doslova cokoliv, dokonce jít i přes mrtvoly. Po první sezoně jsem si dokonce myslel, že to bude jízda založená na sériových vraždách, ale v dalších sériích se to trošku uklidnilo a začalo se pořádně politikařit, uplácet, ukecávat, vydírat, využívat slabostí jiných a zkrátka všechny ty okolní peripetie, co k vrcholné politice patří. Do čtvrté série to byl silný nadprůměr a to i z  pohledu děje, tak i z pohledu nadprůměrných hereckých výkonů. Ale pak se něco zlomilo a přestalo mě to bavit a bylo to asi i tím, že hlavní představitel Kevin Spacey byl obviněn ze sexuální aféry v rámci celosvětové kampaně MEETOO. Takže poté museli scénáristé asi jaksi taksi překopat děj a z tohoto skvostu se stal poměrně nekoukatelný brak, kterej stojí za starou belu.. Dokonce v páté sérii Frank Underwood ze sebe udělal homokládu a mně se z toho celkem zvedl kufr. Jinak dějově je to celkem pestré a milovníci dramatických zápletek se nebudou nudit. Dozvíme se zde mnoho o průběhu amerických voleb, zákulisních machinací ve prospěch obou stran, podíváme se zde na boj s terorismem, prosazování nových zákonů, ukecávání budoucích voličů a mnohem více z domácnosti této fikané dvojky. To vše je prolínáno někdy i vtipnými monology Franka Underwooda, které jsou určeny divákům a další zúčastnění je neslyší. Bezpáteřní Frank Underwood si společně se svojí ženou vytvoří neproniknutelné politické vakuum do kterého když se bude chtít někdo dostat, tak tvrdě narazí, protože mají za sebou loajální partičku nohsledů na zametání stop. Vše je podáno zábavnou formou u které se určitě nebudete nudit a i když vás nezajímá politika třeba jako mně, tak si tento seriál zamilujete, jakožto rovněž i hlavního křiváckého hrdinu, kterému budete držet palce a nevěřícně budete kroutit hlavou, kde se v tom chorým mozku berou tak promyšlené plány. Chtěl jsem dát plný počet, ale za poslední dvě série, bohužel musím slevit a dát jen 80%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že pro seriály je nejlepší formou, jak se vypořádat s vysokou politikou, satira. Jenže tady je vidět, že to jde se stejnou razancí pojmout i vážně. Kevin Spacey si hlavní roli pěkně vychutnává, ale Robin Wright se vedle něho neztrácí, a její postava se koneckonců ukazuje jako ještě větší svině. Výborně poskládaný scénář nicméně nabízí mnohem více postav a z toho vyplývají některé těžko předvídatelné zvraty. Zatím výborné, jen tak dál... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. LENŽE je tu BOSS. A za ním tento seriál dosť pokrivkáva. Chlad je určite aj zámerom, ale občas sa úplne vytráca vnútorné napätie a živočíšnosť konfliktov. Fincher je stále vo forme, ale jeho výnimočnosť sa prejavuje čoraz zriedkavejšie... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z precizně napsaných a dokonale zahraných seriálů, tentokrát z politického prostředí a veškeré špíny kolem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey to celé herecky bezpochyby ťahá. Hlavne jeho poznámky k divákovi sú perfektným spestrením inak v celku priemerného politicko- dramatického počinu.Tej politiky máme celkom dosť aj doma a tu by sa možno natočili iné strhujúce drámy a thrillery. Zákulisie americkej politky a špinavosti síce ponúka širšie súvislosti aj v celosvetovom meradle, ale z môjho hľadiska seriál neprináša nič nového ani neprekvapuje. Tým teda padá do šedi a mňa len prekvapuje toto nadhodnotenie vo všetkých smeroch. Ale komu sa to takto páči názor neberiem, nie je to zlé. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama