Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 7
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze uživatele Coleator k tomuto seriálu (4)

Domek z karet (2013) 

Od prvního okamžiku, kdy se Frank Underwood podíval do kamery a zahájil jeden z jeho proslovů přímo k divákovi, tak si mě naprosto získal... Frank si vodí ostatní jako loutky, a ačkoliv mu osud hází stále další a další klacky pod nohy, Underwood míří neúnavně na vrchol... První série je naprosto geniální - jenže jak plyne čas a Frank je stále výš a výš, seriál jde tak nějak do háje - nevím, jestli chtěl Netflix další série tak rychle, že Beau Willimon nestíhal napsat všechny epizody, ale pozdější díly se zkrátka s těmi z první série vůbec nemohou srovnávat - až tedy na úvodní díl druhé série, kterou samozřejmě znovu napsal Willimon a jedná se podle mě o nejlepší epizodu seriálu, jakou jsem kdy viděl :) - NÁSLEDUJÍCÍ ČÁST OBSAHUJE SPOILERY - Na druhé části mi opravdu vadilo, jak strašně moc se prezidentský pár nechal ovlivňovat Underwoodovými - jasně, Frank řídil ostatní i dříve, jenže hloupost a naivita, kterou předváděli "Prezidentovi", to opravdu bilo do očí... Ale pořád to byl víceméně stále ten dobrý Frank Underwood... Třetí série je s ohledem na předchozí díly jeden velký průšvih, protože se nám z toho stala taková malá telenovela - "Za zdmi Bílého domu"... A ačkoliv je konflikt s Ruskem velmi aktuální, v podání americkým filmařů vždycky působí tak trochu klišoidně... Vypadá to, že třetí série jsou u seriálů tak nějak zlomové - Homeland pro mě touto sérií skončil, House of Cards šanci ale ještě dám - ale že bych se nemohl dočkat dalších dílů se tedy rozhodně říct nedá... ()

Série 5 (2017) (S05) 

Ani jsem nedoufal, že by pátá série mohla být tak dobrá... Kromě postavy Ms. Davis, které to řízení celého světa vůbec nevěřím, je tady všechno téměř dokonalé... Underwoodovi si dovolují stále víc a už se nad sebou vlastně ani nepozastavují - a tak je máme, my diváci, nejradši... I vzhledem k současnému dění ve světě velmi aktuální série, která vás nutí se zamyslet nad tím, jak se příhodně objevují zprávy u nás... Velká trefa do černého - a rychle sem s další sérií!!! ()

53. kapitola (2017) (S05E01) 

Jen tak dál - velmi slibný začátek série... ()

65. kapitola (2017) (S05E13) 

Závěrečný díl série House of Cards vždycky stojí za to... Jenže tentokrát je tady všechno tak skvěle vypointované a vygradované, že snad 5 hvězdiček je i málo... :) ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama