Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 3
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze uživatele SpaceOdyseus k tomuto seriálu (14)

Domek z karet (2013) 

Herecky koncert, scenaristicky koncert, rezijni koncert. Po prvnich dvou skvelych seriich jde ve treti, i kdyz je koncept okoukan, stale o vynikajici zabavu. ()

40. kapitola (2016) (S04E01) 

Tak se nam roztaci dalsi kolo politickych sracek a vypada to zase moc zabavne. Zacina se tam, kde se posledne skoncilo, Doug je znovu ten stonecold badass, ktereho mame tak radi a pro Francise a Clair to bude tentokrat hodne osobni. Vypada to na silnou sezonu. ()

41. kapitola (2016) (S04E02) 

Frank je jeden z nejlepe napsanych antihrdinu, ktere proste musime milovat. Scenaristi rozehravaji vysokou hru, nemam ale nejmensich pochyb, ze ji neukociruji. ()

42. kapitola (2016) (S04E03) 

Atmosfera slusne houstne uz ve tretim dile. Claire a Frank si nic nedaruji a tak to asi bude az na konec serie. Jak jsem si driv rikal, ze Spacey je uzasna castingova volba, tak Robin Wright je snad jeste vetsi vyhra. ()

43. kapitola (2016) (S04E04) 

Tak to bylo ale prekvapeni! A karty rozehrane na stole se najednou vali pod nim. Je moc dobre, ze se scenaristi neboji zatrast celym serialem a dat nam neco uplne noveho. ()

44. kapitola (2016) (S04E05) 

Trosku se dej zpomaluje, jak byva uprostred sezony zvykem, ale nektere linie stale upaluji poklusem. Calir taha stare zname a Frank by se mel brzy probudit. Nejen proto, ze se mu za zady deji nepekne veci, ale proto, ze show bez nej jaksi neni ono. ()

45. kapitola (2016) (S04E06) 

Vsichni jsme od zacatku vedeli, ze to Frank prezije, takze z toho moc napeti neproudilo. Trosku me zklamalo, ze asi zazehnali jejich osobni krizy. Ta mohla byt jeste zajimave rozmazla. Jinak se kuly klasicke pikle. ()

46. kapitola (2016) (S04E07) 

Tak nam probehlo predstaveni noveho protihrace. Vypada to na velmi zajimavy souboj. Vic odlisneho protivnika snad Frank ani nemohl dostat. Kinnaman bude urcite v teto roli skvely. ()

47. kapitola (2016) (S04E08) 

Jasne, je to uz ctvrtou sezonu vicemene to same: politicka skatulata, tentokrat v bilem dome. Ale kdyz ono je to tak hezky podvratne napsany a fajn natoceny... Btw. jsem moc rad, ze se vraci hrichy z prvni serie. ()

48. kapitola (2016) (S04E09) 

Nezvykle vtipny dil. Hezky se nam to zamotalo. Bylo jasne, ze takto spletite plany nemuzou vyjit na sto procent, ale chytrou ulicku si scenaristi nasli, jen co je pravda. ()

49. kapitola (2016) (S04E10) 

Spacey snad jeste nebyl demonictejsi. Jen za uzasnou scenu v ovalne pracovne si ctvrta serie zaslouzi plny pocet hvezd. ()

50. kapitola (2016) (S04E11) 

Zatazeni mourenina pres zebra zase do deje mi prijde zbytecne, protoze to byla snad nejotravnejsi postava a taky protoze vlastne lautr nic v tomhle dile neudel. Nastesti to vypada, ze zase zmizi. Jinak se veci spis chystaji na finale sezony a vypada to stale moc zajimave. ()

51. kapitola (2016) (S04E12) 

Fiha, zase musim zatleskat scenaristum. Svest oba dva protivniky pod jednu strechu a donutit je spolupracovat je skvely napad z ktereho se da hodne vykresat a to se jim dari. Spacey dostava hlasky, u kterych muze Underwood zazarit a samozrejme to dela s gracii sobe vlastni. Jeho "I was there" bylo paradni. ()

52. kapitola (2016) (S04E13) 

Skvely konec sezony. Atmosfera zhoustla maximalne, deji se a vyplouvaji nepekne veci a to dokonce Frankovi a Claire, ale oni svym ledovym klidem a prisnym racionalnim chovanim stejne ziskaji moje sympatie. Nemuzu se dockat az budu sledovat jejich politickou spinu dalsi sezonu. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama