Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O duši „zázračného lékaře“ se sváří síly čisté a nečisté, děj se odehrává na Nebi a na Zemi, v Čechách, v Rakousku a v Americe, v dobách dekadence a prohibice, v Hollywoodu a v Kremlu. Na jeho obhajobu vystupují bývalí pacienti herci, spisovatelé, politici a gangsteři těch absolutně nejslavnějších jmen. V příběhu nechybí láska, zrada a detektivní zápletka.
To vše autor libreta Jefim Fištejn vytěžil ze skutečného života Dr. Maxe Wolfa. Osvědčený autorský tým Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup ztvárnil příběh do působivých písňových textů a nápadité hudby zahrnující nejrůznější dobové stylové a etnické prvky od šansonu, kabaretu a soulu až po klezmerskou muziku. A nezkrotná fantazie režiséra Jozefa Bednárika učinila z představení vskutku famózní podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Samotný muzikál Ondry Soukupa a Gábiny Osvaldové nebyl špatný. Na jevišti to jako taková podivná kabaretní revue docela fungovalo. Lucie byla bezprostřední, ostatní se taky nenechávali tolik zastínit. Každopádně Elixír života nikdy nebyl asi zamýšlen jako masová záležitost, na kterou by se vzpomínalo ještě desítky let a teatrologové o ní nadšeně hovořili, jako o milníku české muzikálové tvorby. Ovšem co se podařilo vytvořit těm patlalům, kteří jsou podepsaní pod vznikem tohoto DVD záznamu, to je skutečně na pováženou. Naprosto katastrofální kvalita obrazu, otřesný střih... prostě vše špatně. DVD tedy rozhodně nedoporučuji nikomu, kromě těch, kteří muzikál v minulosti viděli a chtějí si ho připomenout. Ale i ty varuju, že pravděpodobně budou z kvality dost otrávení. Nikdy totiž není v záběru to, co chci zrovna vidět. A když, tak rozostřeně či přesvíceně. Děkuji, nechci. Muzikál 4*, záznam 1* (hraničící z odpadem). ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Muzikály, které se pojí se jménem Lucky Bílý, jsou zvláštní fenomén. Les Misérables jsem nezažila, ze Zahrady rajských potěšení si ujíždím na tom jediném videoklipu, který z toho přežil. Dracula je klasika, kterou jsem se naučila respektovat. Krysař a Johanka z Arku mají skvělé audio, vizuálně jsou ale ty inscenace příliš chudé. Romea a Julii a Excalibur jsem minula. Láska je láska mě traumatizovala, jak to bylo špatné, takže od Elixíru života jsem nečekala vůbec nic. Ale ono to má na papíru krásné téma, hollywoodský příběh Dr. Maxe Wolfa, mojí oblíbenou dobu, klasickou story 20. století, kdy dekadentní Evropa vyhnána nacizmem nachází vykoupení v Hollywoodu... ale. Ale právě toto je příliš velké sousto na to, aby to byl jen takový guláš, kde bude běhat velice trapná Marylin v podání Bastien-Kloubkové a pitvořit se bude Střihavka a Bárta, extrémně pak Marek jako nejteplnější anděl. Lucka si odzpívá svoje, herecky se ani nepokusí o to být svou postavou a je tu zcela otevřeně sama za sebe, což je škoda, protože z mála filmových rolí víme, že na to má (když chce). Jediným skutečně kvalitním hercem (činohercem) v tomto rádoby vaudevillu je Mirek Táborský, ale ten by samozřejmě byl lepší ve stejném tématu v jiném žánru. Několik let mi v hlavě hlodala ta poměrně atraktivní anotace, stejně jako je tomu teď s muzikálem, který přišel po Elixíru - Němcová!, takže vnitřně mám sice dobrý pocit ze splněného, ale dobré to věru nebylo. ()

Reklama

Reklama