Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1907 se Wyatt Earp v hotelu Fairmont v San Franciscu schází s novinářem, který se ptá na jeho legendární kolt. Povídají si o tom, jak se stal šerifem a jak se k němu dostal. Postarší Earp začíná vyprávět svůj příběh. Když mu bylo dvacet sedm let, působil jako šerif v Dodge City a miloval zdejší zpěvačku a herečku Doru. Bratři Kennedyové, kteří měli nevyřízené účty se starostou Dodge City, ho chtěli v noci zastřelit. Starosta byl ten večer mimo město a v jeho domě byla ubytována Dora se svou kamarádkou. V noci tam přijeli bratři Kennedyové a začali střílet. Místo starosty však zabili Doru. Když se to Earp dozví, žádá o zatykač, aby mohl bratry uvěznit. Soudce se zdráhá, protože je s otcem bratrů Kennedyových jedna ruka. Proto si Earp sundává šerifskou hvězdu, sežene nejlepší pistolníky a vydává se s nimi na trestnou výpravu. (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímkov o Wyattovi Earpovi sa už dá spočítať na prstoch oboch rúk, možno aj nôh. A taktiež westernov, v ktorých hrá Val Kilmer. Ale musím uznať. že v každom westerne je skvelý. To sa však nedá povedať o tomto snímku. Nieje to ale ani katastrofa, je to proste čistý priemer. Film Odplata Wyatta Earpa vznikla podľa skutočného príbehu. V hlavných úlohách filmu sa predstavujú výborní herci Shawn Roberts, spevák countryTrace Adkins, Matt Dallas a už zmienený Val Kilmer. Rozhodne je oveľa viac lepších westernov, ale tento svojim kolegom nerobí hanbu. Môžete si v mojom profile pozrieť zoznam mnou videných westernov a môžno si vyberiete nejaký kvalitnejší. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak na toto sa mi fakt ťažko hľadajú slova, pretože mi tento western "vyrazil dych". Bol to malý kamienok na ceste, ale vážil asi metrák a keď spadol do vody, rozmútil ju a vytvoril obrovské kruhy na filmovej hladine. Všetko čo sa objavilo na obrazovke stálo za to s úspešným zmyslom pre detaily, ktoré ma úplne dostali (keď Spike namieril kolt na hlavu chlapa a snímanie kamery ponúklo jeho vystrašený pohľad, alebo keď pri zisťovaní dráhy streli sa dôsledne záber zaostril na niť a v pozadí ostalo svetlo preražajúce z dierky po guľke). Tak isto výprava a zábery z prírody pracovali dôkladne a k tomu výborne hudobné ozvučenie so mnou nie raz zamávali. Nie je to akčný western ako Vlak do Yumy, ale niečo na spôsob True Grit, ktorý majú spoločne aj to, že príbeh je vyrozprávaný jednou osobou. Dobre dotiahnutý bol aj koniec, keď víťazstvom šerifov sa to neskončilo, ale podstatou príbehu bolo, že Cony bol chlapec z príbehu a zároveň zvedavý novinár, ktorý chcel poznať pravdu o vražde svojho otca. K úplnej dokonalosti mi chýbalo lepšie a reálnejšie podanie zvuku výstrelov a trocha amatérske vykreslenie pästných súbojov. Vôbec mi nevadilo, že Val Kilmer, nedržal obraty a neúčinkoval s koltom pri pase, skôr ma to potešilo a aj to, že priestor dostali mladí herci. Dávam 80%, ale váhavo pretože som uvažoval nad 90%. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Kilmer nedostal ABSOLUTNĚ žádnej prostor, ostatní držky nesympatický, který mě nezajímali a celý levný a hnusný. Chudák Earp. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Televizní westernová inscenace, v níž stárnoucí Wyatt Earp v podání odulého Vala Kilmera vzpomíná před novinářem na jednu historku... V roce 1878 se odehrála - a jak nám titulek na úvod filmu připomene, jde o příběh podle skutečné události - vražda herečky z Dodge City. Šerif Wyatt Earp se svými pomocníky skoro detektivním způsobem určí dráhy střel, podle otisků počet mužů, kde se skrývali a kam jeli, a svědeckými výpověďmi přijde na to, že za vším stáli vražední bratři Kennedyové. A tak se vypraví s dalšími kolegy na trestnou výpravu. Mj. proto, že byl do herečky zamilován. Na filmu je skutečně znát televizní produkce - jednoduché lokace, jedno westernové městečko a příroda, ale hlavně i kašírované souboje jak z představení podobných westernových městeček, a tak pomalé rozvíjení řídkého děje, až bolí. Herecké výkony nijaké, vždyť není co hrát. Nehledě na to, že tvůrci počítají s genialitou diváka, kterému neposkytují všechna vodítka a nechávají na něm, aby si domyslel, proč vlastně Kennedyovi kde stříleli a proč koho zabili - někdy se zdá, že to sami nevědí. Také historicky je příběh trochu nevěrohodný, zvláště pokud se o Wyatta Earpa zajímáte - rozhodně nešlo o ušlechtilého, poctivého muže s laskavým srdcem a detektivními schopnostmi. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Pár céčkovej hezounů navlečenejch do šerifskejch hadrů si hraje na kovboje, o čemž procítěně vypráví otylý Val Kilmer. No do prdele co jste mi to udělali s Wyattem??? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudny televizny western v ktorom sa keca, keca keca, ach jaj tam sa toho nakeca a nic poriadne sa nestane. A Kilmer by uz fakt mohol schudnut. Ani hovadsky velke fuzy nezamaskuju, ze vyzera ako prasa pred porazkou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Některé rozhodnutí nemůžeme změnit........ Smutný příběh podle skutečné události z roku 1878. CHYBA VE FILMU 54 Minuta - Když bratr Spikea Kenedyho Sam (Steven Grayhm) ujíždí na koni je střelen ze zadu. Ovšem, když se utíká schovat drží si ránu někde nad kolenem. Z takového úhlu jej střelec nemohl zasáhnout do tohoto místa - o několik scén dále je opět střelen, opět ze zadu, ale když pak doktor střelu vyndavá je rána na přední straně někde kolem klíční kosti......... Tak nevím zda je příběh tak divně natočen nebo se to tak opravdu stalo, ale bylo tomu již dávno. Po těch několika akčních snímcích, co jsem nedavno viděl, je pěkné zase sledovat krajinu z koňského sedla, lásku a východ slunce. Víc než pronásledování bratrů Kenediů mě však víc zaujala historie o zbraních Sama Colta, darovaných čtveřici pronásledovatelů v čele s Wyattem Earpem. Jsou to čtyři kolty Buntline Speciál. Jsou nádherné. Film je lehce nadprůměrný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Celé to má levnou seriálovou výpravu a působí to spíš jako hraný dokument než film. Každopádně to neurazí. Val Kilmer v roli starého Earpa, který vypráví svůj příběh je příjemný bonus. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Necharizmatický Shawn Roberts v kožke mladého Wyatt Earpa ide po bratoch Kenedyovcoch a na druhej strane McDonald ide po Val Kilmerovi a tuším ho aj dostal. Presvedčte sa sami, ak máte niekde zbytočných 90 minút času. ()

doctor20 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nízke hodnotenie. Od začiatku je jasné, že sa nejedná o žiaden blockbuster, a mňa osobne film veľmi príjemne prekvapil. Príjemne, pomaly sa odvíjajúci, priamočiaro jednoduchý film o zločine, vášni, pomste a spravodlivosti v krásnych exteriéroch ,,divokého západu,,. Vyzdvihujem hlavne spôsob sprevádzania dejom cez rozprávača (Kilmer), ktorý ideálne dopĺňal pohnútky a myslenie hlavných postáv. ()

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Legenda Divokého západu, Wyatt Earp, respektive jeho kosti se ještě teď křečovitě kroutí, poté, co tohoto ikonického šerifa bezskrupulózně "znásilnil" ve své televizní adaptaci Michael Feifer. Víc není třeba dodávat. 0% ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus o obnovenie žánru. Časy Westernu sú asi už nenávratne preč spolu aj s ich tvárami, ktoré nikto nenahradí. Ani Kilmer a ani celkom trápny Roberts. Nudné nezaujímavé a na priemernú dĺžku filmu mi pripadal sakra dlhý. VIDENÉ 1x ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

"Mystická" legenda Wyatt si televízne spracovanie svojej osobnosti nezaslúži. Navyše keď všade hrajú mužské ženy, ktoré režisér dáva do takých absurdných pozícií pri odfláknutej streľbe až to bolí. Formálne nezvládnutý príbeh, ktorý v iných rukách by pokojne mohol byť legendou. Takto len horko zaplačú fanúšikovia westernu a ostatní stratili kus filmového života. Amatérske video. (videné 30.1.2019, DajTo archív) ()

curil

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny a asi budu staromilec, když uvedu, že právě takové filmy natáčené stále dokola na stejné téma příběhu a života Wyatta Earpa u mě nenaleznou příliš přízně. Stejný večer jsem viděl Fort defiance, western o více než šedesát let starší, a strčí s přehledem Kilmera do kapsy. Exteriéry "Odplaty" jakoby byly natočeny někde v mém okolí, třeba ve dvacet kilometrů vzdáleném Opárenském údolí. Příběhu chybí především originalita a trochu té westernové patiny, úcty ke klasikům. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp - aké to zvučné meno a o toľko zvučnejší príbeh človek čakal. Úvod neveští nič dobré, naprostasté vraždenie hneď od začiatku. Ono to tak vo westernoch býva,ale tu to nesedelo, naháňačky a prestrelky slabé, skoro žiadne napätie, slabý príbeh, bol to zabitý čas pozerať tento film. O to väčšie sklamanie, som prečítal veľa veľa kníh a plátkov o Earpovi a Holidayovi, čo vyrážali dych, stačilo sa pridržiavať jedného z týchto príbehov. Kto si chce užiť dobrý western, tento film vynechajte! ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo všechno tak nějak moc nažehlený. Všichni ti čisťounký kovbojové z butiku. K Divokýmu západu patří špinavý kurvy, smradlaví kovbojové a ožralí Indiáni.. ()

Reklama

Reklama